Cvadrupla lansare de carte a regizorului Alexander Hausvater a avut loc ieri la Teatrul George Ciprian. O întâlnire-eveniment, o premieră absolută la Buzău! La eveniment a fost prezent și Costel Postolache, Director General Editura Integral.

Romanele lui Alexander Hausvater pot fi comandate de la Editura Integral- www.eIntegral.ro, cu livrare în toată lumea:

MINUTUL DE HOLLYWOOD cu Tudor Petruț

N-am realizat atunci, plini de tinerețe și de vise, că totuși eram pe același platou de filmare cu Tamara Buciucean- Botez și Ion Caramitru și Silviu Stănculescu și alți mari actori ai ecranului românesc. Cu oarecare obrăznicie, după ce ne-au îmbrățișat – pe unii dintre noi ne cunoșteau de copii – am apucat să-i numim pe profesorii noștri din film “tanti Tama” și “nenea Pino”.

Cu grație și modestie ne-au adoptat și în decenii care au trecut ca vântul le-am respectat prietenia și grija aproape părintească. Nenea Pino ne-a fost un mentor. L-am privit cu stupoare modelând personaje. A știut mereu, cu calm și tact, să domolească nebunia tinerească din vremea “Liceeni”-lor.

Interviu acordat publicației Observatorul din Toronto - partener Comentator.ro

Atrasã de misterul culturilor orientale, Nicoleta Oprisan începe prin a studia limba japonezã la București. Pleacã din România în urmã cu mai bine de 20 de ani, la o vârstã fragedã - abia “rãsad”- cum îi place sã spunã, și dupã ce trãiește în mai multe țãri, se stabilește la Tokyo, cu soțul și cei doi copii. Începe sã studieze ikebana în stil Sogetsu în Japonia și devine profesor acreditat precum și cunoscut artist ikebana.

Creațiile ei sunt de un simt estetic deosebit, de la mici și delicate, la scarã mare, impunãtoare și pline de sensibilitate ; instalații pentru spații publice, comerciale, hoteluri, și evenimente.