Festivalul INTEGRAL, organizat de editura cu același nume, va avea loc la Librăria Mihai Eminescu din București (Bd. Regina Elisabeta nr.16), în perioada 6-11 noiembrie 2023. În fiecare zi, timp de o săptămână, va avea loc câte o lansare de carte. Cititorii sunt invitați să participe în număr cât mai mare, accesul fiind liber.

6 zile de evenimente, cu lansari de carte, concerte de muzica folk, muzică și activități pentru copii, expoziție de artă plastică, toate într-un singur loc, un spațiu generos dedicat cărții și iubitorilor ei, Librăria Mihai Eminescu.

Scriitorii români Lucian Vasilescu, Stelian Turlea, Julia Kalman, Ioana Doreanu și Roxana Andreea Rusu vor fi împreună cu cărțile lor și cu invitații lor, personalități de prestigiu ale culturii românești.

Muzicieni de valoare  – Dan Chebac, Gialunca D’Alessio (Italia), Viorel Burlacu (Moldova)  – vor prezenta piese folk vechi și noi în microrecitaluri de excepție.

Ziua de luni va fi o sărbatoare a Radioului, în care vedeta va fi Florin Bălănescu, însoțit de voci de aur ale radioului din România. Expozitia de artă plastică a lui Dan Botezan va fi deschisă pe parcursul zilei de joi, susținand grafic proza autoarei Julia Kalman. Si pentru că nu puteau lipsi copiii din Festivalul Integral, sâmbătă, corul Meloritm, condus de profesor Elena Maria Nicolai, va fi alături de leopardul Leonardo și de autoarea Roxana Andreea Rusu la lansarea unei noi cărți avându-l ca erou pe îndrăgitul personaj.

Toate cărțile vor putea fi achiziționate de doritori din librărie, împreună cu autografele autorilor, în timpul evenimentului, sau pot fi comandate oricând online, de pe www.eIntegral.ro, cu livrare în toată lumea.

Programul Festivalului Integral

Luni, 6 noiembrie, ora 16.00 – Lansarea volumelor ,,DAN CHEBAC – Revelația unor generații” și ,,FLORIN BĂLĂNESCU – Vocația dialogului radiofonic”, de Ioana Doreanu. Participă: Dan Chebac, Florin Bălănescu, Ioana Doreanu, Viorel Burlacu (Moldova), Gianluca D’Alessio (italia).

Marți, 7 noiembrie, ora 17.00 – Lansarea volumelor ,,Grâu”, „Incursiune în originile culturale ale vechiului stat Guzhu”, ,,Câinele de lângă drum”, ,,Esau”, ,,Kyores cel cu plete albastre. Unde?”. Participă: Prof. dr. Constantin Geambașu, Dr. Ionuț Mihai Făt, Varujan Vosganian – Vicepreședinte al Uniunii Scriitorilor din România.

Miercuri, 8 noiembrie, ora 17.00 – Lansarea volumului ,,alcoforado. o poveste”, de Lucian Vasilescu. Participă: Lucian Vasilescu, Dan-Silviu Boerescu, Marc Ulieriu.

Joi, 9 noiembrie, ora 17.00  – Lansarea volumelor ,,Cartea dragostei și a bârfei” și ,,Minciuni în flux liber”, de Julia Kalman. Participă: Julia Kalman, Anda Pittiș, Mark Perpits, Anca Hirschpek, Dan Botezan. Evenimentul va fi dublat de o expoziție temporară de artă plastică.

Vineri, 10 noiembrie, ora 17.00  – Lansarea volumului ,,Scrisul m-a salvat – Stelian Țurlea în dialog cu Daniel Cristea-Enache ”. Participă: Stelian Țurlea, Daniel Cristea-Enache, Odilia Roșianu.

Sâmbătă, 11 noiembrie, ora 12.00 – Lansarea volumului pentru copii de 3-9 ani ,,Leonardo și bunele maniere” de Roxana Andreea Rusu și a cântecului ,,Leonardo zice-așa” cu versuri de aceeași autoare, interpretat de corul de copii Meloritm, coordonat de Prof.dr. Elena Maria Nicolai, de la Palatul Național al Copiilor din București.

Participă: Roxana Andreea Rusu, ilustratorul Octav Ungureanu, corul Meloritm și prof. Elena Maria Nicolai, LA FANTANA  – partener exclusiv al proiectului  – și leopardul Leonardo.



Detalii și poze din cadrul festivalului pot fi urmărite pe pagina de Facebook Editura Integral și Librăria Mihai Eminescu.

Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro