Marcel Dragomir (30 octombrie 1944, Câmpina – 9 martie 2015, București) a fost un mare compozitor și sensibil interpret de muzică ușoară, care a semnat numeroase șlagăre în anii 70-90, între care „Un albastru infinit”, „Să te gândești din când în când la mine” sau „Să mori din dragoste rănită”, el colaborând cu artiști ca Mihaela Runceanu, Angela Similea, Mirabela Dauer sau Corina Chiriac. Unul dintre soții Angelei Similea a acuzat-o chiar că legătura ei cu compozitorul ar fi depășit cadrul strict profesional, iar fiul compozitorului i-a dat o replică dură...

Studiile muzicale le-a început la Liceul "George Enescu" din Bucureşti (1961-1966), continuându-le la Conservatorul„Ciprian Porumbescu”(1966-1971). A fost profesor de clarinet-saxofon la Şcoala Populară de Artă din Bucureşti (1971-1982); redactor principal la secţia de creaţie a Radiodifuziunii Române din Bucureşti (1984-1994). A susţinut emisiuni de radio şi de televiziune. A făcut parte din jurii naţionale şi internaţionale de concursuri de muzică uşoară (Bratislava - 1972, Dresda - 1984, Slîncev Briag - 1986). A fost distins cu premii de creaţie la Festivalurile de muzică uşoară de la Mamaia (1974), Sopot - Polonia (1979) şi Rostock - R.D. Germană (1980) şi Premiul Uniunii Compozitorilor şi Muzicologilor (1979).

A debutat ca saxofonist încă din studenție, în formația Modern Grup. Primul succes componistic a venit în anul 1972, melodia „N-aștepta” beneficiind de interpretarea lui Aurelian Andreescu. A scris muzică pentru spectacolele teatrelor de revistă, muzică de film și pentru show-urile de televiziune, precum și sute de melodii de muzică ușoară,multe cântate de marea artistă Angela Similea: „Să mori de dragoste rănită”, „Să te gândeşti din când în când la mine”, ”Adu-mi clipa de lumină”, „De ce te uiţi la mine”, „De n-ai fi tu”, „Trenul galben fără cai” ori „Un albastru infinit”. Din 1975, a fost membru al Uniunii Compozitorilor.

Fiul său cel mare, Rareș Dragomir (care i-a dăruit și o nepoată, Rebecca), este un cunoscut cântăreț, actor și prezentator de televiziune (începând de la o vârstă fragedă, când modera „Lumea copiilor”): „Primele filmari le-am avut cu TVR-ul intre anii 1979- 1982 in diverse scenete si seriale pentru copii. Primul rol mare l-am avut in filmul „Muschetarii in vacanta” film regizat de Savel Stiopul si lansat in anul 1984. Un alt rol l-am avut in filmul „Ambasadori cautam patrie” regizat de Mircea Daneliuc si lansat in anul 2000. (...) Am cantat, cant si voi canta atat cat voi exista ! Avea tatal meu, mult regretatul compozitor Marcel Dragomir o vorba pe care mi-o spunea oridecateori ma simtea un pic mai trist legat de muzica: „Atunci cand compui o melodie, sau cand o interpretezi, bucuria si pasiunea vin din suflet si sunt la fel de intense, indiferent daca nu te aude nimeni, ori te aud 2-3 oameni sau 10 milioane.” Asadar, chiar daca notorietatea e mai mica sau mai mare, daca acum esti sau nu esti pe val, daca te nasti artist…”.

Rareș Dragomir a intervenit și în recenta controversă legată de viața sentimentală a Angelei Similea. Instrumentistul Sorin Movileanu s-a răzbunat crunt pe fosta lui soție, Angela Similea, făcând adesea afirmații defăimătoare la adresa solistei. El a precizat și că Angela ar fi avut mai mulți amanți, menționându-i inclusiv pe Florin Piersic, pe Titus Munteanu și pe Marcel Dragomir. Declarațiile acestuia au stârnit o adevărată furtună, fiind apoi amenințat cu tribunalul de fiul regretatului compozitor Marcel Dragomir. 

Sorin Movileanu, fostul soț al Angelei Similea, cu care are un fiu, stabilit în America, a pus la cale o dulce răzbunare, la ani buni, după ce solista l-a părăsit. A acuzat-o public de infidelitate și, în același timp, a menționat și numele unor bărbați celebri cu care ea s-ar fi iubit, în anii tinereții: „Am cunoscut-o (n.r.- pe Angela) într-un turneu în care eram cu bandul lui Horia Moculescu, în octombrie 1971. Primul spectacol l-am avut la Câmpina, unde ea nu a venit, pentru că avea un microrecital la televiziune. Dar a venit la Braşov. După spectacol, băieţii au plecat cu iubitele, iar eu am rămas cu Angela, ca să vadă emisiunea pe care o înregistrase. Şi, după asta, am mers în cuşeta mea să jucăm cărţi. A fost un moment plăcut pentru amândoi acea seară. Este o femeie rea, egoistă, care a fost influențată negativ de către mama ei, Gherghina, un diavol de om. Banii au fost întotdeauna importanți pentru ea… Niciodată n-a contat cu cine era căsătorită, ea și-a înșelat toți bărbații. Angela Similea nu are niciun pic de Dumnezeu! Toţi cei cu care s-a culcat erau căsătoriţi. S-a culcat şi cu Florin Piersic, şi cu naşul nostru, Titus Munteanu, şi cu Marcel Dragomir!”, menționa Sorin Movileanu, în emisiunea WOWbiz, de la Kanal D.

„Declarațiile lui sunt mai vechi, nu e ceva nou, e tot ceva reîncălzit, le-a spus la Kanal D, dinainte de a pieri tata, în jurul anilor 2010, când făceau emisiunea aia de noapte cu scandal. A fost invitat Sorin, ca să facă scandalul acesta. Au vorbit atunci Horia Moculescu și Petre Geambașu, mulți colegi din muzică. Concluzia lui Horia Moculescu a fost cea mai bună: „Pe Marcel poți să-l acuzi de orice, însă, că a înșelat-o pe Mioara, niciodată!”. Trebuie să precizez că tata a respirat pentru muzică și pentru mama, au avut cea mai frumoasă poveste de dragoste posibilă. Nu se deplasa nici la pâine, nici la toaletă, fără mama, ei au fost un singur organism, așa au respirat toată viața. Mie mi-e milă de sentimentele omului, fiecare om a dus tot felul de probleme și de suferințe în viață, dar, atunci când începi să jignești și să arunci lucruri nepotrivite în aer, nu e frumos”.

Fiul lui Marcel Dragomir a avut și un mesaj dur pentru Sorin Movileanu, pe care a dorit să i-l transmită prin intermediul Playtech Știri:
”Eu îi spun public că, dacă mai menționează o singură dată numele tatălui meu, în vreo porcărie imaginată de refulările lui mintale, va avea de-a face cu mine la nivel juridic. Atât timp cât jignește imaginea tatălui meu și calomniază memoria unui om de mare cultură al țării…să se gândească de două ori, când zice așa ceva. Angela s-a despărțit de Sorin, tatăl băiatului ei, nu știu ce a vrut… Dacă exista doar povestea asta, dacă o fi fost sau nu cu tata, ar fi fost ciudat, dar ea a avut oficial mai mulți soți”.

Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro