Vară, arșiță, torpoare: ce e mai potrivit decât o carafă mare cu sangria?

Sangria, rețeta – să-i zicem - clasică

Ingrediente:

- 2 sticle de vin roşu sec („cel mai ieftin vin face sangria cea mai bună” e un mit! cu cât vinul e mai bun, cu atât iesae și sangria mai bună!)
- 2 portocale, tăiate felii
- 2 lămâi, tăiate felii
- 2 mere, tăiate felii
- ½ cană brandy
- ½ cană triple sec
- sirop de zahăr (o parte zahăr - o parte apă, ca la dulceaţă) optional

Observație: Am văzut cu ochii mei la un restaurant spaniel din București cum baza pentru sangria rezulta din vin roșu combinat cu Fanta de portocale!

Mod de preparare:

Se amestecă toate ingredientele într-o carafă şi se dă la rece câteva ore. Pentru un gust şi mai răcoros, se pot adăuga câteva frunze de mentă.

Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro