...Cândva, toată România aștepta cu sufletul la gură episodul de sâmbătă seara din serialul „Dallas”! J.R. și Sue Ellen, Jock și Miss Ellie, Lucy, Pamela și, nu în ultimul rând, Bobby efectiv ne fascinau și generau nebănuite satisfacții de substituire. Patrick G. Duffy (născut pe 17 martie 1949, în Townsend⁠, statul Montana) este un actor american de succes, foarte cunoscut pentru rolul său ca Bobby Ewing în filmul serial Dallas, rol pe care l-a interpretat în perioadele 1978-1985 și 1986-1991.

Patrick Duffy a absolvit Cascade High School din Everett, statul Washington, în 1967 si a urmat actoria la Universitatea din Washington. Patrick este cel mic dintre cei doi copii ai soților Duffy. S-a nascut in Montana unde parintii lui detineau un pub local, iar de la varsta de 12 ani a crescut in Seattle. Si-a dorit sa devina un atlet profesionist si chiar si-a luat si brevet de scufundari, in perioada adolescentei. Insa a aplicat si a fost acceptat la programul de training pentru actori profesionisti din cadrul Universitatii Washington din Seattle.

A fost consacrat de rolul in saga americană „Dallas” (care a debutat în anul1978), unde l-a interpretat pe fratele mai mic al maleficului J.R., Bobby Ewing.Chiar în timpul filmărilor la serialul Dallas, în 1986, Patrick a aflat că părinții săi, Marie si Terence Duffy, au pieritîn incinta barului pe care îl dețineau în Montana. Autorii jafului armat erau adolescenții Kenneth Miller și Sean Wentz, care au fost imediat prinși și încarcerați. Pentru faptele comise, aceștia au primit împreună 180 de ani de închisoare, dar Miller a fost eliberat în același an, după ce Wentz a luat toată vina asupra sa și a declarat faptul că el a fost cel care a tras.

Patrick Duffy a debutat in 1974, cu un rol în filmul Tv The Stranger Who Looks Like Me. În același an interpreta personajul Jim din filmul Tv Hurricane. Au urmat succesul din serialul Man from Atlantis, ca Mark Harris, Charlie's Angels (1980), Enola Gay: The Men, the Mission, the Atomic Bomb (1980), cu rolul colonelului Paul Tibbets, The Love Boat (1981), Cry for the Strangers (1982), Knots Landing (1979-1982).

Pe marele ecran a debutat în anul 1984, interpretând rolul lui Harry Baranski din filmul Vamping, regizat de Frederick King Keller. În 1998 a fost vocea personajului principal din filmul Rusty: A Dog's Tale, în anul 2000 a jucat în Perfect Game, în 2009 apărea în He's Such a Girl, în 2010 a jucat în You Again.

A fost căsătorit cu Carlyn Rosser din 1974, până în ianuarie 2017 (când aceasta s-a stins), balerina fiind cu zece ani mai în vârstă decât Patrick. Are doi fii actori, Padraic Terence Duffy și Conor Frederick Duffy. Apoi, nesperat, și-a refăcut viața „Sunt într-o relație incredibil de fericită. N-am crezut niciodată că mi se poate întâmpla iar. Nu m-am gândit niciodată că voi simți asta din nou”, a dezvăluit actorul, care are o relație nouă cu actrița de 65 de ani Linda Purl. Aceasta a mai fost căsătorită de 4 ori, cu 4 bărbați diferiți, și are un copil.

„Eu și soția mea, în 48 de ani, am fost mereu împreună”, a mărturisit actorul, care crede că mare lui iubire ar vrea să știe că el e fericit. „Sunt sincer și cred că asta e în acord cu dorința soție mele, faptul că intenționăm să fim fericiți. Așa că, atunci când ți se oferă gândește-te, fă ce crezi, dar nu lăsa să treacă pe lângă tine, dacă e ceea ce trebuie”, a mai spus actorul. 

Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro