MINUTUL DE HOLLYWOOD cu Tudor Petruț

Am așteptat cu nerăbdare primul show televizat al stagiunii de premieri, prima ieșire la rampă a unui Hollywood stagnant de atâta vreme sub povara pandemiei. Plus că, fiind membru al Academy of Television Arts and Sciences (academia de televiziune americană), anul acesta am fost și într-o comisie de nominalizare și apoi am votat, alături de colegii de academie, pentru premiile Emmy. Și sunt mereu curios dacă voturile mele au contat în alegerea câștigătorilor, chiar dacă e clar că gusturile mele nu se aliniază mereu cu cele ale academiei.

Cu mult aplomb și entuziasm, spectacolul a încercat din greu să fie antrenant și distractiv, în buna tradiție a anilor dinainte de pandemie. Numere muzicale, sketch-uri, poante și înțepături au piperat seara și au atras suficient de mulți telespectatori, cea mai mare audiență din ultimii ani. Ceea ce înseamnă că revine interesul pentru celebrele spectacole de premiere care culminează cu seara de Oscar.

Premiații nu au au fost surprinzători, era de așteptat că producția britanică “The Crown” (Netflix) să câștige cele mai multe premii pentru drama și producția americană “Ted Lasso” (filmată în Anglia, cu majoritatea distribuției britanică, pentru Apple TV) să cucerească laurii pentru comedie. Ambele seriale fiind senzaționale.

Bineînțeles că o anumită parte a presei a trebuit să remarce, că în fiecare an, că sărmanii artiști non-albi n-au câștigat mai nimic. Ca și cum actul artistic în sine e rasist, și votanții academiei (foarte mulți non-albi) sunt rasiști, și decorurile sunt rasiste și bancurile sunt rasiste, deși prezentatorul a fost cunoscutul actor de comedie afro-american Cedric The Entertainer, și așa mai departe... Pentru cine crede că exagerez vă invit să urmăriți unele canale de televiziune americane.

Și mai mult decât atât. Regulile în orașul Los Angeles sunt încă stricte. Adică pentru adunările în spații închise (interior) participanții trebuie să poarte mască. Cu toate acestea toți invitații la spectacolul Emmy n-au purtat mască în direct. Motiv pentru o altă parte a presei să comenteze că bineînțeles vedetele arogante au tupeul să nu respecte regulile că toți fraierii. Primăria, altfel de o strictețe remarcabilă, a răspuns că există pe undeva printre regulamente o stipulare prin care dacă e vorba de film, televiziune sau producții muzicale sunt acceptate excepții. Nemulțumiții din presă nu s-au lașat convinși. Așa că academia a găsit răspunsul adecvat.

Spectacolul nu a avut loc în interior. Ci într-o curte interioara. Acoperită cu un cort imens. Deci după regulile din construcție invitații au fost, teoretic, afară în aer liber. Deci nu trebuiau să poarte mască. Afirmații care au agravat gâlceava cu presa agasantă. Unii comentatori au citat din regulile de construcție locale, până la detaliu despre ce înseamnă interior/exterior, și așa mai departe...

După numai o zi de la spectacolul decernării premiilor Emmy, circaria din presă a uitat de actori, regizori, scenariști și serialele lor de televiziune în favoarea regulilor din construcții. Din păcate, așa cum am mai menționat, nu exagerez eu...

Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro