În pragul sărbătorilor de iarnă fiecare cititor în parte simte și trăiește poveștile altfel, poate mai feeric, poate mai magic, și mult mai intens. Anul acesta Editura Velvet Story aduce la cunoștință o antologie care are menirea să uimească, să fericească și să ne sublinieze ideea magică a istorisirilor spuse la gura sobei, la patima unor șoapte, la solitudinea unor seri neguroase.

Cartea “Ninge cu povești” cuprinde un tumult de emoții ce se simt în intensitate o dată ce înaintezi plăcut printre paginile tapetate de sărbătoare, colind și iubire. Nouă povești scrise și desprinse din inima unor autori cunoscuți și iubiți ce vor creiona pe retină o liniște contemplativă, o ninsoare a viselor și a realității ce nu ne cântă în strună.

Autorii Dan Claudiu Tănăsescu, Cristian Radu Constantin, Leila Sandra M., Simona Tănăsescu, Cynthia Orszag, Petruța Petre, Elena Petrea Kyrintzis, alături de autorii surpriză, Cristian Palade și Tau Ceti, conturează cu dibăcie noi povești din cele cunoscute care au ca punct de reper Crăciunul, magia, și iubirea în forma sa vie.

Autorii unor titluri deja cunoscute, precum, „Cazul Vulpea. Seria Dennis Kayderman”, „Karma-i o zdreanță!”, „Scrum în vânt” și „Anthos” ne reamintesc și ne scot în față eroii principali prin cazuri concrete, aceștia ne stârnesc curiozitatea și ne apropie încă o dată de iubirile, dezamăgirile și efervescența unor situații ce cu siguranță vor marca cititorul.

Totul e de o pronunție și unicitate de iubit. Dan Claudiu Tănăsescu ne oferă „Un dar de Crăciun”, printr-o poveste sensibilă, acolo unde te poartă inima și te ajunge dorul, unde instinctele strigă și magia cu adevărat se înfăptuiește. Cristian Radu Constantin în schimb ne deapănă fir cu fir „Crăciunul domnului Mihail”, repere de gânduri fugare ce îmbină realitate căzută la pământ și deliriumul unui om purtat de revolte. Povestea autoarei Leila Sandra M., „Un Crăciun roșu” ne conturează un scenariu a unui caz în plină amploare, Dennis Kayderman din nou e pus în lumina reflectoarelor într-un tablou iernatic dar și pe muchia unor întosături pline de precipitare.

Autoarea Simona Tănăsescu își duce pe aripile sărutărilor eroii acesteia, unde „603.421 plus infinit” te înduioșează, te corupe de a fi acolo alături de eroii dragi din minunata poveste “Karma-i o zdreanță”. Cynthia Orszag cu stilul său original ne prezintă un cadru realist, unde „Când lui Moș Crăciun i se face foame” toate cuvintele sunt deprisos, iar implicarea eroilor e un joc de-a viața; acțiunile, implicațiile și decizile eroilor ne fac să strângem din dinți și să primim acest adevăr ca atare.

„Primul Crăciun cu tine” al autoarei Petruța Petre în schimb ne alintă cu o poveste ce înflorește, ce ascunde mistere și cu personaje ce se cer descoperite, autoarea își pune amprenta suav asupra direcției în care merge curiozitatea de cititor și ne lasă loc de va urma. „Bujori cu miros de zăpadă” de Elena Petrea Kyrintzis este o lumină de la capătul tunelului, apare și dispare și după care tinzi să mergi orbește; exact ca emoția ce o transmite aceste câteva pagini ce au cuprins încântarea revederii dar și golul plecării, pasiunea clipei dar și abandonul. Autorii surpriză ne propun titluri deosebite dar și cu încărcături minunate, poveste, feerie și plenitudine prin frumos. Cristian Palade ne spune că „Întotdeauna există un al doilea Crăciun” și că speranța nu trebuie să moară, fie ci-o fi. Crede, speră, iubește!

În schimb autorul Tau Ceti ne dezleagă secretul suprem... prin povestea- „Cine e Moș Crăciun? (O poveste mică, mică...)”, această istorisire ne transmite căldură, liniște și copilărie. Acea stare de încântare sinceră. Toate acestea împachetate într-o carte cu ninsoare a poveștilor ce se cer citite! Cartea „Ninge cu povești. Antologia de Crăciun” este disponibilă pentru comandă pe site-ul editurii Velvet Story, iar mie îmi rămâne să vă îndemn la lectură; ce poate fi mai frumos decât o carte cu povești unice, originale mânuite de niște iluștri scriitori cu penița lor plină de artistism.

Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro