Dacă te apuci de aceste gogoșele ușurele, ai nevoie de:

500 g faina
200-250 ml apa calduta
50 ml ulei de floarea-soarelui
7 g drojdie uscata
3 linguri cu zahar tos
esenta de vanilie
coaja de lamaie
zahar pudra
vanilat sare

Ce trebuie sa faci: Amesteca faina cu jumatate de lingurita cu sare, zaharul tos si drojdia uscata. Toarna treptat apa calduta, esenta de vanilie si coaja de lamaie (sau portocala) dupa gust si framanta aluatul pana devine usor lipicios, dar omogen. Incorporeaza uleiul si framanta mai departe pana nu se mai lipeste de maini. Acopera cu un prosop umezit si lasa aluatul de gogosi sa creasca 60-90 de minute sau pana isi dubleaza volumul. Pune aluatul pe masa unsa cu ulei si framanta cat sa scoti aerul din el. Intinde foi potrivit de groase si decupeaza formele dorite (fie cu forma, fie cu gura unui pahar). Lasa-le 30 de minute sa creasca si prajeste aceste gogosi pufoase de post in ulei infierbantat. Scoate-le pe un servet absorbant si pudreaza-le cu zahar vanilat. Poftă bună!



Dan-Silviu Boerescu a.k.a. Bucătărescu

Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro