Toți măcelarii pe care i-am întrebat care este cea mai gustoasă bucată de carne de porc au răspuns.... „-Ceafa, domn*e, ceafa!”.
CEAFĂ DE PORC CU CONDIMENTE, MIERE ȘI LĂMÂIE VERDE
Ingrediente: 4 felii zdravene de ceafă de porc sare boabe de piper roșu și verde miere mărar ceapă verde usturoi verde vin roșu ulei de măsline felii de lămâie verde
Mod de preparare: Carnea se porționează frumos, fără a elimina grăsimea. Se crestează și se înțeapă ușor cu un cuțit bine ascuțit. Se lasă, apoi, o oră într-o marinadă din vin, ulei de măsline, sare, ceapă verde...
Vara, în grădina casei noastre de la țară, se fac o mulțime de vinete, dovlecei și zucchini, ceea ce ne-a făcut să găsim cât mai multe moduri creative de a-i consuma… în stil italian reinterpretat.
PORC „ÎN ȘUVIȚE” CU SALATĂ COLESLAW (Am gustat așa ceva - pulled pork - când am fost MC, la Camping Grill Champions Tour, pentru campionii mondiali de barbecue Camillo Tomanek și Marco Greulich, dar, fiindcă nu mai țineam bine minte rețeta, i-am cerut-o aceleiași bune prietene din America, Adriana Gurău.)