Hotărârea de Guvern va naște cu siguranță multe controverse! În timp de școlile de stat sunt într-o vacanță forțată, elevii nefăcând deloc școală în această perioadă, nici măcar online, instituțiile de învățământ private pot face cursuri și activități cu prezență fizică, legal, de Luni!

Aceste reguli intră în vigoare potrivit Hotărârii de Guvern care aprobă măsurile propuse prin Hotărârea Comitetului Național pentru Situații de Urgență.

Hotărârea de Guvern care lasă școlile și grădinițele private deschise a fost publicat în Monitorul Oficial vineri, pe 22.10.2021, potrivit edupedu.ro!

Textul actului normativ prevede, contrar tuturor declarațiilor oficiale făcute săptămâna aceasta, că toate instituțiile de învățământ sunt deschise de luni, 25.10.2021, în condițiile respectării ordinului comun al miniștrilor Educației și Sănătății, cel care instituie regulile sanitare și de organizare în școli.

Reamintim faptul că în paralel, Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu a emis un ordin care obligă instituțiile de învățământ de stat să intre în vacanță forțată timp de 2 săptămâni, după ce Președintele Klaus Iohannis a anunțat la TV acest lucru.

Prin urmare, școlile private rămân deschise, din punct de vedere legal. Iar școlile publice închise, elevii nefăcând nici mâcar școală online.

Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro