Doina Limbășanu face parte din categoria artiștilor, deloc puțini, care au avut la un moment dat cota lor, mai mică sau mai mare, de popularitate, dar care, o dată cu plecarea lor din țară, din diferite motive, înainte de 1990, aproape că au dispărut din memoria colectivă a publicului, fapt înrâurit considerabil și de cenzura vremii. După căsătoria cu un cetățean german, Doina Oberth Limbășanu a emigrat în Republica Federală a Germaniei (RFG), în 1987, fiind stabilită în Bavaria. Fiul ei este azi chitarist într-o trupă latino.

Înzestrată cu o voce inconfundabilă și o dictie desavârșită, a participat ani de-a randul la specacolele gazduite de Friederichstadt Palace, Berlin. Acolo, vedeta brașoveană (născută la Mediaș, pe 28 noiembrie 1949) a stralucit alaturi de alti soliști din Europa de Est: Helena Vondrackova, Karel Gott, Josef Lauffer, Kati Kovacs s.a. Pe scena Sectiei de Estrada a Teatrului Muzical din Brasov, Doina a mai aparut in spectacolele: "Surprizele rampei", "Start spre stelele revistei", "Bing bang melodii", etc.

Într-un interviu luat de Ioan Vasiu, artista rememora etape ale carierei sale: „La vârsta de 8 ani am început să cânt la Palatul Pionierilor din Brașov, devenind la 9 ani solista corului. Începând de atunci nu m-am despărțit de scenă. Ca artistă, am debutat la Televiziunea Română în anul 1966, la Emisiunea ”Dialog la distanță”, unde am luat un premiu ca cea mai tânără solistă de operă cu Aria ”Doina Stăncuței” de Tiberiu Brediceanu, după care în anul 1972 am participat la Concursul ”Steaua fără nume” organizat de Televiziunea Română. Dintre marile orchestre alături de care am avut bucuria să pot cânta pot enumera: Orchestra de Estradă a Radioteleviziunii Române , condusă de maestrul Sile Dinicu, Orchestra de Estradă a Teatrului Muzical din Brașov, condusă de maeștrii Alexandru Herșcovici și Radu Odeșteanu… În decursul anilor am cântat alături de soliști importanți ai muzicii ușoare românești, cum ar fi: Angela Similea, Corina Chiriac, Mirabela Dauer, Cornel Constantiniu, Aurelian Andreescu… Până la plecarea mea din țară am dat concerte, spectacole și am făcut turnee cu Orchestra de Estradă a Teatrului Muzical din Brașov, atât în țară cât și în străinătate, fiind angajată din anul 1973 la acest teatru.”

Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro