Saramura de pește e bună dar există și alte modalități de a găti peștele altfel!

PEȘTE ÎN CRUSTĂ CROCANTĂ CU MĂMĂLIGUȚĂ LA GRĂTAR

Ingrediente:

2 fileuri de pește
1 ou mare sau 2 mici
1 ceașcă fulgi de porumb
200 grame făină de porumb (mălai)
3 căței de usturoi
2-3 roșii
sare, piper
busuioc
ulei
50 grame cașcaval

Mod de preparare:
Se pune apă cu un praf de sare la fiert și se prepară o mămăligă foarte tare.
O luăm de pe foc și o amestecăm cu cașcavalul ras, apoi o întindem într-un strat de 1,5 centimetri pe o tavă unsă cu puțin ulei.
O lăsam la răcit.
Când s-a răcit bine, o tăiem în cuburi potrivite și le punem la prăjit la grătar, neunsă cu grăsime.
Fulgii de porumb se dau prin robotul de bucătărie sau se pisează cu un sucitor bine, până au consistență pesmetului, iar ouăle se bat bine cu un praf de sare.
Usturoiul se curăță și se pisează bine cu un praf de sare, apoi se amestecă cu roșiile tăiate cubulețe și cu piper și busuioc și puțin ulei. Rezultă un sos tare bun.
Peștele se verifică să nu mai aibă oase, apoi se trece prin ou, prin pesmet și iar prin ou și pesmet.
Se prăjește peștele în ulei și se servește cu multă poftă, alături de mămăligă la grătar, sosul și o salată plină de vitamine!

Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro