Pentru această delicatesă ușor de făcut, ai nevoie de:

100 grame unt
1 ou
3 linguri zahar pudra
1 pachet zahar vanilat
2-3 linguri lapte fierbinte
50 grame ciocolata
2 linguri cacao
2 linguri migdale sau nuci tocate marunt
1 lingurita nuca de cocos
1 pachet biscuiti

Mod de preparare la îndemâna oricui: Pentru crema, sa bate oul cu zaharul, zaharul vanilat si laptele, pana se topeste tot zaharul. Se pune apoi la bain-marie si se bate in continuare pana se obtine o crema de consistenta smantanii. Se ia de pe foc si se amesteca cu ciocolata rasa si cacaoa. Cand se raceste, se amesteca cu untul frecat spuma, nuca de cocos si migdalele tocate marunt. Intr-o forma mica de chec, se pune o folie de celofan sau de aluminiu, apoi se formeaza straturi succesive din biscuiti si crema de ciocolata. (Jumatate din crema se pastreaza pentru ornat.) Se acopera tortul obtinut cu folie, se preseaza putin si se pune la rece minimum 3 ore.

Dan-Silviu Boerescu a.k.a. Bucătărescu

Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro