Gheorghe Zamfir a împlinit la 6 aprilie a.c. - 80 de ani. În numele grupului de la Observatorul, îi dorim ani mulți în sănătate și multe alte succese muzicale.

În ianuarie 2006, Gheorghe Zamfir era într-un turneu în Canada. L-am invitat la o șezătoare culturală a grupului de la Observatorul, serbând ziua lui Mihai Eminescu. Ne-a onorat cu prezența și ne-a vorbit despre bucuriile si neîmplinirile vieții domniei sale. Am închinat în final pentru sănătatea și împlinirea românilor, oriunde s-ar afla ei. Peste câteva zile, la concertul lui de la Royal Thomson Hall din Toronto, în jur de 2500 de spectatori, de diferite naționalități, l-au aplaudat minute întregi în picioare.

Gheorghe Zamfir va rămâne un mare muzician, o mare spiritualitate a neamului romanesc. Vă propunem să ascultați în onoarea lui o melodie din celebrele lui interpretări. Imagini de la aceea memorabilă intalnire cu marele artist Gheorghe Zamfir aici.

Sănătate și numai bine vă dorim!
Echipa Observatorului din Toronto
Prințul Philip, Duce de Edinburgh, consortul Reginei Elisabeta a Marii Britanii, a încetat din viață, cu doar două luni înainte de a împlini centenarul. Născut, pe 10 iunie 1921, în Insula Corfu, ca Prinț al Greciei și Danemarcei, Philip s-a căsătorit cu viitoarea Regină în 1947, cuplul moarhic având patru copii: actualul Prinț Moștenitor Charles, Ducesa Anne, Ducele Andrew, Ducele Edward.

Showbiz-ul românesc este răvășit de vestea cutremurătoare a dispariției Cătălinei Isopescu, cea care în anii 90 era considerată cel mai frumos topmodel din România. Cătălina avea numai 49 de ani și i-a supraviețuit numai un an tatălui ei, cunoscutul realizator de televiziune Emanuel Isopescu, care a plecat dintre noi în 2020. Dacă jurnalistul de investigații era de multă vreme suferind de inimă, Cătălina s-a luptat vreme de un an și mai bine cu o maladie necruțătoare.

Era foarte slăbită și, în final, boala a răpus-o. Anunțul tragic a fost făcut de iubitul Cătălinei, Oltin Tudor Hurezeanu, fost concurent la Exatlon și câștigător al emisiunii-concurs „Vrei să fii miliardar”. Acesta a scris pe Facebook „Ain't no sunshine when she's gone” („Soarele nu mai strălucește de când ea a plecat”), parafrazând o melodie celebră…

Într-o emisiune difuzată la TVR pe 4 aprilie, Nelu Tătaru a declarat faptul că vaccinarea devine obligatorie pentru copii. Doar DSP-ul și un medic specialist pot decide dacă un copil nu va fi vaccinat.

Părinții au dreptul la consiliere în privința vaccinării, dar dacă tot se vor opune riscă amenzi, ce pot ajunge până la 10.000 de lei și chiar pierderea drepturilor părintești. Cu alte cuvinte, copilul va fi preluat din sânul familiei și instituționalizat.

Trei copii extrem de neasemănători au avut Nicolae Ceaușescu și soția lui, Elena. Cel puțin băieții nu au semănat deloc între ei. Iar fata, ei bine, fata a avut câte ceva de la fiecare dintre cei doi frați ai ei. Dacă Nicu a fost un veritabil playboy comunist, iar Valentin un tip cât se poate de studios, Zoia a fost nu doar o matematiciană meritorie, ci și o ființă pătimașă, o femeie care a iubit mult dar, aproape întotdeauna, în urma intervențiilor brutale ale mamei sale, obsedată de puritatea etnică dar și… socio-politică(!), a fost extrem de nefericită în dragoste.