După 1990, scena muzicală din România era într-o continuă schimbare. Apăreau trupe și stiluri noi, apoi dispăreau. Genius a fost o astfel de  formație,  formată din Oana Vincu, Cezar Hălmăgean și Ovidiu Hălmăgean. Printre videoclipurile intens difuzate ale acestei formații în anii '90 se numără: Orașul trist, Macho Man, Îmi plânge inima, Vara, Moșuˈ etc. Doar Oana se mai ocupă acum exclusiv de muzică. Iar în viața membrilor trupei au apărut mari schimbări! 

Absolventă a Conservatorului de la Timișoara, compozitoarea melodiilor Genius și-a încercat apoi norocul în America, unde a plecat împreună cu Cezar, cei doi formând o vreme un cuplu. Cezar a investit banii câștigați în România, din muzică, în echipamente muzicale și în IT. Acum, fostul idol al puștoaicelor a lucrat în statul Nevada, în domeniul programări web, unde a înregistrat performanțe remarcabile. În ceea ce-l privește pe cel de-al treilea membru al trupei, Ovi, acesta este singurul care a decis inițial să rămână în Timișoara, unde și-a deschis o firmă de producții video.

„Ciocolata e a mea, nu o dau la nimenea" era unul dintre cele mai cantate refrene ale anilor ’90, iar vocea Oanei, solista trupei Genius, una dintre cele mai ascultate din aceeasi perioada (1996-2001). Tanara si plina de energie, Oana se transformase intr-un adevarat icon pentru generatia de tineri si adolescenti carora li se adresa. Trupa Genius a avut toate ingredientele necesare unei formatii de succes: „doi frati simpatici si talentati care cantau partea de rap, o tanara solista frumoasa care a avut o relatie cu unul dintre ei, un conflict nedeclarat pentru inima ei si melodii cu sare si piper care puteau fi ascultate non-stop la radio”. Oanei i-a placut sa se joace cu stilurile si cu look-urile, dar si-a pastrat multă vreme parul vopsit blond sau roșcat, adoptand adesea diferite coafuri. Solista trupei a renuntat la parul lung pe care il avea in anii ’90 si are o tunsoare scurta, modernă, chic, extrem de indrazneata...

Ce a zis Oana despre despărțirea trupei: „Totul a inceput sa se clatine, atunci cand oboseala si-a spus cuvantul. Aveam foarte multe concerte, de multe ori, doua sau trei pe zi, mai ales in timpul verii, pe litoral. Nu a fost deloc usor pentru niste copii, care terminasera liceul si poate nu fusesera plecati de acasa mai mult de o saptamana, doua, pe timpul vacantelor de vara. Sa nu uitam, de asemenea, conditiile in care se canta, de cele mai multe ori pe atunci. Iarna, salile erau neincalzite, nu existau atat de multe hoteluri si pensiuni ca si acum, deci uneori si la conditiile de cazare erau probleme. Poate toate astea, oboseala, trei caractere diferite si-au spus la un moment dat cuvantul. Nu am mai continuat, pentru ca am decis de comun acord sa ne oprim. Nu au fost certuri legate de bani, precum s-a vehiculat in presa. Stiu ca citisem adevarate scenarii de film despre despartirea noastra. Nimic adevarat, din pacate”.

Ajunsă înapoi acasă, la Timișoara, Oana Vincu a devenit profesoară de canto și un personaj foarte discret în mediul online. Are, acum, trei copii! Totuși, scena a tentat-o din nou, iar Oana a revenit într-o ipostază neașteptată. A fost mezzosoprană în musical-ul Romeo și Julieta, interpretând rolul lui Lady Capulet. Dar pasiunea pentru muzică nu a lăsat-o să se rezume doar la asta. Solista a renunțat la predat și are o formație, Alpha Team. Oana, împreună cu trupa sa, cântă cover-uri la diferite evenimente. În 2017, de Crăciun, Oana s-a filmat cântând un colind. Vocea ei a rămas la fel de frumoasă, i-au transmis fanii. Oana face parte dintr-o familie de artiști pentru că atât tatăl ei, cât și fratele acestuia, au pus bazele grupului „Virtuozii Banatului".

Cezar Hălmăgean, fostul iubit al Oanei și, totodată, coleg de trupă, s-a căsătorit și are și un copil. S-a întors din America, trăiește în Timișoara și este fondatorul unui site educațional. Ovidiu Hălmăgean, fratele său și cel de-al treilea membru al trupei „Genius” locuiește tot în Timișoara și a fondat o companie software și video. Are un copil și este căsătorit.

Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro