Al treilea băiat al lui Laurențiu Reghecampf, rezultat din relația pe care o are acum cu Corina Caciuc, s-a născut și poartă un nume... irlandez, cu care românii nu sunt familiarizați - LIAM.  Semnificația numelui este „luptător puternic”, „războinic neînfricat”. Conform specialiștilor în antroponimie, acest nume o versiune prescurtată a numelui irlandez Uilliam, care provine de la numele francez Willahelm și care înseamnă „coiful voinței”.
Numele original era o îmbinare a două elemente din limba germană veche: willa (însemnând „voință” sau „rezoluție”); și helma (echivalentul pentru „cască” sau „coif”). Juxtapunerea acestor elemente înseamnă efectiv „coiful voinței” sau „protectorul voinței” și indică un om decis, hotărât, curajos, gata să se bată pentru ideile sale. Când Imperiul Franc a fost divizat, numele s-a dezvoltat diferit în fiecare regiune. În nordul Franței, Willahelm s-a dezvoltat mai întâi în „Willelm” și apoi în „Willaume” în dialectele vorbite în Normandia și  în Picardia, dar în „Guillaume” în franceza practicată în zona Ile-de-France, din care face parte Parisul. Forma normandă a fost dezvoltată în continuare de către englezi în forma modernă familiară „William”.

Deși numele Willahelm și Guillaume erau bine cunoscute în Anglia înainte de 1066, prin relațiile saxonilor cu Guillaume, Ducele de Normandia, numele era totuși privit ca unul „străin”. Cucerirea normandă a avut un efect dramatic asupra numelor engleze. Multe, dacă nu majoritatea numelor saxone, precum Ethelred, s-au stins sub afluxul masiv de nume franceze. Deoarece Curtea Regală a fost populată acum cu nume precum Alain, Guy, Reginald și William, acestea au fost adoptate rapid de englezi, galezi și, în cele din urmă, de irlandezi. În decurs de o generație, „noile” nume au devenit atât de complet asimilate încât au fost considerate ca ale locului, iar  variantele au început să se dezvolte și ele. În Țara Galilor, atât William, cât și Gwilym au devenit populare, la fel ca și formele scurte Wil și Gwil și aproape fiecare sat avea propriul Gwilym Williams (finalul „s” reprezenta „fiul lui” sau „descendentul lui”). 

Cucerirea normandă a Irlandei a urmat un model similar cu cel al Angliei cu un secol mai devreme. Într-o generație, irlandezul Uilliam a fost găsit alături de William, iar forma scurtă a ambelor a fost Liam. Până la sfârșitul secolului al XVIII-lea, Liam era practic necunoscut în afara Irlandei. La mijlocul secolului XIX, peste un milion și jumătate de oameni au părăsit Irlanda pentru a scăpa de marea foamete de aici și, de atunci, nume irlandeze s-au auzit peste tot, în Marea Britanie, dar și în America. Liam ca nume independent în Anglia și Țara Galilor datează din 1932, dar inițial a fost limitată folosirea lui în principal de către familiile de origine irlandeză.

Până în 1980, era clar că Liam devenea un nume la modă în Regatul Unit și în acel an el a fost înregistrat pentru 12 băieți din 10.000.  În 1985, raportul a fost de 20 la 10.000, iar până în 1990, a fost înregistrat pentru 100 de băieți la fiecare 10.000. În 1996, Liam a atins apogeul în popularitate ca fiind al zecelea cel mai popular nume de copil pentru băieți în Anglia și Țara Galilor, conform Biroului Național de Statistică din Regatul Unit. Liam a continuat să rămână în topul celor mai populare 33 de nume de băieți din Marea Britanie în primul deceniu al secolului XXI, dar a început să scadă constant în 2009. Între timp, Liam câștigase constant în popularitate în Statele Unite și a intrat în top 50 de nume pentru prima dată în 2009, pe locul 49. Pe măsură ce Liam a câștigat popularitate în SUA, urcând pe numărul doi până în 2013, popularitatea în Marea Britanie a început să scadă. În Canada, Liam este cel mai popular nume de băieți din 2013.

Numele LIAM este purtat de multe celebrități din spațiul anglofon: actorii Liam Neeson și Liam Hemsworth, cântărețul Liam Gallagher de la trupa Oasis, sau rugbystul Liam Williams.

Laurențiu Reghecampf mai are doi băieți: din prima căsătorie, cu Mariana Pfeiffer, el îl are pe Luca, în vârstă de 21 ani, iar din al doilea mariaj cu Ana-Maria Prodan (relație pe cale să se dizolve printr-un divorț), îl are pe Laurențiu Jr., alintat „Bebeto”, născut în 2008. De notat că, împreună cu prima nevastă, a mai avut și o fetiță, Ana Lisa Cristina, care, din nefericire, a murit la vârsta de doar 15 luni, suferind de o malformație congenitală a inimii.

Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro