Eleva favorită a Mihaelei Runceanu, Carmen Trandafir (născută pe 4 februarie 1975, la București) a trăit o mare dramă în copilărie atunci când părinții au divorțat, ea împreună cu cele două surori și fratele ei Răzvan (cunoscut, de asemenea, pe scena muzicală) rămânând cu mama lor. S-a căsătorit cu un faimos comentator sportiv, cu care are o fetiță, însă cariera ei, începută spectaculos la vârsta de 15 ani, nu a mai fost una exponențială, fiindcă nu a vrut să se integreze în noile „trenduri” ale industriei de entertainment. Oricum, miniona cântăreață (...1,53 metri înălțime!) rămâne o figură aparte a muzicii contemporane, care și-a păstrat cumpătul chiar și atunci când deasupra ei a explodat un reflector pe scenă...

Carmen Trandafir (48 de ani) are o relație de durată cu Emil Grădinescu (64 de ani). Cei doi au făcut nuntă în august 2011 și au o mândrețe de fată în vârstă de 15 ani, Ana, Solista și comentatorul sportiv aveau o relație de mai bine de cinci ani atunci când s-au hotărât să-și unească destinele și în fața lui Dumnezeu, însă la începutul legăturii lor stabiliseră să nu se căsătorească și să nu aibă copii. Destinul, însă, a avut alte planuri pentru ei, arăta Click!.

Invitat în emisiunea „La Măruță”, Emil Grădinescu a povestit cum a început povestea de dragoste dintre el și soția lui. „Eu am remarcat-o pe doamna într-o emisiune de televiziune în care își etala picioarele. Anii au trecut, apoi ne-am întâlnit la un șprit, la o deschidere de restaurant. Vorbeam numai de muzica rock, de trei ori ne-am văzut, tot despre muzică am vorbit”, a dezvăluit Emil Grădinescu, la Pro TV.  

Între cei doi este o diferență de vârstă de 16 ani, însă asta nu a fost nici pe departe un impediment în relația lor. “Dacă știam că sunt 16 ani diferență între noi, nu ne luam. Noi am plecat în relație că nu ne căsătorim, că nu facem copii. Când m-a cerut, după 8 ani de relație, eram supărată, aveam copil de trei ani. M-a cerut în căsătorie într-un mod neromantic”, a spus solista., care a fost toată viața marcată de despărțirea părinților ei, având, astfel, mai ezitări legate de o posibilă viață de familie. Momentul cererii în căsătorie, după cinci ani de relație și un copil, a fost unul total lipsit de romantism, după cum însăși solista a mărturisit. „M-a șocat. Eram într-o relație închegată, locuiam împreună. Am fost foarte supărată pe el pentru că nu voiam să mă căsătoresc. Noi am convenit de la început: nu facem copii, nu ne căsătorim. Dacă mamei nu i-a mers căsnicia, am rămas cu ceva și am zis că nu o să mă mărit”. S-a gândit câteva zile bune dacă să accepte cererea în căsătorie, dar acum nu regretă nimic.

Însă, „Emil a fost prima dragoste adevărată, cea care îți oferă echilibru și cred că ne-am găsit pentru că ne completăm foarte bine. Unul fără celălalt nu se mai poate. Este primul om pe care, atunci când l-am întâlnt, m-am gândit că mi-ar plăcea să țină cât mai mult relația. Severitatea mamei nu a mai existat în situația cu Emil. A avut încredere că e ce trebuie și, în primul rând, a văzut pe mine că sunt fericită în relația asta", a povestit Carmen Trandafir într-un interviu pentru Acces Direct.

„Eu îl admiram mult pe Emil, la televizor, iar el îmi admira picioarele, a spus, râzând, Carmen. "Am stat de vorbă ca niște prieteni, el m-a înnebunit cu rockul, muzica lui preferată. Știe foarte multă muzică, cântă la tobe, la pian, la chitară. A avut și trupă, Modul, a lansat și disc. La început am fost geloasă, dar acum nu mai sunt. Emil este exact genul meu, trage acasă", a mai povestit interpreta. Ea a recunoscut că au existat divergențe în relația ei, ba chiar că a ajuns de câteva ori la un pas de divorț, dar că, de fiecare dată, s-au împăcat, dându-și seama că nu puteau trăi unul fără celălalt.

Într-un interviu pentru Fanatik, Carmen Trandafir își povestea copilăria: „Am fost un copil cuminte, timid, introvertit, visător. Din cauza asta nici nu știam să leg prietenie cu alți copii. Dar noi fiind patru frați ne înțelegeam foarte bine, eram o super gașcă împreună și nu am simțit nevoia acută să caut prietenie în altă parte. Îmi plăcea să stau între adulți, să le ascult bârfele, în special în perioada în care am locuit la bunici. Zilnic, la poarta bunicii, avea loc “marea adunare” a vecinelor. Îmi amintesc și acum cum li se spunea: Tanti Ancuța, Coana Cati, Coana Dida. Ei bine, mie îmi plăcea foarte mult să fiu în centrul atenției, ele constituiau publicul meu. Erau momentele în care lăsăm timiditatea deoparte și îmi arătăm calitățile de actriță, de copil haios. Imitam diverse persoane celebre sau chiar pe unele dintre vecine, bineînțeles altele decât cele prezente. De exemplu, intram foarte bine în rolul Sofiei Vicoveanca. Mă iubeau tare vecinele, le distram....”

Tensiunea din casă a dispărut atunci când părinții s-au despărțit într-un final. Carmen nu a mai păstrat legătura cu tatăl ei, dar, de când acesta a dispărut, mărturisește că, de câte ori intră într-o biserică, îi aprinde o lumânare. 

Întâlnirea cu Mihaela Runceanu i-a marcat cariera: „Mihaela Runceanu a încercat să mă ajute să depășesc timiditatea, să am mai multă încredere în mine prin sfaturi. Apoi, tehnica vocală pe care am deprins-o într-un singur an sub îndrumarea profesoarei Mihaela Runceanu, secretele rezistenței și susținerii în cântat. Prietenă apropiată de elevii ei, blândă, caldă dar și dură, aspră, într-atât cât să îți inducă un mare respect față de ea și de profesia pe care doream s-o urmăm”.

Carmen nu a abandonat cariera muzicală, chiar dacă și-a dedicat mai mult timp familiei: „Creez, scriu versuri, vin cu idei de orchestrație, backing vocals, sound. Mă bucur că am început să colaborez cu Vlad Crețu și Trupa Supermarket, mă simt minunat cu ei, mă simt că acasă când merg la studioul de înregistrări. De asemenea, faptul că lucrez la proiecte în colaborare cu Riona Sakurada, cea care mi-a scris cele mai recente piese, este iarăși un mare bine și un mare plus. Riona, fiindu-mi nepoată, este mult mai ușor să comunicăm, să ne găsim pe aceeași lungime de undă, chiar dacă ea locuiește când în Dublin, când în Bruxelles. Faptul că îmi este atât de apropiată sufletește mă ajută să simțim la fel”.






Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro