V-o mai amintiți pe partenera de scenă a lui Dan Spătaru de la discobarul Melody din Mamaia? Mihaela Oancea era una dintre cele mai frumoase apariții, dar și una dintre cele mai talentate cântărețe din România deceniilor trecute, care a câștigat inclusiv emisiunea-concurs „Steaua fără nume”. S-a bucurat de un imens succes la public în anii 1970-1980, însă cariera ei a luat apoi o turnură cu totul neașteptată pentru cea despre care se spunea că era verișoara Aurei Urziceanu.

Seducatoare, dotata cu un mare talent artistic si cu o energie molipsitoare, Mihaela Oancea a fost unul dintre cele mai importante nume ale scenei muzicale din Romania comunista. A devenit vedeta in lumea muzicala inca din anul doi de gimnaziu. De-a lungul anilor, a adunat un palmares de invidiat, fiind recompensata cu numeroase si importante premii. Este castigatoare a uneia dintre cele mai de succes emisiuni realizate de TVR – „Steaua fara nume”. De asemenea, este castigatoarea Premiului Tineretii pe care l-a luat in anul 1975 la Festivalul „Steaua Tineretului”. Mihaela Oancea a încântat publicul din România cu decenii în urmă, când melodii precum „O clipă doar nemărginirea”, „Un charleston” și multe altele ajungeau la sufletele românilor.

Cu tinute senzuale si cu un joc de scena cu totul iesit din comun in acele vremuri, Mihaela Oancea nu a incantat doar publicul din Romania, ci si din afara granitelor tarii. Memorabila este aparitia sa la un show realizat de Televiziunea Cehoslovaca, unde prezenta sa a fost apreciata la scena deschisa. Desi avea o cariera de invidiat, era indragita de public si se bucura de apreciere, Mihaela Oancea a decis sa iasa din lumina reflectoarelor in plina glorie. Se intampla in anul 1987. Cantareata a disparut brusc si de atunci se stiu foarte putine lucruri despre ea.

Mihaela Oancea este casatorita cu compozitorul Paul Petrini, impreuna cu care are doi baieti – Andu si Vavi. Desi se stiu foarte putine lucruri despre ea, in prezent Mihaela Oancea traieste in Arizona, in America. A decis sa-i dedice viata lui Iisus, iar melodiile pe care le interpreteaza astazi, cu aceeasi voce inconfundabila, sunt exclusiv bisericesti. Mihaela Oancea a descoperit dragostea pentru cele sfinte inca de pe vremea cand era o copila, la Biserica Evanghelica din Targoviste. Se spune ca, și atunci când cand era in mare voga, nu pleca in niciun turneu fara sa aiba Biblia cu ea. Desi anii au trecut si peste ea, Mihaela Oancea este si astazi o aparitie extrem de placuta. Revine adesea in Romania ca sa-si revada rudele si prietenii de suflet.

„„Am înțeles din cuvântul Domnului că fericirea, eu personal n-o pot găsi decât în acea dimineață, acei zori ai zilei în care Dumnezeu vine să se întâlnească cu mine. Și dacă eu stau de vorbă cu el, și-i mulțumesc, și mă rog lui și îi cer ajutorul, este exact cum ar veni la mine băiatul meu cel mare sau băiatul meu cel mic sau nepoții mei să mă întrebe ceva. Stau de vorbă cu El. pentru mine, fericirea are un nume și acest nume este Domnul Iisus Hristos, slăvit să-i fie numele”, spunea Mihaela Oancea în urmă cu câteva luni, în cadrul unei întâlniri religioase de la  Perth, Australia, conform Libertatea.ro.

Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro