În urmă cu mai bine de trei decenii, o adolescentă din Focșani, elevă a Mihaelei Runceanu, impresiona lumea muzicală de la noi. Apoi, ea a devenit solista unei trupe de succes, după care a revenit la cariera solo, dar, apoi, a continuat să se reinventeze și a părăsit Bucureștiul, s-a mutat „la țară”, la Crevedia, departe de zgomotul metropolei și, după 18 ani de relație, s-a căsătorit cu iubitul ei într-o rochie scurtă roz, cu un buchet de frezii albe în mână. Ea este...

Miki (născută pe 4 iunie 1973,) este o cântăreață, vedetă de televiziune și fost jurat în cadrul competiției muzicale „Karaoke star" . În perioada 1999-2002 a făcut parte din proiectul K-pital, împreună cu Vlad Gheorghiu si Alex Cernahoschi, alături de care a scos trei albume, cunoscând succesul la nivel național. După 2002, în cariera solo, Miki a mai lansat alte albume. „Am fost sfătuită de către Mihaela Runceanu, profesoara mea de canto, să-mi urmez visul și să fac doar ce-mi place! A fost mentorul meu, așa că i-am urmat sfatul. Acum cred cu tărie că în viață poți să fii tot ceea ce îți dorești să fii."

Miki (pe numele real Mihaela Rodica Marinache) s-a născut într-un sat de lângă Focșani, Vrancea unde și-a petrecut copilăria, în casa bunicilor materni. Pasiunea pentru muzică a făcut ca talentul ei să fie descoperit încă din copilărie, la vârsta de 5 ani viitoarea vedetă fredonând deja cântece populare, devenind astfel „starul” serbărilor de la grădiniță și școală. În 1983, după ce mama ei s-a recăsătorit, s-a mutat la București alături de părinți. A cântat timp de trei ani in corul de copii de la Palatul Pionierilor și Șoimilor Patriei (astăzi Palatul Național al Copiilor) și, în anul 1988, s-a înscris la Școala Populară de Artă unde a avut-o profesoară pe regretata Mihaela Runceanu.
În perioada 2005 – 2008 a frecventat cursurile și a absolvit Facultatea de Muzică, specializarea Pedagogie Muzicală din cadrul Universitatății Spiru Haret.

După ce a terminat Școala Populară de Artă a participat la diverse festivaluri naționale, obținând numeroase premii: Premiul tinereții la Festivalul de Muzică Ușoară - Deva-1990; Premiul al III-lea la Festivalul Flori de Mai - Călărași-1990; Marele Trofeu la Festivalul Toamna Muzicală Băcăuană - Bacău-1990; Premiul de populariate la secțiunea Creație a Festivalului Tinerețe '90 - București-1990; Premiul I la Festivalul Vocile Primăverii - București-1991; Premii speciale la Festivalul național de muzică ușoară de la Mamaia - edițiile 1991 și 1992.

În 1992 Miki a luat lecții de canto cu George Grigoriu, ceea ce i-a permis să-și lucreze vocea și să ajungă la o maturitate artistică. Ulterior a cântat live cu orchestre de instrumentiști profesioniști: cu trupa „Verby's” în București și în țară și cu trupa „Soul Band” în turnee prin cluburile internaționale din Norvegia, Suedia, Danemarca, Finlanda. Artista a cântat alături de orchestra Centrului Cultural al Ministerului de Interne.

Miki este invitată, în anul 1999, să facă parte din trupa K-pital alături de Vlad Gheorghiu și Alex Cernahoschi, inițiatorii acesui proiect muzical de succes. Ca prim rezultat notabil, apare albumul „Vibrații”, după ce piesa cu același titlu intrase în Topul Radio Contact pe locul 1, încă din prima săptămână. Destul de repede, pe 10 decembrie 2000, apare pe piață LP-ul „Hei!”, răsplătit cu Premiul Otto Bravo. A urmat un an de muncă în studio și a apărut albumul „Senzual”, pe 26 octombrie 2001. Piese precum „Visez”, „Undeva”, „Hei !”, „Nu poți să stai deoparte” [4] sau „Iubirea mea” au propulsat-o pe Miki. În 2001 și în 2002, K-pital primește Premiul Industriei Muzicale Românești pentru cel mai bun proiect tehno.

Artista renunță în 2002 la colaborarea cu K-pital, optând pentru o carieră solo și pentru alt gen muzical, respectiv pop-dance cu influențe house. În același an lansează primul album solo, intitulat chiar „Miki”, incluzând hiturile „Doar noi” și „Mi-e S.T. de tine”, compuse de Marius Moga. În iunie 2003, se lansează cel de-al doilea extras pe single de pe albumul „Miki”, respectiv piesa „Mi-e S.T. de tine”. Odată cu lansarea albumului „Jumătate”, debutul artistei în muzica latino, în anul 2004, Miki urcă în carieră declarând „Mi-am găsit jumătatea, muzica ce-mi vine ca o mănușă”. Primul extras pe single a fost piesa „Fără tine”, în duet cu Pepe (cântăreț), cântată life la Gala premiilor MTV România 2004, stârnind astfel ropote de aplauze. În 2005, luna mai, Miki este nominalizată la secțiunea Cea mai bună voce feminină, în cadrul Premiilor MTV 2005.[6] Luna mai a anului 2006 aduce cu sine lansarea celui de al treilea extras pe single de pe albumul „Jumătate”, piesa „Mai stai”. Toamna anului 2007 este una fructuoasă pentru Miki, pe 4 octombrie lansând albumul „Labirintul inimii”. În mai 2008, apare videoclipul piesei „Mami, te quiero”, o colaborare cu Jorge. Continuă seria de turnee și concerte, adăugând permanent ceva nou, mai cald, mai colorat.

Miki este o mare iubitoare de animale, așa că, la un moment dat, avea grijă de trei simpatice „animăluțe de casă” : „Zuzu”, un cățel bichon havanez, „Mitzi”, o pisică birmaneză și, ultima venită, „Merry”, o cățelușă maidaneză găsită de Crăciun în fața casei.

La 48 de ani, Mihaela Marinache, Miki de la K-pital cum o știe lumea, este aceeași femeie tonică și plină de viață de acum 20 de ani, pe când intra în toate topurile muzicale românești. Cântăreața s-a cununat civil zilele trecute cu alesul ei, Răzvan Constantinescu, bărbatul alături de care trăiește o poveste de dragoste ce durează de 18 ani. Fără a face mare tam-tam, Miki și iubitul ei au mers alături de nași la Primăria din Crevedia, Dâmbovița, și au devenit o familie și în acte. De ce la Crevedia? Pentru că vedeta și alesul ei au lăsat agitația din Capitală și s-au mutat la țară, acolo unde și-au cumpărat o casă. „“Ne-am cununat în Crevedia, am avut doar nașii cu noi, doctorul Bogdan Dimitrie Niculae, cu nevasta lui, Marina, pe care îi cunosc de 16 ani! O să facem mai multe seri cu petreceri la noi acasă pentru că avem mulți prieteni”, a declarat Miki pentru click.ro. Mirii au ales ținute elegante, dar Miki nu a vrut să se îmbrace în rochie albă, ci a ales una roz, scurtă, cu volane, la care a asortat un buchet de frezii albe și, cel mai important, un zâmbet larg.

Cei doi erau nedespărțiți de 18 ani. Ba mai mult, în urmă cu un an, ei făcuseră o slujbă de logodnă în fața preotului, pentru a-și putea cununa doi prieteni buni. „El mi-a dat inelul de logodnă din primul an, de când ne-am cunoscut. Nu cred neapărat într-o bucată de hârtie semnată, dar am vrut să facem faza asta cu preotul, că zic că e bine în fața lui Dumnezeu. Relația noastră durează de atâția ani pentru că suntem sinceri unul cu celălalt, pentru că ne iubim și pentru că avem aceleași preocupări, mergem prin vacanțe, ne place să avem prieteni, iubim animăluțele. Ne iubim”, a mai declarat solista pentru Click.ro.

Cântăreața recunoaște acum că are un program foarte încărcat, dar nu se plânge, căci îi place ce face. „Avem evenimente de luni până duminică, nu mai stăm deloc pe acasă, ceea ce mă bucură. Pe plan muzical, de anul trecut cânt și folclor autentic și îmi place foarte mult. Cânt cu un taraf, adică mai am o variantă de spectacol. Sunt foarte mulțumită, pentru că sunt foarte ocupată. Am mai multe variante acum și îi întreb pe oameni ce doresc să le cânt. Clientul alege! Oricum îmi place foarte mult ceea ce fac. M-am apucat și de dansuri populare, cu Nea Marin. Fac asta din luna martie, îmi place mult de tot și merg de două ori pe săptămână. Inițial mergeam doar o dată pe săptămână, dar nu învățam pașii, așa că am început să fac mai des. Dacă tot am început să cânt şi folclor, am zis să fiu completă, să învăț să și dansez pe muzică populară. Cele mai grele sunt dansurile moldovenești. Sunt foarte rapide și au foarte mulți pași și țopăială multă. Sunt foarte obositoare, e nevoie să mai repet și acasă”, a povestit Miki pentru Libertatea.ro.

Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro