Realizatoarea de programe radio Camelia Stănescu și-a lansat volumul de debut scriitoricesc ,,Iluzia Autoexilului” la Editura Integral, iar evenimentul a avut loc Duminică, 21 aprilie, la Muzeul Național al Țăranului Român, unde sala a devenit neîncăpătoare pentru publicul care a savurat întâlnirea cu autoarea.

Au fost invitați Sofia Șincan, Alexandru Mironov, Peter Sragher, Dragoș Șeuleanu, iar lansarea s-a bucurat de prezența Directorului Grupului Editorial INTEGRAL, Costel Postolache. Cartea, care este un smartbook ce face legătura între carte și mediul online, oferind cititorului posibilitatea de a accesa conținut audio-video pe parcursul lecturii, poate fi comandată online, cu livrare în toată lumea, de pe www.eIntegral.ro

Muza acestui roman este ,,Domnișoara în bleu” al cărui portret îl puteți admira chiar pe coperta cărții.

Despre ea, ne destăinuie câteva detalii chiar autoarea Camelia Stănescu: ,,O cunoaşteţi cumva? Aţi întâlnit-o acum mai bine de 50 de ani, când alerga de la Universitate unde studia franceza, la Radio unde o aşteptau nu doar zânele, multe la număr, cărora le-a dat viaţă, dar şi poveşti vrăjite pe care le dăruia celor mici, care nu adormeau până ce ea nu le şoptea tandru Noapte bună copii!. A interpretat fel de fel de roluri la Teatru la microfon pentru copii. De la năstruşnicul Neghiniţă, la fetiţa lui tătuţu-Tudor Arghezi, din minunata CARTE CU JUCĂRII. Aflaţi că dumneaei, Domnişoara în bleu e cea care m-a provocat să scriu ILUZIA AUTOEXILULUI.”

Despre cum i-a venit ideea de a scrie această carte și drumul până la concretizarea sa, Camelia Stănescu povestește cu emoție:
,,Acum fix 7 ani, am pus pe hârtie gânduri despre ea. Le-am tradus în franceză şi într-un mic bistro parizian din Montmartre i le-am citit Simonei Few. Prietenei mele i s-a părut că ce-am scris despre mine la 23 de ani, adică despre Domnişoara în bleu are potenţial. Atunci mi-a venit mie ideea să imaginez un roman în care să privilegiez acest dialog al vârstelor. Aşa s-a născut ILUZIA AUTOEXILULUI. În loc să scriu o carte, mi-ar fi fost mai uşor, s-o povestesc la microfon, i-am mărturisit editorului Costel Postolache şi el mi-a răspuns: Păi asta-i ideea! Vă fi o carte inteligentă. Un smartbook. În paralel cu lectura cărții, folosind smartphone-ul și o aplicație gratuită de scanare a codurilor QR, cititorul poate vedea – pe telefon sau pe un smartTV – materiale audio/video inedite, care amplifică exponențial conținutul lucrării.

Mie mi s-a părut că visez. Aşa minune credeam că e posibilă doar în poveştile mele cele mai frumoase. Vreţi să aflaţi cum se simte un autor care îi încredinţează Directorului prestigiosului Grup Editorial INTEGRAL un manuscris? Magicianul Costel Postolache îi întinde o mână şi din acel, moment el, mai ales dacă e un amărât de debutant ca mine, are sentimental că orice miracol e posibil. În zilele următoare, manuscrisul întră în Uzina de Vise Integral unde se transfigurează, incredibil dar adevărat, într-o carte însufleţită. Nu-mi vine să cred cu câtă dezinvoltură personajele mele au ajuns să se plimbe în voie prin fabuloasele coduri QR, marca Integral.", a povestit autoarea.

Scriitoarea Luminița Nielsen care a ținut o prelegere la evenimentul de lansare, mărturisește despre cartea Cameliei Stănescu: ,,Căutările în Cer ca și pe Pământ au un rost doar atunci când reușim deslușim ce am fost, ce suntem și mai ales ce dorim fim. Autoarea Camelia Stănescu ne invită de fapt pe noi toți la analiza propriei noastre existențe urmărind pagină după pagină, destinul lui ELF Petru.”


Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro