Este vorba despre un proiect de Hotărâre de Guvern (HG) pus în dezbatere de Ministerul Educației, prin care va aproba stimulente financiare de 1.000 de lei pentru elevii care au luat nota 10 la Evaluarea Națională și de 3.000 de lei pentru elevii care au luat nota 10 la Bacalaureat anul acesta.

Se aprobă acordarea de stimulente financiare în valoare de 1000 de lei fiecărui absolvent al clasei a VIII-a care a obținut media 10 la evaluarea națională, sesiunea 2021.

Se aprobă acordarea de stimulente financiare în valoare de 3000 de lei fiecărui absolvent de liceu care a obținut media 10 la examenul național de bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2021.

Sumele necesare acordării stimulentelor financiare prevăzute la art. 1 și 2 se alocă din bugetul aprobat pe anul 2021 Ministerului Educației, titlul 57. „Asistență socială”, cap. 65.01 „Învăţământ”.

Proiectul a fost publicat pe edu.ro:

stimulente financiare

Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro