Folosind şorici cu puţină slănină, poţi face cele mai bune jumări de porc crocante.

„Dacă dorim să avem jumările crocante trebuie să folosim doar şorici cu slănină. Trebuie evitat să folosim slănină cu puţină carne, deoarece, în acest caz, jumările ies puţin mai fragede”, spune un bucătar experimentat.

Acesta explică faptul că nu sunt necesare multe ingrediente, reţeta pentru jumări crocante este uşor de preparat.

„Avem nevoie de slănină cu şorici, apă şi sare. Slănina se taie în cubuleţe mici, de 4-6 centimetri. Acestea se pun la fiert într-un tuci cu sare şi apă cât să acopere bucăţile tăiate. După ce apa se va evapora şi în recipient va rămâne doar untura lichidă, bucăţile de slănină cu şorici şi mai lasă puţin la prăjit, tocmai pentru a ieşi crocante. Jumările sunt gata în momentul în care furculiţa intră în acestea”, spune bucătarul arădean Adrian Pop.

Jumările se scot cu o paletă care să permită scurgerea unturii. Acesta poate fi păstrată în frigider sau cămară şi folosită la diferite mâncăruri.

PASTĂ DE JUMĂRI

Ingrediente:

1 kg jumări nu foarte tari
2 cepe roșii
2 linguri muștar dulce
piper verde
boia dulce
sare
4 ouă fierte
4 linguri de untură

Mod de preparare: 

Jumările se dau prin mașina de tocat carne. Ceapa și ouăle fierte se toacă cubulețe foarte mici. Se amestecă toate ingredientele și se omogenizează cu un pic de untură curată. Se lasă la rece pasta obținută două ore. Se servește întinsă pe felii de pâine neagră caldă și crocantă, decorate cu feliuțe de castraveciori murați și pătrățele de murături roșii (gogoșari sau ardei kapia).Dan-Silviu Boerescu
(murind de poftă!)

Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro