Care e cea mai frumoasă cântăreață din România ultimelor decenii? Aceasta este o întrebare pe care și-o pun mulți dar, desigur, este greu de ajuns la un consens. Totuși, mulți înclină să o aleagă pe o foarte iubită interpretă de muzică populară, celebră și pentru părul ei negru, mai lung de 1 metru! Maria Dragomiroiu s-a născut pe 11 iulie 1955, în satul Marcea, din județul Vâlcea (nume la naștere ...Mădălina Craiu), și a avut o copilărie grea, plină de neajunsuri. Viitoarea cântăreață, cu o înălțime de numai 1,62 metri, s-a mutat la București abia la vârsta de 17 ani, în 1972 și a absolvit Liceul „Ion Luca Caragiale” din Capitală. Este absolventă a Facultăţii de Muzică Spiru Haret din Bucureşti, în 2006. A lucrat ca solistă în cadrul Orchestrei Alunelul Teleorman în perioada 1983 – 1985, Orchestrei Vâlceanca din Râmnicu Vâlcea între 1985 şi 1989 și Ansamblul Căluşul din Scornicești în 1989 şi a fost solistă a Orchestrei Doina Argeșului din Pitești între anii 1990 şi 1993. 

"Copilăria mea a fost una grea, pentru că am avut un tată destul de dur, poate prea dur pentru niște copii care nu înțelegeau despre ce e vorba și cărora tot timpul le era frică. Am fost și foarte săraci și nu aveam cu ce să ne îmbrăcăm bine, să ne încălțăm bine. La țară trebuia să mergi cu vitele și dacă erai desculț era foarte greu. Mi-aduc aminte cum fugeam foarte repede ca să nu aibă timp vârful paielor să intre în talpă. Asta nu uiți niciodată”, a povestit ea într-un interviu.

La doar 20 de ani, solista s-a îndrăgostit nebunește de un tânăr pe nume Ion, pe care l-a cunoscut în troleibuzul 84. A fost dragoste la prima vedere. Dornici să-și trăiască tot restul vieții împreună, Maria Dragomiroiu și alesul ei și-au jurat iubire veșnică în fața altarului la șase luni după ce au adus pe lume primul lor copil. Din păcate, relația lor de iubire avea să fie un foarte toxică, presărată cu numeroase evenimente traumatizante. Părinții soțului ei nu au acceptat-o niciodată și i-au făcut viața amară încă de la bun început. Socrul ei, care avea probleme cu alcoolul, avea multe ieșiri violente. „Când intra în crize, ne amenința urât de tot. Când eram însărcinată cu Ileana în șapte luni, s-a înfuriat, nu știu de ce, s-a repezit la mine și a vrut să mă înțepe în burtă. Dar Ion i-a dat peste mână și astfel am scăpat. Nu era un om rău, dar nu mai știa de el, amesteca medicamentele de depresie cu băutura, iar efectele erau devastatoare. Când mai rămâneam la el, dormeam cu teamă mare. Era imprevizibil. Plângeam tot timpul… Cât am fost gravidă cu Ileana, ochii mei nu cred că s-au uscat vreodată din cauza lacrimilor”, a mărturisit ea în cartea autobiografică, intitulată „Cântecul și Dragostea”.

Nici relația cu mama soacră nu avea să fie mai bună: „Umbla cu vrăji, cu argint viu, pe mine și pe soțul meu, adică fiul ei, ne-a dus la vrăjitoarele și la ghicitoarele din mahalaua Fundeni să ne ghicească viitorul și să scoată argintul viu din noi. Ne-a dus la trei cimitire, mergând cu noi doi printre morminte, pe care le măsura cu o ață de cânepă de-a lungul și de-a latul, apoi ne măsura pe noi și înnoda ața, spunându-ne că așa trebuie făcut, ca să rămânem împreună toată viața. Eram niște copii, eu aveam 20 de ani, iar el 23 și nu ne închipuiam ce vrea să ne facă. Credeam că ne vrea binele. Pe mine nu m-a vrut niciodată, iar ea cu soțul meu se certau tot timpul, ceea ce îmi făcea tare rău."

Problemele din căsnicia Mariei Dragomiroiu s-au agravat în perioada anilor '80, după ce artista a început să devină o artistă cunoscută. Ion, invidios fiind de succesul soțieei sale, a hotărât să-și caute alinarea în brațele altei femei. „Cred că din cauza soacrei a fost așa. Făcea tot ce era posibil ca să ne despărțim. Au apărut probleme în căsnicie atunci când am vrut să evoluez, să fac ceva. Eu cel mai mult am visat în viață să am acoperișul meu deasupra capului. Eu am fost motorul familiei. Lui îi plăcea să stea la tv, să se uite la video. Îl deranja pe el că eu plecam la spectacole. Luam trenul și plecam, eram deja o mică vedetă. Atunci a început ruptura noastră. L-am angajat la un serviciu bun și acolo a întâlnit- o pe această doamnă, cu doi copii mari, ca și noi. Am devenit prieteni de familie”, a mai declarat vedeta.

Discografia sa conţine următoarele titluri: Floricică de pe coastă – 1983, Maria Dragomiroiu – 1985, Maria Dragomiroiu – 1987, Maria Dragomiroiu – 1988, Of, lume, cum ești făcută – 1990, Viața-i un noroc – 1994, Lume dragă – 1996, Omule, om bun să fii – 1997, Cine iubește și lasă – 1997, Doamne, multe trag – 1998, Dragoste, otravă dulce – 1999, Cântecul și dragostea – 2002, Viață, viață – 2003, Cântece de petrecere – Mai întoarce, Doamne, roata – 2004, Inimă – 2006, Cântece de petrecere, volumul 2, Așa trec zilele mele – 2006, De la suflet. Cântece de petrecere – 2009 şi Femeia este trandafir-2013.

Momentul în care a aflat despre aventura soțului ei a fost cu adevărat cutremurător. Bărbatul își făcea de cap chiar în garsoniera mamei lui, care știa despre acea situație. „A vrut Dumnezeu să aflu! Eram acasă și eu l-am sunat și n-a răspuns. Am sunat-o și pe soacră-mea și nu mi-a răspuns nici ea. Mi-a venit acest gând că Ion e cu o femeie la soacră- mea, în garsonieră. Am luat un taxi. Când am ajuns la lift, tocmai se închidea. Am dat să intru și în cabină era soacră-mea. Ea a zis: „Du-te la tine acasă!” A intrat în panică. Mi-am dat seama că ea știe ceva. I-am zis că Ion e sus cu o femeie în casă, în timp ce liftul urca. Ea a început să vorbească tare ca s-o audă ei. Nu a intrat în casă că ei erau acolo. Eu am stat în scara blocului două ore și m-a invitat un vecin în casă la el. A ieșit și Ion din garsonieră și a început să țipe la vecin că ce caută nevastă-mea la tine în casă! El și soacră-mea m-au aruncat în lift. M-a bruscat. Liftul s-a oprit între etaje! M-a luat de păr și m-a dus așa...eu plângeam. Nu mi-a dat drumul până nu a plecat cu tot părul. Nu mai aveam nici un fir de păr de unde m-a apucat!”

După toată această situație, tot Ion a fost cel care a pus capăt căsniciei, părăsind-o pe artistă și cei doi copii ai lor, Ileana și Mircea. Soarele avea să iasă, totuși, și pe strada interpretei de muzică populară câțiva ani mai târziu după separarea de primul soț. Aceasta l-a cunoscut pe pe impresarul Bebe Mihu, care la vremea aceea era directorul Casei de Cultură din Târgu Jiu. După patru ani de relație, Maria Dragomiroiu l-a cerut ea în căsătorie pe bărbatul care i-a readus zâmbetul pe buze. Ei s-au cununat civil în 1991, iar în 1999 au făcut și cununia religioasă. „Am văzut-o la televizor şi mi s-au lipit ochii de ecran, a fost dragoste la prima vedere. Şi când am revăzut-o, am zis că ea este femeia visurilor mele şi îi mulţumesc lui Dumnezeu că mi-a scos-o în cale. Ea este cea care lasă de la ea mereu, că-i place armonia, cu toate că eu îi spun că e bine să mai avem şi discuţii contradictorii”, a spus Bebe Mihu la o emisiune TV.

„Bebe mi-a zis că el nu vrea copii! Și el a avut un copil din prima căsnicie, care a pierit la 26 de ani. Era mai gras. El i-a înfiat pe Ileana și pe Mircea. Sunt singurii lui copii. El e jumătatea mea de inimă!”, a spus solista despre actuala sa relație. Azi, Maria Dragomiroiu face bani din muzică, dar şi din propria afacere, după ce a investit într-o livadă de pomi fructiferi.

Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro