Piesa „Sufletul pereche”, producție a Societății Române de Radiodifuziune din volumul PUTEREA A ȘASEA, de Petre Barbu, lansat la Editura Integral, are deja un palmares impresionant de premii. Cartea poate fi comandată online, cu livrare în toată lumea, de pe www.eIntegral.ro!

Piesa ,,Sufletul pereche" a obținut:

🏆Premiul "Valentin Nicolau", la Concursul de Dramaturgie din cadrul Bacău Fest Monodrame 2020
🏆Locul 3 la categoria Radio Drama la festivalul UK International Radio Drama - 2021
🏆Locul 2 la Grand Prix Nova - 2021 (București)
🏆Nominalizare la festivalul european Prix Europa 2021 (Potsdam - Germania), secțiunea Radio Fiction.

Puteți asculta piesa ,,Sufletul Pereche" aici:



Petre Barbu, autorul cărții ,,Puterea a șasea", recomandat de Elefant.ro:



Radio România Cultural:
,,Monodrama Sufletul pereche este cea mai recentă montare radiofonică din creația multipremiatului scriitor și dramaturg Petre Barbu la Teatrului Național Radiofonic. Piesa tratează drama confruntării artistului cu sacrificiul creației și cu angoasa ratării, la bilanțul vârstei mature. Metafora vieții ca o cursă în bazinul de înot e ocazia înfruntării polemice a artistului cu vocile conștiinței. Literatura e singurul loc în care moartea poate fi răscumpărată, iar impulsului creației contrabalansează remușcările în fața pierderii irecuperabile a oamenilor dragi. Multiplicarea vocilor conștiinței redă stările contradictorii pe care le încearcă personajul – în fapt, alter ego-ul dramaturgului – în lupta cu propriul destin. Mesajul marianic al creației, topit în ansamblul scriiturii lui Petre Barbu, e sugerat de cultivarea tulpinei de măr și de rodul său miraculos. Regizorul Attila Vizauer compune polifonic universul personajului, iar interpretarea versatilă a actorului Dan Tudor dă viață vocilor convocate la judecata conștiinței. Sound design-ul realizat de Mădălin Cristescu împlinește în adâncime sonoră spațiul ficțional al monodramei."

Sufletul pereche de Petre Barbu
Regia artistică: Attila Vizauer
Interpretează: Dan Tudor
Regia de montaj: Robert Vasiliță.
Sound design: Mădălin Cristescu
Redactor: Oana Cristea Grigorescu

Cartea ,,Puterea a Șasea" va fi lansată oficial în cadrul FTN - Festivalul Național de Teatru 2021 și va fi prezentă în secțiunea cărților de teatru recomandate de Festival și de UNITER.

Coperta Puterea a sasea I 500x500

Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro