Hotărârea de Guvern va naște cu siguranță multe controverse! În timp de școlile de stat sunt într-o vacanță forțată, elevii nefăcând deloc școală în această perioadă, nici măcar online, instituțiile de învățământ private pot face cursuri și activități cu prezență fizică, legal, de Luni!

Aceste reguli intră în vigoare potrivit Hotărârii de Guvern care aprobă măsurile propuse prin Hotărârea Comitetului Național pentru Situații de Urgență.

Președintele României Klaus Iohannis a anunțat că elevii vor intra în vacanță pentru două săptămâni, începând de Luni. Imediat după acest anunț, toată lumea s-a întrebat cum vor fi recuperate orele de școală. 

Ministrul Educației a declarat pentru Hotnews că NU va fi decisă prelungirea semestrului I, care ar trebui să se încheie pe 22 decembrie, sau a anului școlar în vară, înainte de revenirea din vacanța care începe pe 25 octombrie.

Noi materii obligatorii vor fi introduse în programă, începând din următorul an școlar. Acestea sunt, potrivit Antena 3:

* Educația juridică
* Educația financiară
* Educația anteprenorială

Legea a fost votată astăzi de Senatul României. Va intra în vigoare imediat după promulgarea de către Președintele țării și publicarea în Monitorul Oficial.

Directorul Școlii Gimnaziale nr 1 Curcani, din județul Călărași, a prezentat concluziile după o lună de zile de școală ,,pilot", cu noi reguli în sistemul de învățământ al elevilor.

Directorul școlii, domnul Vifor Dorobanțu spune că:
„Am observat mai multă teamă la profesori și mai mult curaj la elevi.”

Directorul a mai spus, potrivit edupedu.ro că sunt incluse în programul de pilotare acceptat de Ministerul Educației trei clase de a V-a și a vorbit despre faptul că elevii sunt „extrem de încântați” de modificarea planurilor-cadru existente prin renunțarea la o oră de Matematică din programă și înlocuitea ei cu una de Fizică.

De asemenea, tezele nu se mai dau, ele fiind înlocuite cu portofoliul educațional al elevului.