Ajuns octogenar, marele regizor spaniol Luis Bunuel se plângea nu de scăderea apetitului de o anume natură, ci de faptul că nu mai vedea bine și, ca atare, nu mai putea să savureze priveliștea sumară a partenerelor sale - mult mai tinere.

Pablo Picasso se căsătorea ultima oară, cu Jacqueline Roque în anul în care implinea 80 de ani.

La senectute, Charlie Chaplin turna copil după copil cu fata lui Eugene O*Neill, Oona. Ultimul dintre ei, actualul compozitor Christopher James Chaplin, s-a născut în 1962, când tatăl său avea deja 73 de ani.

La noi, bărbații în etate cei mai prolifici din punct de vedere amoros nu sunt artiștii, ci jucătorii de tenis. Ilie Năstase s-a căsătorit a cincea oară, cu Ioana Simion, anul trecut, când împlinise 73 de ani. Recent, tată deja a (cel puțin) cinci copii, el a declarat că și-ar mai dori încă unul, o fetiță, pe care să o transforme într-o nouă Simona Halep.

La rândul său, colegul de echipă de Cupa Davis al lui IIlie Năstase, Ion Țiriac face încă senzație cu cuceririle sale. Are 81 de ani și presa vuiește acum că ar avea o relație cu o fostă campioană - de gimnastică ritmică - pe numele ei Irina Deleanu. Aceasta are 45 de ani, fiind așadar cu 36 de ani mai tânără. Și arată minunat în continuare, etalând un trup absolut superb și emanând o tinerețe contagioasă. (Fiul cel mare, Ion Ion Țiriac, este doar cu un an mai tânăr decât ea!).

Femeilor din viața lui Ion Țiriac li s-a pierdut numărul. E deja doar un element de statistică. Dar românii se mândresc cu virilitatea sa mioritică: este o pildă măreață pentru bărbații adevărați, care nu renunță niciodată.


Dan-Silviu Boerescu

Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro