Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu a susținut la ora 10.00 o conferință de presă împreună cu Ministrul Sănătății Ioana Mihăilă.

Iată princialele elemente din acest Ordin comun de Ministru.

După depășirea ratei de infectare de 6 la mie rămân deschise doar creșele și grădinițele. Toți elevii rămân în online! Cu excepția învățământului special. Va fi singura excepție.

După rata de infectare de 6 la mie nu vor mai fi permise nici orele remediale.

Ministrul Educației a precizat că ordinul cuprinde proceduri pentru absolut toate situațiile care pot apărea.

Distanțarea fizică și aerisirea vor fi importante în continuare! Ogligativitatea purtării măștii se va menține în interior. Se recomandă masca de tip medical dar în anumite condiții vor putea fi adaptate și măștile de tip textil: să acopere corect fața și să fie adaptate ca măsură.

Vizierele vor fi folosite doar de către profesori!

,,Vom testa si vom vaccina în școli", a declarat Ministru Sănătății. Dacă școala dispune de cabinet și personal, vaccinarea se va face în școală cu resursele școlii. Dacă nu dispune, atunci se trimite echipă mobilă.

Când apare un caz pozitiv într-o clasă, atitudinea este: la clasele preșcolare până la a 6-a, elevii din clasă să continue învățământul online 14 zile. Dar începând cu ziua a 8-a se poate reveni în clasă, doar în urma testării antigen, dacă testul iese negativ.

Pentru părinții copiilor care refuză testarea în ziua a 8-a se prelungește școala online până în ziua a 14-a.

Pentru elevii de clase de la a 7-a până la clasele liceale, elevii vaccinați pot continua să învețe față în față, ceilalți elevi nevaccinați trec în online urmâdu-se procedura de mai sus.

Orele de Educație Fizică se vor putea derula în spații închise fără măști de protecție, numai până rata de infectare de 2 la mie!


Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro