Lucia Boga este, pe lângă Reka Nagy sau Elena Ioja, o altă frumusețe uitată a anilpr 70, care s-a remarcat în seria de comedii polițiste „B.D.” („Brigada Diverse”), realizată de regizorul Mircea Drăgan după scenariile lui Nicolae Țic. În „B.D. în alertă!” este Amalia, partenera lui Trandafir, jucat de Puiu Călinescu.

Născută pe 4 decembrie 1945 la Bacău, a absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” din București (IATC)  la clasa profesorului Constantin Moruzan, asistenți Mihai Mereuță si Lidia Ionescu, în 1967, fiind repartizata la Teatrul „Mihai Eminescu" din Botosani, unde a stat însa doar un an. S-a mutat apoi la Teatrul Tineretului din Piatra Neamt, dupa doi ani la Teatrul "Al. Davila" din Pitesti, iar în cele din urma la Teatrul de Estrada din Bucuresti.

A jucat în 1967, în comedia muzicala „Împuscaturi pe portativ"  regizata de Cezar Grigoriu, în 1974, în „Duhul Aurului" de regizorii Mircea Veroiu si Dan Pita, film bazat pe povestiri de Agârbiceanu, si în 1977 în Flimul „Împuscaturi sub clar de luna",  în regia lui Mircea Muresan,despre un fost capitan de Jandarmerie, fugit în Muntii Carpati, în 1947, care terorizeaza un sat, împreuna cu preotul, care-si doreste sa redobândeasca pădurea nationalizata.

Lista completă a filmelor sale este mai bogată: Pepe și Fifi (1994), Liliacul înflorește a doua oară (1988), Duios Anastasia trecea (1979), Doctorul Poenaru (1978), Împușcături sub clar de lună (1977), Actorul și sălbaticii (1975), Duhul aurului (1974), B.D. în alertă (1971) - Amalia, Printre colinele verzi (1971) - domnișoara Holinger, Războiul domnițelor (1969) - femeia cu lumanarea, De trei ori București (1968), Împușcături pe portativ (1968), Ingamfata plapumareasa sau Cucoana sunt (1968), Răpirea fecioarelor (1968).

În partea a doua a filmului „B,D. în alertă!”, se repartizează Brigăzii Fapte Diverse spre rezolvare cazul Asociației Tinerelor Văduve, o asociație care oferă asistență materială, medicală, juridică și despăgubiri tinerelor văduve, dar care este în realitate o organizație sub paravanul căreia operează niște hoți din locuințe. Aceștia apelează la un grup de femei tinere (Agripina - Carmen Maria Strujac, Margareta - Vasilica Tastaman, Amalia - Lucia Boga și Ingrida Nedelcu - Mihael), pretinse văduve, care agață bărbați în diferite locuri (la Gara de Nord, în fața hotelurilor), pătrund în casa acestora unde fac dubluri la chei, îi conving pe aceștia să meargă împreună la barul de noapte Melody, timp în care hoții pătrund în casă cu cheia copiată și fură banii, hainele, mobilierul, obiectele electronice și obiectele de artă.

Printre cei care au fost jefuiți se numără domnul Vornicescu (Ion Besoiu), director la CSMF. Supraveghind camioanele și furgonetele ce transportă mobilă veche, echipa de la Brigada Diverse dă de un fir și arestează un șofer pe nume Corcoduș, poreclit și Gălbează. Între timp, Gogu, Trandafir și Patraulea au în casă o petrecere de logodnă, dar logodnicele lor sunt chiar văduvele din rețeaua de hoți. Ei merg noaptea la barul Melody, iar casa lor este jefuită de mobilă. Gogu se duce la poliție și depune o reclamație, dar Trandafir și Patraulea o urmăresc pe Agripina (Carmen Maria Strujac), logodnica lui Gogu, și ajung în bârlogul hoților. Pentru tăcerea lor, ei primesc 20.000 de lei și li se promite restituirea mobilei. Între timp, căpitanul Panait ajunge la casa lui Gogu, iar cei trei borfași îl mint că au vândut mobila din casă și au depus reclamație ca să nu afle mama lui Gogu că nu au găsit serviciu.

Pentru prinderea văduvelor și a conducerii rețelei de hoți, milițienii întind o cursă. Cele patru femei sunt arestate pentru escrocherie, iar cei trei borfași pentru tăinuire. Pentru a obține o pedeapsă mai mică, falsele văduve dezvăluie schema de organizare a asociației și adresele membrilor, iar conducătorii asociației sunt arestați. Consiliul Culturii și Educației Socialiste a comandat realizarea a două filme cu milițieni (primele două din seria Brigada Diverse) pentru a repara imaginea dură a unui plutonier de miliție din filmul «Reconstituirea» regizat de Lucian Pintilie. Inițial erau programate să fie realizate doar două filme din colecția Brigada Diverse, dar ca urmare a marelui succes pe care l-au avut primele serii la public, a fost filmată și o a treia. După cum este specificat pe genericul de început, acest film a fost realizat cu sprijinul Inspectoratului General al Miliției,

Deoarece regizorul Mircea Drăgan era obișnuit să regizeze filme istorice și nu comedii, actorii au primit puține indicații la filmări, fiind lăsați să improvizeze. Jean Constantin a afirmat că regizorul îi lăsa liberi, iar „multe replici îmi aparțin, improvizam foarte mult”. În film a jucat și soția regizorului, actrița Ioana Drăgan, o mare frumusețe a epocii.

Lucia Boga, interpreta Amaliei din film, a fost casatorita cu un inginer, cu care are o fiica.

Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro