Cătălin Crișan (născut pe 6 februarie 1968, la București) este un muzician complet: compozitor, textier și cântăreț de muzică ușoară românească de tip ,,romantic", faimos pentru melodii ca „Vorbește marea” și „Dacă pleci” (chiar dacă aceasta și-a văzut, în timp, schimbat sensul dramatic!), care a fost elevul Mihaelei Runceanu, a cântat în duet cu Mirabela Dauer și a fost căsătorit cu solista Lucia Bubulac (cu care a cântat, de asemenea) și cu care are doi copii, și ei atrași de arta cântului.

Cătălin Crișan a fost un talent precoce, care la vârsta de 6 ani a început studiul pianului la Școala de muzică din București. Simțindu-se atras de muzica ușoară și dorind să aprofundeze arta cântecului, în paralel cu Liceul de Matematică şi Fizică „Mihai Viteazul“, a urmat cursuri la ,,Şcoala Populară de Artă" din Bucureşti, clasa Gloria Bordea/George Natsis (1983-1987). Ulterior, la aceeași școală, se înscrie la clasa regretatei soliste și compozitoare Mihaelei Runceanu, sub îndrumarea căreia Cătălin își desăvârșește studiile muzicale.

Ca solist-interpret de muzică ușoară, Cătălin Crișan a debutat pe scena muzicală la vârsta de numai 19 ani (1987), în cadrul „Concursului de creație și interpretare a muzicii ușoare românești” de la Mamaia, unde obține Premiul I la Secția Interpretare, cu piesa ,,Vorbește marea" de Aurel Manolache. După acest prim succes, Cătălin Crișan a fost solicitat să facă turnee în întreaga țară, să susțină recitaluri, să imprime discuri la Electrecord (Casa națională de discuri). Înainte de 1990, a participat și la Festivalul național „Cântarea României”.Tot înainte de 1990, solistul s-a făcut remarcat publicului de muzică ușoară românească prin interpretarea unei alte melodii pline de lirism ,,Mama” (de același compozitor, Aurel Manolache). După 1990, a decis să-și compună singur piesele și chiar să devină un compozitor pentru alți interpreți. Așa se explică activitatea sa intensă și numărul impresionant de aproape 500 de melodii realizate până acum, în 35 de ani de activitate artistică. Are nouă albume de (cant)autor.

Piesa ,,Dacă pleci” îi aparține în totalitate (muzica & versurile) și a fost lansată la Festivalul de muzică ușoară românească de la Mamaia, în anul 1996. Acest cântec este considerat o melodie de mare succes a lui Cătălin Crișan. Piesa a intrat repede în sfera de interes a publicului. În timp, însă, printr-o extrapolare nefericită a titlului cântecului (care se referă la cu totul altceva), ,,Dacă pleci" a ajuns să fie cântată până și la înmormântări! Dovedindu-și astfel, într-un fel, popularitatea de care se bucură. Cătălin Crișan a prezentat numeroase emisiuni la radio și televiziune. A fost director al Departamentului Cultură și Divertisment și realizator-prezentator al emisiunii "Ruleta visului" în cadrul Televiziunii România de Mâine (TVRM). Între 2004-2008 a fost consilier local al primăriei sectorului 4, direcția Cultură.

A curtat-o cândva pe Oana Sârbu și a fost căsătorit cu medicul stomatolog și solista de muzică ușoară Lucia Bubulac, de care a divorțat pe 29 septembrie 2009, după 14 ani de căsnicie. Împreună au doi copii, Daria Cătălina și Raris Andrei. Daria, fiica sa, de 23 de ani, a intrat la Medicină printre primele, dar a renunțat după șase luni și a fost admisă la Institutul de Teatru și Film în primele zece. „Daria, este un copil talentat și nu sunt deloc subiectiv, dimpotrivă, poate prea obiectiv. Cântă, dansează fabulos. Nimic nu este întâmplător pe această lume…tatăl ei cântă de 35 de ani și este actor la bază, iar Daria, ce să vezi…o are profesoară pe fiica lui Florin Zamfirescu, marele actor fiindu-mi profesor la IATC pe vremea studenției mele.” Cu fiica lui a cântat în duet, iar fiul apare și el pe discul „Aceștia suntem noi” din 2008, cu melodia „Eu sunt mic”, compusă de tatăl lui. Raris, care a jucat fotbal la juniori, a moștenit talentul tatălui său și vrea să-l depășească pe plan profesional. Prima melodie compusă de el și lansată de Raris, în vârstă de 19 ani, se numește „I Used To Fall In Love”.

Lucia Bubulac (14 ianuarie 1964), prima soție a lui Cătălin Crișan, a făcut cu succes față provocărilor după divorț, iar acum viața pare să îi surâdă. De curând, aceasta a lansat o carte intitutală „Stres, Emoții, Depresie...”, și și-a dat și doctoratul. Nu în ultimul rând, Lucia Bubulac a intrat în Top 100 de femei de succes din România, fiind recompensată pentru contribuțiile aduse medicinei. a. Lucia are un cabinet de medicină de familie de peste 30 de ani, însă, pentru a-și înțelege mai bine pacienții, ea a făcut și studii de psihologie. Timpul nu pare să fi trecut peste fosta soție a lui Cătălin Crișan, astfel că femeia arată la fel de bine ca în tinerețe. Ba am putea spune că arată mai tânără, mai plină de viață. Cu un trup ca tras prin inel și un păr blond, strălucitor, fosta soție a artistului pare să fie în cea mai bună formă a sa. Iar în ceea ce privește partea profesională, Lucia Bubulac are cu ce se lăuda. Timp de patru ani a fost asistent universitar la Facultatea de Medicină UMF „Carol Davila” din București, iar de doi ani s-a mutat la catedra de Medicină de Familie.

La sfârșitul anului 2010. Cătălin Crișan a făcut cununia civilă cu medicul dermatolog Ioana Alina Cupșa, iar nunta lor a avut loc în vara anului 2011. Biserica Sfinţii Constantin şi Elena de la Piaţa Muncii a fost locul ales pentru cununia religioasă. Mireasa a fost atât de emoţionată, încât, la finalul slujbei, a avut nevoie de ajutorul a cinci gărzi de corp, pentru a ajunge la maşina care a dus-o la restaurant...În decembrie 2012, cei doi au devenit părinți, în familia lor născându-se o fetiță, Lara Maria. Pe 15 noiembrie 2013, Crișan a divorțat și de cea de-a doua soție. „Viaţa merge mai departe. Nu vreau să mă fac călugar, dar nu mă mai însor. Nu mă mai căsătoresc niciodată, am terminat pe viaţă şi nu zic că sunt sigur, ci sunt convins milion într-o sută că poţi să trăieşti cu cineva fără să ai acte. Experienţa mi-a demonstrat-o. Deocamdată sunt singur. Nu e aşa uşor să întâlnesc pe cineva, pentru că nu mai am încredere. Nu am devenit misogin, dar e perioada aceea când divorţul îţi clatină toată nădejdea. Părinţii mei mi-au zis «eşti major», ai 46 de ani, cum îţi construieşti viaţa, aşa o ai”, a declarat, pentru Click!, Cătălin Crişan.

„Am crezut că femeile se vor speria după câte au citit prin presă despre mine, că sunt un nenorocit, că nu am grijă de copii. Dar sunt curtat şi-mi face plăcere. Doamnele îmi lasă cărţi de vizită, îmi zâmbesc, încă nu am le-am invitat în oraş. Nu prea am timp, nici nu prea stau în ţară. Pot spune că vreau o femeie căreia să-i pese de mine, să mă iubească. Îmi doresc să-l iubească pe omul Cătălin Crişan, nu pe artistul Crişan”, a mai spus artistul. Totuși, Cătălin Crișan, în vârstă de 55 de ani, care a trecut prin două divorțuri, acum trăiește o frumoasă poveste de dragoste alături de altă femeie. „Este totul în regulă și vizavi de copii, și vizavi de viața personală. Nu ascund pe nimeni. Noi mergem peste tot împreună, nu este nicio problemă. Dar una e să ascunzi și una este ca, ostentativ, să dorești să apară”, a declarat Cătălin Crișan la Antena Stars.

Se simte iubit și fericit de când și-a refăcut viața sentimentală cu o femeie superbă, pe nume Monica. Despre ea spune că este sufletul lui pereche. Prima dată s-au afișat împreună în 2016, la nunta lui Gabriel Cotabiță. Cătălin Crișan spune că anii de izolare l-au determinat să își facă ordine în gânduri și, în general, în viață. A scris două piese de teatru și lucrează la un roman. A compus, a citit și a participat la multe concursuri de șah online. Recunoaște că e un mare gurmand.... Acum, întreprinde turnee live cu orchestra,  predă canto și scrie muzică: „Am scris melodii pentru Alin Stoica, prim tenor al Operei Naționale, pentru prietenul meu de-o viață, Cornel Palade, pentru mine, pentru Natalia Guberna și un duet alături de Gabriel Cotabiță.”.

Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro