Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu a anunțat schimbări în ceea ce privește Catalogul școlar. Schimbările sunt majore și se vor aplica imediat, începând cu 13 septembrie. În acest sens, toate inspectoratele școlare județene au primit câte o notificare din partea Ministerului Educației astăzi, 26 august 2021.

Noua lege apune că învățătorii sau, după caz, diriginții, NU mai au voie să ceară reprezentanților legali ai elevilor anumite informații. Până acum, la finalul catalogului existau tabele cu informații despre părinți, printre care și adresele acestora sau locul de muncă.

De la 13 septembrie, locul de muncă, ocupația sau profesia părinților nu vor mai fi trecute în catalog iar cadrele didactice nu mai au voie să întrebe elevii despre aceste aspecte.

,,Începând cu anul școlar 2021 – 2020, profesorii diriginți și învățătorii nu vor solicita, colecta și prelucra informații cu privire la locul de muncă, ocupația sau profesia părinților/reprezentanților legali ai elevilor”, se arată în notificarea emisă de Ministerul Educației.

Dacă în Catalog există aceste rubrici, ele vor rămâne necompletate.

colectii.libertatea.ro%20

Până când actele de studiu vor fi actualizate, vor fi completate numai rubricile referitoare la adresa și numărul de contact al părinților reprezentanților legali ai elevilor. În plus, părinții elevilor ce au peste 12 ani vor primi câte un formular de vaccinare prin care își vor da sau nu acordul cu privire la vaccinarea minorilor împotriva coronavirusului.

"Dacă aș fi părinte nu știu de ce n-aș dori să răspund la întrebarea <copilul este vaccinat sau nu?> și mai apoi la întrebarea <în cazul în care nu este vaccinat, aș fi de acord sau nu pentru a fi vaccinat?>. Dacă mă întrebați, pot să vă răspund foarte concret și la obiect: nu există sancțiuni pentru părinții care nu răspund, dar îmi place să cred că vor fi foarte puțini aceia care nu vor răspunde. Repet, e dreptul lor să decidă cu da sau cu nu, dar să știm și noi care este dorința de vaccinare", a declarat Sorin Cîmpeanu.

wevelvet.ro%20

Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro