Să zicem că-i pentru 6 pehlivani:

1 kilogram carne de berbec

un rinichi de berbec

150 mililitri ulei de măsline

300 grame ceapă

 200 grame orez brun

 500 grame roșii

2 ardei capia mari

o legătură pătrunjel

10 grame piper măcinat (Piper nigrum)

5 grame șofran măcinat (Crocus sativus)

 câțiva solzi de ghimbir (Zingiber officinale)

5 grame sare de mare.

Carnea și, de asemenea, rinichiul, se curață, se spală și se hăcuiesc mărunt. În cratiță se pune la prăjit în uleiul de măsline ceapa mărunțită. Când s-a rumenit puțin, se varsă și carnea. 

După câteva sfârâieli, se întregește plenul cu roșiile, ardeii și pătrunjelul, fără a ține seama de apartenență. Se adagă sare și piper. Se acoperă totul cu apă și se lasă să fiarbă la foc mic o oră întreagă.

Ultimul vine orezul, ținut mai înainte jumătate oră în apă rece. În masa orezului se ascunde ghimbirul, iar pe deasupra se presară șofranul. Se mai lasă la foc 30 de minute.

Se aduce pe tipsie, în mijlocul conclavului. Se poate duce la gură cu linguroiul, precum necredincioșii. 

Rețetă din cartea ,,Bucătăria Balkaniei", scrisă de Kera Calița ot Jariștea Locantă și Horia Pană, publicată la Editura Integral.
Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro