Corespondență specială: Observatorul din Toronto

Acum 30 de ani - pe 29 februarie, de ziua de naștere a lui Marin Sorescu tipografii olteni i-au pregatit o mică manifestare aniversară. Printre zaturi de plumb și mașini tipografice i-au cantat ,,Mulți Ani Trăiască" și i-au făcut cadouri și cărți, special legate, din ultimul lui volum de poezii apărut la imprimeria din Craiova.


Marin Sorescu a avut o relație specială cu tipografii, iar soția lui - Virginica Sorescu a fost șefa secției de legătorie de la Imprimeria 13 decembrie din București.

Dumitru Puiu Popescu, ,,Observatorul din Toronto": Și în această parte de lume, oltenii și nu numai ei, citesc cu drag scrierile marelui nostru poet, dramaturg și... inedit pictor, Marin Sorescu. Să-i fie memoria veșnică!

Marin Sorescu s-a născut la 29 februarie 1936 și a murit la 8 decembrie 1996.

Cu această ocazie, Dumitru Puiu Popescu prezintă câteva amintiri dragi personale și o poezie inedită scrisă de Marin Sorescu.
marin sorescu

Marin Sorescu a fost un scriitor român, membru titular (din 1992) al Academiei Române.

S-a făcut remarcat și prin preocuparea pentru pictură, deschizând numeroase expoziții în țară și în străinătate.

Fără a se înscrie într-un partid politic, după Revoluția română din 1989, a ocupat funcția de Ministru al Culturii în cadrul cabinetului Nicolae Văcăroiu (25 nov. 1993 - 5 mai 1995).

A tradus versuri ale lui Boris Pasternak.

În perioada 1978-1990, Marin Sorescu a fost redactor-șef la revista craioveană Ramuri, de unde a fost forțat să plece în 1991, în urma unei scrisori semnate de mai mulți redactori ai revistei.

comentator.roEste permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro