Vasile Lavric, un bărbat în vârstă de 62 de ani din Rădăuți, este considerat cel mai periculos ucigaș în serie român al momentului. După ce primele lui două soții au decedat în mod suspect (una făcând un infarct dubios la 23 de ani!), a venit rândul celei de-a treia, apoi al celor două surori ale acesteia (de cea mică a susținut că a fost... violat când fata avea numai 12 ani:

„Ea s-a dat la mine. Făcusem o petrecere şi am băut toţi vodcă, bere şi soţia mea s-a dus să mai cumpere nişte băutură. Atunci Ramona a venit în cameră şi mi-a dat jos pantalonii şi m-a împins pe pat. Eu nu mai ţin minte nimic, că eram băut" susținea Lavric; ulterior fata a născut un copil la 13 ani, testul ADN arătând că el era tatăl). În iulie 2016, a dispărut și  ultima sa concubină, după ce aceasta vânduse un teren pe bani mulți (100.000 lei). Culmea, ultima presupusă victimă, Aurica Bodnărescu, a fost și cea mai vocală apărătoare a sa, susținând, inclusiv în fața organelor de anchetă, că cele trei surori ar fi plecat de bună voie la muncă în Italia. Când a dispărut fără urmă, ea alăpta fetițele de 2 și 3 ani ale cuplului!
Încarcerat preventiv, Vasile Lavric a intrat în greva foamei, susținând că e nevinovat. Problema polițiștilor este că nu s-au găsit rămășițele nici uneia dintre cele patru sau, chiar, șase victime! La fel ca în cazul sceleratului Gheorghe Dincă din Caracal, i-au fost scotocite casa și curtea... dar degeaba! Acum, au fost aduși câini polițiști special antrenați, care caută osemintele într-o mlaștină de lângă Mânăstirea Sucevița, deocamdată fără niciun rezultat.
Pentru că și-a lovit una dintre soții cu un ciocan în cap, Lavric a fost condamnat în 2015 la 3 ani de închisoare cu suspendare(!). Anterior, petrecuse, în tinerețe, 3 ani în închisoare pentru un viol. 
Culmea este că Vasile Lavric, supranumit și „Mâncătorul de femei" și cercetat pentru tentativă de omor și violență în familie, a făcut mai multe sesizări la Consiliului Național al Audiovizualui împotriva a trei posturi TV: România TV, Antena 3 și Pro TV. El a trimis o scrisoare CNA-ului pentru că se simte deningrat fiindcă posturile au prezentat „probe de crime", dar și imagini cu el din 2014, an în care era cercetat pentru dispariția a trei femei din Rădăuți (localitatea de unde provine). Publicitate Membrii CNA au vizionat imagini de la cele trei posturi. La Pro TV și Antena 3 nu s-au găsit încălcări, ci doar la România TV. Radu Herjeu a propus o scrisoare de atenționare pentru România TV, fiindcă l-a numit pe Lavric „asasin" sau „criminal" în câteva jurnale din 22 decembrie 2020, deși instanța nu a stabilit acest lucru. Scrisoarea de atenționare a fost votată în unanimitate de membrii Consiliului.
Mirel Bădoi
 

Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro