Marius Concita s-a născut pe 15 august 1982, la Turnu-Măgurele. Într-un interviu, autorul subliniază: “Cred că un scriitor este cu adevărat talentat, atunci când dincolo de cuvinte, reuşeşte să transmită senzaţii intense, stări şi să-şi emoţioneze cititorii. Dacă expui doar ochilor o poveste şi nu reuşeşti să atingi sufletul, e în zadar. Iar pentru drăguţii mei fani imaginari, am un singur mesaj: să nu-şi trăiască niciodată viaţa în turmă şi să încerce din răsputeri să fie unici, ca şi existenţa fiecăruia dintre noi în această lume.”

În palmaresul autorului se numără o serie de cărți care ating note sensibile, una dintre acestea fiind “Închisoarea vieții”, cea pe care am citit-o de curând. Cartea a fost lansată la Editura Integral (www.eIntegral.ro), în aprilie 2017.

„Închisoarea vieții” dezvăluie greul multor familii, aducând în atenția cititorului probleme legate de foamete, sărăcie, decădere, haos lăuntric și gunoi social. Cartea ne arată suferințe trăite din existențe fără retușuri. E purgatoriul celor abandonați și a celor schilodiți de întâmplările din 1989 până în prezent.

Autorul ne prezintă o lume care te poate zgudui din temelii, îți poate evapora viziunea boemă a lumii, care nu este ceea ce pare.

Citind această carte simți curiozitate, oripilare, uimire, teamă și nu în ultimul rând ajungi să te întrebi: oare de ce?… oare cum e posibil?  Autorul pătrunde și taie în carne vie, prin imagini brutale, chiar crude, din viața celor nedreptățiți de soartă, în care predomină infracţiunile de toate felurile și în toate sferele: pe stradă, la poliție, la judecătorie, în avocatură. Ni se vorbește despre cerşetorie, proxenetism, trafic de fiinţe vii, şantaj, furt, tâlhărie, prostituţie, având capul răutăților clanurile interlope.

Avem ocazia să cunoaștem, prin intermediul acestei cărți, viața anostă a unor tineri care se confruntă cu orori familiale, schemele unor clanuri mafiote și scheletele din dulapul unor organe de poliție. Mie mi-au provocat atât compătimire cât și repulsie. Am oscilat între realitatea pe care o văd în mod superficial și cea transpusă de autor în acest volum, cu toate aceste orori pe care mulți încearcă să le mascheze sau să le dea sub covoraș.

Este o carte dedicată copiilor nimănui, a celor abandonați, a sufletelor pierdute, învelite în zdrențe la propriu și la figurat. O voce a unor condamnați la sărăcie și deziluzii. E suspinul copiilor despuiați de șansa unei vieți, a celor violați, a celor excluși de societate, a celor ce nu mai au nimic. Doar suferință…

Inchisoarea vietii

Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro