* 10 grame semințe de annatto (Bixa orellana)
* câteva boabe de capere (Capparis spinosa)
* 10 grame sare de mare
* câteva frunze de dafin (Laurus nobilis)
* paprica roșu (Capiscum annuum)
* câteva vârfuri de cuțit, sau, la nevoie, înlocuit cu pulbere de ardei iute de Cayenne (Capiscum frutescens)

Adjuvantele:
* 250 grame de făină
* 100 mililitri lapte
* 200 mililitri ulei de măsline
* una legătură de mărar
* una legătură de pătrunjel
* 100 grame măsline verzi fără sâmburi
* usturoi - o căpățână
* 100 grame icre curățate și spălate
* 500 grame de ceapă
* o lămâie
* 10 grame piper măcinat (Piper nigrum) și 20 grame boabe

Crapul curățat se umple cu măsline, ceva usturoi, icre bătute cu lapte, sare și piper măcinat.

I se coase burta, cu grijă, carnea de pește este fragilă. Se așează în tavă, pe un pat de ceapă tăiată felii delicate, se adaugă verdeața și lămâia tăiată felii și toate mirodeniile.

Se toarnă pe deasupra uleiul încins. Se crestează epiderma în curmeziș. Se dă la cuptor încins, având grijă să-l ungem din când în când cu sosul ce se formează în tavă.

Nu după multă vreme, felul armatorilor este gata. Se poate aduce la masă și rece, de astă dată garnisit cu o ramură de cimbru. Crapul se recomandă în lunile februarie - martie, în luna aprile carnea crapului își pierde din suculență, desigur, vorbim de peștele de apă curgătoare, dacă se folosește crap de eleșteu ușor de găsit tot timpul anului.

Pentru dispariția gustului de mâl, se dă să bea peștelui încă viu, imediat după prindere, două linguri de oțet, preferabil oțet din mere. Se folosește un crap de minimum 3 kilograme. 

Rețetă din cartea ,,Bucătăria Balkaniei", scrisă de Kera Calița ot Jariștea Locantă și Horia Pană, publicată la Editura Integral.

Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro