Gioni Dimitriu ( 21 august 1921 - 16 decembrie 2003, București), bun prieten cu Cornel Constantiniu, a fost un popular cântăreț și actor al teatrului de revistă, a cărui simplă apariție pe scenă producea hohote de râs. Dar, spre deosebire, de rolurile sale vesele, finalul a fost teribil de trist, după ce la senectute și-a pierdut casa și s-a trezit cu soția în stradă, având ca singură avere câteva geamantane cu haine...

În film s-a lansat în 1964 în „Dragoste la zero grade”, o comedie de Geo Saizescu și Cezar Grigoriu, în care a apărut alături de o pleiadă de mari actori: Iurie Darie — Andrei, tehnician TV, Florentina Mosora — Oana, fostă strungăriță, studentă la Politehnică, Dem Rădulescu — Brică, pilonist la Uzinele Victoria, iubitul Ilincăi, Coca Andronescu — Ilinca („Ilie”), șoferiță de camion, prietena cea mai bună a Oanei, Dumitru Rucăreanu — Nică, tehnician TV. Mai târziu a jucat în „Drumul oaselor” (1980), „Castelul din Carpați” (1981)nși „Un petic de cer” (1984). Primul disc l-a scos la Electrecord în 1965. Pe un disc din 1988 beneficia și de contribuția orchestrei lui Ionel Tudor și a grupului Choralis, condus de Voicu Enăchescu.

După o carieră de succes, s-a trezit că nu mai are aproape nimic. Gioni Dimitriu s-a trezit in mijlocul strazii, fara casa, doar cu câteva geamantane de haine. Casa lui facea parte dintr-un lot de imobile nationalizate, iar proprietarul a revendicat-o, asa incit actorul a ramas, la scurt timp, fara locuinta. Timp de vreo cinci-sase luni, el a locuit impreuna cu sotia intr-un apartament de la Gara de Nord, cu chirie, facind eforturi considerabile sa stringa banii necesari platii acestuia. Dar nici acest apartament nu avea sa devina casa lui draga, pentru ca proprietarul i-a impus: „Ori cumperi apartamentul, ori te muti!“ Si asa s-a si intimplat, a trebuit sa paraseasca apartamentul, dar asta in timp ce se afla intr-un turneu in Germania. Sotia sa si prietenul lui cel mai bun, Cornel Constantiniu, nu au vrut insa sa-i spuna nimic cit timp era plecat, pentru a-l menaja pe cit posibil, conform unui articol din VIP, unde puteți afla povestea completă a acestei drame..

De mutat s-a mutat până la urmă in casa soacrei lui. Au fost facute citeva recursuri la Primarie, care insa, din nefericire, au ramas fara niciun raspuns. In acest impas, Gioni Dimitriu nu a dezvaluit nimanui nimic. Poate ca erau oameni care ar fi putut sa-l ajute sau care ar fi putut sa-i spuna cel putin o vorba buna. Insa demnitatea de a nu se lasa rapus, pentru a nu-si impovara admiratorii, a facut ca indragitul actor sa dovedeasca, pentru ultima oara, ca a fost un adevarat caracter.

Cel mai bun prieten al lui Gioni Dimitriu a fost Cornel Constantiniu. De altfel, interpretul și soția sa, Domnița Constantiniu, au fost nașii de cununie ai lui Gioni, atunci când acesta s-a căsătorit cu Alina (1953-2022). Domnița Constantiniu declara pentru presă: „Gioni făcea cuplet cu Jean Constantin și a fost o viață impresarul lui Cornel. Noi i-am cununat pe Gioni și pe soția lui, Alina. Am fost nașii lor la biserică. (...)Era chitarist, impresar și organizator de concerte. A făcut sport cu Țiriac. Tatăl lui a fost în trecut directorul Băncii Naționale, era grec la origine”.

Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro