Cvadrupla lansare de carte a regizorului Alexander Hausvater a avut loc ieri la Teatrul George Ciprian. O întâlnire-eveniment, o premieră absolută la Buzău! La eveniment a fost prezent și Costel Postolache, Director General Editura Integral.

Romanele lui Alexander Hausvater pot fi comandate de la Editura Integral- www.eIntegral.ro, cu livrare în toată lumea:

* Penumbra
* Aici, Radio Eros
* Dor călător
* LUDI

Regizorul canadian de origine română este apreciat pe întreg mapamondul pentru spectacolele pe care le-a creat în multele decenii de activitate. A fost directorul artistic al Teatrului Peacock din Dublin, a fondat Montréal Theatre Lab, al cărui director a fost între anii 1973 și 1979, a condus Teatrul L’Echiquier (1979-1985), iar din 1989 este directorul artistic al Teatrului L’Archipel. Între 1983 și 1987, a fost directorul Festivalului Quinzaine Internationale du Théâtre din Québec.

În 1990, a revenit în România, unde a avut un succes răsunător cu spectacolul ”...au pus cătușe florilor” după F. Arrabal.
În 1993, tot în România, a pus în scenă ”La Țigănci” după Mircea Eliade. De atunci, montează periodic în toate teatrele din România, dar și în alte țări, opera sa teatrală însumând peste 160 de spectacole.

În prezent, locuiește atât în Canada, cât și în București.

Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro