Camelia Florescu face parte dintr-o categorie aparte de artiști. Sunt atâția cântăreți remarcabili, care s-au lansat foarte promițător, au intrat apoi în circuitul muzical și au gravitat multă vreme pe orbita faimei, fără a apuca, totuși, să guste din ea cu adevărat. Ce le-a lipsit oare? Care este ingredientul secret din rețeta succesului pe care nu au știut cum să-l folosească? Au fost timizi, excesiv de modești sau, pur și simplu nu au avut noroc?!? De ce, de pildă, i-a apărut primul album... la patru decenii de la debut? 


„Personalitate creionată din sarea și piperul oltenesc (tata oltean) si bunul simț bucovinean (mama născută în scaunul Sucevei), sunt născuta la rândul meu în Cetatea Băniei, unde am absolvit Colegiul Carol I și Școala |Populară de Arp (secția Canto).” Camelia Florescu (născută pe 21 noiembrie 1964, la Craiova)) este o cântăreață română de muzică ușoară și poetă, care a debutat în toamna anului 1979, la cea de-a IV-a ediție a Festivalului-Concurs de Muzică Populară și Ușoară „Florile Tinereții” din Craiova, unde a fost distinsă cu Premiul I. A încercat și cariere alternative, care nu au legătură cu muzica.  A reușit să-și deschidă o firmă de organizare de evenimente, apoi una de asistență medicală și, în final, o agenție de turism. În aprilie 2001, a absolvit Facultatea de Drept din cadrul Universității Hyperion. De asemenea, în 2003, a absolvit și Școala de Turism Amfiteatru din București.

Din 1979 și până în 1986, a participat la numeroase Festivaluri și Concursuri Interjudețene, unde a obținut premii importante. Printre acestea, a fost distinsă cu Marele Premiu la Festivalul Trofeul Tinereții de la Amara, Ialomița (ediția 1985),a obținut Premiul II la secțiunea „Interpretare” a Festivalului Național de Muzică Ușoară de la Mamaia (ediția 1986) și a trecut cu brio primele două etape ale popularului concurs TV pentru tineri interpreți „Steaua fără nume” (Etapa 1 în 1985, Etapa II 1988). Din păcate, după 1989, Etapa III nu a mai avut loc. Ca și Oana Sârbu sau Angela Stoica, bunăoară, Camelia Florescu nu a mai apucat să concureze în faza finală.

În perioada 1985-1995, a înregistrat în jur de 17 de piese în primă audiție, pe muzica unor cunoscuți compozitori ai muzicii pop/ușoare românești, cum ar fi: Dan Ardelean, Toni Constantinescu, Marcel Dragomir, O. Dumitrescu, Ștefan Elefteriu, Aurel Giroveanu, Dinu Giurgiu, Jolt Kerestely, Constantin Popovici, Dan Ștefănică, Alexandru Willmany.

În perioada 1986-1996, a fost angajată ca solistă vocală la Ansamblul Artistic „Doina” al Armatei. În perioada 1996-2004, a avut numeroase contracte în Egipt, în localitățile Hurghada, Ain Sohna și Nuweiba, unde a cântat la cele mai renumite hoteluri și localuri de acolo, cum ar fi: Mariott Hurghada, Melia Pharaoh Hotel, Hilton Plaza Hotel, Stella di Mare, Sheraton Miramar Hotel, Hilton Nur, Desert Rose Hotel.

Pe 22 noiembrie 2019, la locația Monarh din București, cu ocazia împlinirii a 55 de ani de viață și 40 de la debutul artistic, și-a lansat primul volum de poezii (la Editura Smart Publishing) și, totodată, primul album, ambele intitulate „Nu-s o fată ca oricare”. Albumul, apărut la casa de discuri „Eurostar”, conține 16 piese noi, pe versurile Cameliei Florescu și muzica unor cunoscuți compozitori români și basarabeni, cum ar fi: Ivan Aculov, Bela Andrasi, Oleg Baraliuc, Jimi El Laco (care a și orchestrat câteva piese de pe album), Ovidiu Komornyik, Virgil Popescu, Francisc Reiter. Pe disc există și un duet al Cameliei Florescu cu artistul italian Antonio Pasarelli.

Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro