În 2017, la numai 16 ani, o elevă, născută la Hâncești și care studia liceul de muzică din Chișinău câștiga cât se poate de clar Vocea României, iar antrenorul ei, Smiley, anunța că are planuri mari cu ea. Ana Munteanu a lansat imediat două melodii și se anunța o mare stea a muzicii românești. Apoi, tăcere. Pregătire pentru examenul de bacalaureat. Studiul pianului, alternativ cu tobele și xilofonul. Dar și anunțul că, la 20 de ani, se retrage din viața artistică.

În finala din 2017, pe care și-a adjudecat-o într-o manieră categorică, Ana Munteanu cânta o partitură grea - „La Boheme”, apoi interpreta o altă melodie dificilă - „The Prayer” - în duet cu Marcel Pavel și, în fine, cucerea asistența cântând, entuziasmant, împreună cu Smiley „De unde vii la ora asta?”. Nu aveai cum să nu vezi cât talent se ascundea în fetișcana bălaie de peste Prut! Anterior, în 2014, câștigase și concursul „Moldova are talent”, declarându-se fana lui Vladimir Vîsoțki.

La șase ani după acest succes răsunător, încununat cu marele trofeu și un premiu în valoare de 100.000 de euro, Ana Munteanu uimește din nou, anunțând că a luat decizia de a se retrage din activitatera muzicală! De fapt, ea va continua să cânte, dar nu pentru marele public ci doar pentru grupuri restrânse de prieteni, membri ai comunității din care face acum parte.

Ana Munteanu s-a alăturat comunității Ava, care se descrie în felul următor: „Suntem o echipă tânără, care îl iubim pe Domnul Iisus din toată inima. Domnul Iisus este mesajul nostru pentru toți oamenii. Biserica AVA a luat ființă pe timpul pandemiei și acum credem că este timpul potrivit ca să ieșim în public. AVA — înseamnă TATĂ, iar viziunea și pasiunea noastră este ca să cunoaștem și să îmbrățișămvInima de TATĂ a lui Dumnezeu”. Ana Munteanu cântă la pian și cu vocea la diverse întâlniri ale acestei comunități.

Ințial, ea avea alte planuri. Ana Munteanu a dezvăluit că va fi foarte atentă cum va cheltui cei 100.000 de euro pe care i-a câştigat. Mare parte din bani îi va investi în propria carieră pentru că voia să ajungă o cântăreaţă celebră. „A fost visul meu să ajung la Vocea României. Mi s-a împlinit un vis. Am avut multe emoţii. Am învăţat foarte multe de la Smiley, m-a ajutat enorm. Sper să mai colaborăm. Fraţii meim-au sunat la 4 dimineaţa, mi-au spus că sunt mândri de mine. Moştenesc vocea de la părinţii mei, dar tata este cel care m-a adus pe acest drum. Acum trei ani am câştigat un prim concurs. Mă uit la Vocea de la şase, şapte ani şi mă gândeam cum ar fi să ajung şi eu pe scenă. Banii îi voi investi în cariera mea, trebuie să am foarte mare grijă de ei. Practic sport, în special volei“, a spus Ana Munteanu la un post de televiziune.

Ana Munteanu a vorbit despre relaţia cu Smiley, pentru care are un respect deosebit şi căruia îi este veşnic recunoscătoare pentru tot ajutorul pe care i l-a oferit. „Nu, nu mi-am imaginat niciodată că o să ajung aici. Era doar un vis din acela care mi se părea foarte sus. Nu puteam să mă gândesc că se va întâmpla atât de repede. Îmi doream foarte mult să vin în România şi să particip la show, dar nu atât de devreme. Până la urmă am participat acum şi cred că aşa trebuia să fie. Viaţa mea deja s-a schimbat. Din momentul în care Smiley s-a întors la audiţii, viaţa mea s-a schimbat cu mult. Sper şi de acum înainte să se schimbe în continuare spre bine. Am foarte multe amintiri cu Smiley la repetiţii, filmări. Am petrecut multe momente pe care nu le vom uita niciodată. Pentru mine Smiley va rămâne aşa o amintire foarte importantă…”, a spus Ana Munteanu.

După ce a câştigat Vocea României, Ana Munteanu trăia o experienţă nouă, fiind Sophie în musicalul „Mamma Mia!”, care avea premiera pe 24 mai 2018, la Sala Palatului, cu o distribuție impresionantă, în frunte cu Loredana. Ana împlinea 17 ani pe 24 mai, chiar în ziua marii premiere şi îşi doreşte să facă cât mai multe lucruri. În „Mamma Mia!”, musicalul care a cucerit întrega lume și care a fost urmărit de 60 de milioane de oameni din 50 de țări, personajele spun o frumoasă poveste despre iubire, relații, prietenie, pe versurile melodiilor trupei ABBA, care va impresiona și publicul român datorită distribuției și a producției de amploare. Povestea solară şi amuzantă scrisă de Catherine Johnson este imaginată in paradisul unei insule grecesti. Musicalul „Mamma Mia!” a fost lansat în 1999 la Londra, în West End și apoi în Statele Unite ale Americii, pe Broadway. Datorită succesului înregistrat, povestea a fost adaptată pentru marele ecran în 2008, cu actorii Meryl Streep, Amanda Seyfried, Pierce Brosnan, Colin Firth și Stellan Skarsgård în rolurile principale.

În 2019, Ana Munteanu revenea pe piata muzicala cu un nou single, de data aceasta in limba franceza. Cum era si firesc, artista nu a stat prea mult pe ganduri in ceea ce priveste abordarea acestei piese, Ana Munteanu declarand de nenumarate ori cat de mult iubeste limba franceza si cat de tare ii place sa compuna, „cu gandurile si ideile in limba iubirii”. Combinatia ciocolata-muzica, descrisa in limba franceza, pare sa creioneze dragostea frumoasa, invelita in straturi pure de ciocolata si traita in cel mai romantic loc cu putinta: Paris.

...Dar, apoi, a survenit decizia retragerii, pentru mulți una aparent inexplicabilă.

Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro