Lumea s-a obișnuit cu ideea relațiilor în care El este mult mai matur decât Ea, în lumea artistică dar nu numai existând o sumedenie de exemple. Ce se întâmplă, însă, când este invers? Câte prejudecăți apar atunci?... De la vârsta de 47 de ani, Marina Voica s-a iubit o vreme cu mai tânărul cântăreț Laurențiu Cazan, care avea doar 24 de ani. „Orice ar spune lumea, Laurențiu m-a iubit. Altfel aș fi simțit și nu m-aș fi combinat cu un bărbat atât de tânăr. Ne-am iubit unul pe altul într-un fel special, în care muzica ne lega și mai tare. Am cântat mult timp împreună. Pentru mine, Laurențiu este un geniu muzical”, declara intr-un interviu mai vechi, Marina Voica. După trei ani s-au despărțit, iar Marina a intrat într-o relație cu un grec care a iubit-o pătimaș dar nu a reușit să o convingă să părăsească România cu el...

Laurențiu Cazan (născut pe 28 decembrie 1957, la Buzău) a fost considerat un adevărat fenomen muzical. Muzicianul este un poliinstrumentist (vioară, pian, chitară, muzicuță, percuție), compozitor, textier, solist vocal și orchestrator român. A studiat vioara și pianul încă din copilărie. Fiind autodidact, mai târziu învață să cânte la chitară (acustică, electrică, bas) și își însușește tehnica percuției. Pe parcursul carierei a interpretat melodii atât în limba română cât și în alte opt limbi străine.

Începuturile carierei sale sunt legate de Orchestra Liceului de Muzică din Bacău, unde cântă într-un taraf, la vioară. În perioada următoare cântă în mai multe formații: Omicron (1973-1978), Nona (1978-1979) alături de Mihaela Runceanu, Apollo a Teatrului „Toma Caragiu”, Ploiești (1980-1981), Litoral (1981-1982), Cromatic (1985-1986), Sfinx (1986-1990).

În 1982, debutează la televiziune cu piesa „Uită tristețea”, muzică și versuri proprii, în cadrul unei emisiuni produse de Titus Munteanu, ăn anul următor lansând discul cu același titlu. În perioada 1985-1990, desfășoară turnee cu formațiile Cromatic și Sfinx în Danemarca, Kuwait, Norvegia, Finlanda, Olanda, Austria, Germania, Belgia. 1990 – 2001, urmează o serie de turnee în Europa ca one man show. Are o serie de apariții la televiziune în Olanda - RTL4, SBS, TV Drenthe. 1991 - înainte de a se stabili în Olanda, editează discul-single „Numai muzica”
În 1996 , lansează albumul “Say Something”, care are ca piesă de titlu una dintre cele mai cunoscute compoziții ale sale.  În 2003, lansează un alt album de succes - „Și iarăși voi zbura”.

În 1993, obține locul al II-lea la finala românească pentru Eurovision - cu piesa “Say Something”.Tot în același an participă la festivalul „Cerbul de Aur” cu piesele “Angel” și “Say Something”. 1994, participă la concursul „Song Festival” de la Cavan, Irlanda cu piesa “Say Something” și obține Premiul II. În 1995, obține locul al II-lea la festivalul „Cerbul de Aur” - secșiunea dedicată albumelor - cu discul “Say Something”.

Într-un interviu din 2012 pentru revista Tango - Marea dragoste, Laurențiu Cazan era întrebat „Care crezi că este „păcatul“ femeii moderne?” și răspundea „Păcatul femeii este acela că vrea, cu tot dinadinsul, să fie bărbat”. Urma întrebarea: „Dar al bărbatului modern?”, răspunsul fiind „...Iar al bărbatului că vrea să fie bărbat, dar nu prea reușește”.

Laurentiu Cazan a avut o relație specială cu Mihaela Runceanu. El a fost îndrăgostit de marea solistă: „I-am și mărturisit că mă voi însura cu ea când voi crește! Mă privea ca pe un puști...” - deși diferența de vârstă dintre ei era de numai doi ani (Mihaela Runceanu era născută în 1955, iar Laurențiu Cazan în 1957).„Mihaela mă suna mereu, mă intreba ce am mai compus, mă ambiţiona zicandu-mi „Laurenţiu, tu vei ajunge mare”. Asemeni greieraşului din Pinocchio, devenise pentru mine o a doua conştiinţă... artistică. Eram îndrăgostit de ea, vrăjit deopotrivă de frumuseţea-i desăvărşită şi de farmecul pe care-l degaja ca artistă. I-am şi mărturisit că mă voi insura cu ea cănd voi creşte ”, a dezvaluit Laurentiu Cazan intr-un interviu din Jurnalul Național. „Mă privea ca pe un puşti ce eram, zâmbea şi-mi zicea: „Lasă, Laurenţiu, tu să compui cât mai bine, după aia mai vedem noi”. Dacă ar fi trăit, cu siguranţă am fi inregistrat nişte melodii impreună. Am un cântec pe care doresc să-l dedic memoriei ei, pentru că i se potriveşte foarte mult: „În noapte voi plânge/ În zori voi invinge/ Cu iubirea mea/ ÎIn noapte voi plânge/ În zori voi învinge/ Şi iarăşi voi zbura”.

În 1997, Laurențiu Cazan a întâlnit-o la Brașov, la Cerbul de Aur, pe Christina Aguilera, care concura la vârsta de 17 ani. A fost printre singurii care a pariat pe uriașul ei talent muzical, deși juriul nu i-a acordat niciun premiu, întrucât avea momente prelungite de improvizație. Atunci, artistul român a prezis că tânăra cântăreață americană va ajunge o mare vedetă în numai doi ani și nu s-a înșelat.

Laurențiu Cazan s-a retras în orașul natal, la Buzău, însă vizitează des Olanda, întrucât are și cetățenia acestei țări de aproape trei decenii. Artistul mărturisește că nu se mai regăsește în societatea de astăzi. Mai mult decât atât declară că există un gol considerabil în ceea ce privește cultură, iubirea și educația. „ Păi tu când vii și îmi spui mie că pot să mănânc gândaci ... unde s-a ajuns? Nu acesta era fundamentul moral… Stai și te crucești! Este un gol al formației istorice educaționale. Un gol imens cultural, un gol imens de iubire. Este un gol imens de adevăr. Iată, trăim aceste vremuri!”, a mărturisit Laurențiu Cazan pentru Viva.ro.

Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro