Frumoasa cântăreață Zoe Câmpeanu, una dintre fondatoarele trio Express, alături de Carmen Mureșan, a emigrat în Statele Unite ale Americii în 1983 și s-a stabilit, alături de al doilea soț al ei, inginerul Lorel Ungureanu, la Los Angeles. Numai că ceea ce s-a întâmplat în seara zilei de vineri, 28 ianuarie 1994, în parcarea de lângă clădirea în care locuiau a cutremurat întreaga comunitate de români din California de Sud (atunci, în jur de 120.000 de oameni) și nici astăzi nu e lămurit pe deplin... Nepoata ei, cântăreața de blues Diana Rein (singura româncă de pe genericul faimoasei prelicule „Singur acasă”!) nu-și explică tragedia.

Nepoata ei, care este azi o mică celebritate în America, nu are nici ea o explicație logică pentru întâmplările tragice din 1994. În 1981, când a plecat din România, încă purta numele de botez. Peste ani Daiana Câmpeanu a devenit Diana Rein, cântăreață de blues stabilită în California. Deși și-a schimbat numele o dată ce a început cariera muzicală, Daiana Câmpeanu nu a uitat că s-a născut în România și că a făcut primii pași în viață pe strada Cornelia din Capitală. De acolo a plecat, cu părinții ei, la Chicago, pe când avea doar trei ani. „Îmi amintesc de iubirea din acea casă. Mi-aș fi dorit ca toți să ne putem întoarce în timp și să fim împreună din nou”, dezvăluie Daiana.

În 1990 a jucat în cel mai apreciat film de Crăciun – Singur acasă – în rolul uneia dintre verișoarele personajului Kevin McCallister (interpretat de Macaulay Caulkin), iar doi ani mai târziu a bifat o prezență în Singur acasă: Pierdut în New York. A abandonat actoria, pentru a începe o carieră în muzică, prima ei dragoste. Unul dintre oamenii care au inspirat-o a fost mătușa ei, cunoscuta cântăreață Zoe Câmpeanu, care în anii ‘70-’80 activa în grupul Trio Expres. Azi, Daiana Câmpeanu este Diana Rein, interpretă solo de blues care tocmai a lansat al treilea album muzical. Este căsătorită demai bine de un deceniu cu „un bărbat minunat”, cu care are un băiat în vârstă de 11 ani „care aduce multă fericire”.

Daiana Câmpeanu s-a născut pe 30 aprilie 1978 la București. Tatăl era profesor, mama, casnică, bunica era croitoreasă, iar mătușa Zoe făcea spectacole cu sute de persoane și ridica publicul în picioare. La doar trei ani, familia ei a decis că e momentul să plece definitiv din România. Traiul greu i-a făcut să-și strângă strictul necesarși au plecat peste Ocean cu doar 50 de dolari în buzunar. Crescută în Chicago, Daiana a ajuns în fața celui mai important moment al carierei sale. A reușit să prindă primul rol important într-un film. Și nu orice fel de film, vorbim de „Home Alone” – „Singur acasă”. Ea era Sondra din film, verișoara mai mare a celebrului Macaulay Culkin. 

Într-un interviu din 2021 pentru Libertatea, Daiana povestea: „Bunicii mei și mătușa mea, faimoasa cântăreață Zoe Câmnpeanu, au venit în America la doi ani după ce ne-am mutat noi. Când părinții mei lucrau, am fost îngrijită de bunici. Le datorez totul pentru faptul că pot vorbi românește chiar și în ziua de azi, pentru că mi-au vorbit doar în română. De asemenea, am fost mereu interesată să le aud poveștile despre cum au crescut, provocările prin care au trecut, cum a fost viața diferită pentru ei. (...) Vreau să vă spun că ei m-au dus aici la o biserică românească unde m-am alăturat trupei de dans și am învățat dansuri populare românești pe care le-am interpretat la diferite evenimente românești din Illinois. (...) Mătușa Zoe a venit în America la câțiva ani după noi. Mi-am dorit să fiu ea când eram mică pentru că purta mereu ținute cool și mergea să cânte în diferite cluburi. Mi s-a părut atât de plină de farmec. Nu este o surpriză că am fost atât de atașată de muzică toată viața. Sora mea, puțin mai mare decât mine, îmi mai spune povești despre cum mergea la spectacolele lui Zoe când era foarte mică”.

Zoe Câmpeanu a ajuns în America  în 1983 după căsătoria cu Liviu Hrișcu, fost toboșar al trupelor Semnal M, Roșu și Negru, Mondial. Nași le-au fost Aurelian Andreescu și soția lui, Mariella. Ulterior, s-a recăsătorit cu alt imigrant român, inginerul Lorel Ungureanu. În 1994, după ce lucrase ca make-up artist într-un mall, Zoe revenise pe scenă și părea că viața ei luase din nou o turnură pozitivă. Numai că soțul ei era din ce în ce mai gelos și asta, se pare, l-a determinat să comită un gest necugetat și să-i ia viața cântăreței cu ajutorul a două gloanțe. Al treilea și l-a rezervat pentru sine...

După opt ani de căsnicie, Zoia și Lorel erau despărțiți de circa trei luni, iar inginerul, a cărui afacere era aproape de faliment, suferea de depresie. Se căsătoriseră în 1986, petrecerea - cu 150 de invitați - având loc la restaurantul Mignon al lui Michael Istrate. Lorel avea o afacere cu mobilă și echipament pentru saloanele cosmetice și o ducea atunci foarte bine. Dar, ulterior, s-a certat cu partenerul său de afaceri, care i-a cumpărat acțiunile. Apoi, a vrut să meargă pe cont propriu, însă acesta l-a dat în judecată. Zoe și Lorel s-au separat în noiembrie 1993. Zoe a încercat să rămână în relații amicale cu soțul ei și petrecuse Crăciunul și Anul Nou împreună cu acesta și cu cei doi fii ai săi, proveniți dintr-un mariaj anterior, cu Linda Jean Cox, care l-a divorț îl acuzase de comportament violent. Dar Zoe nu intenționa să reia traiul de zi cu zi alături de acesta. Iar el nu a vrut să accepte asta...

Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro