Ludmila Bălan a fost una dintre cele mai populare vedete ale televiziunii de la Chișinău, unde a lucrat de la vârsta de 19 ani, când abia intrase la facultate. A devenit foarte iubită ca „Tanti Ludmila”, animatoarea unei emisiuni pentru copii. Incredibil dar ea are, la 65 de ani, silueta superbă a unei femei mult mai tinere, este soție de diplomat și mama lui Dan Bălan de la O-Zone, iar de vreo zece ani cântă și ea, cu mare succes. Dar povestea ei nu e chiar așa de simplă și abundă în detalii inedite...

În primul rând, numele ei nu e „Bălan”, ci „Balan”. Ludmila Balan s-a născut pe 28 martie 1958, în satul Sărătenii Vechi, Orhei. Tatăl ei, Boris Vasiliev (7 august 1932–25 octombrie 2015), a fost profesor, iar în copilărie a fost deportat cu familia sa în Siberia; a supraviețuit gulagului, fiind de două ori arestat, la 13 iunie 1941, și a evadat la 17 noiembrie 1946, iar a doua oară – la 06 iulie 1949 și a evadat în ziua următoare). Acest fapt l-a făcut să publice în 2010 cartea „Stalin mi-a furat copilăria”. 

Ludmila Balan a absolvit Facultatea de Jurnalism a Universității de Stat din Moldova. Ludmila Balan a debutat în televiziune la doar 19 ani și timp de zece ani a fost crainică la postul național de televiziune – Moldova 1. Apoi a devenit realizatoarea bine-cunoscutei și îndrăgitei emisiuni pentru copii, „Tanti Ludmila”. Atunci când soțul ei, Mihai Balan, a devenit ambasador al Moldovei în Israel, Ludmila alături de întreaga familie se mută la Tel-Aviv. În 2002, familia Balan revine în țară și Ludmila readuce proiectul „Tanti Ludmila Show”. În ultima sa variantă show-ul a apărut la televiziunea națională în anul 2003, și, deși a fost un succes, acesta a fost închis în scurt timp „din cauza necesității de resurse organizatorice și financiare mari”. Apoi, Ludmila Balan a realizat o serie de emisiuni despre basarabenii de succes pentru postul TV „Romantica”, din București. În cadrul emisiunii ea a prezentat publicului din România vedetele din Republica Moldova și poveștile de succes ale unor personalități ca Grigore Vieru, Nicolae Botgros, Ion Suruceanu, Natalia Barbu, Petru Vutcărău, Anastasia Lazariuc ș.a.

Ludmila Balan a fost apreciată de-a lungul timpului și pentru aspectul său fizic, remarcându-se și prin vestimentația sexy și stilată. În 2008, la vârsta de 50 de ani, Ludmila Balan o pozat în costum de baie pentru revista VIP Magazin”. Și azi petrecere ore în șir la sala de fitness. „Sportul meu preferat este înotul… de fapt, e mai mult decât sport, e un fel de meditație… iar apa cristalină a mării este cea mai bună terapie pentru trupul și sufletul meu…”, a declarat Ludmila. Ea se simte mândră de aspectul său și alege să abordeze un stil care amintește de adolescență. Vedeta optează pentru fuste scurte, bustiere și rochii cu volane, accentuându-și frumusețea naturală. Mama lui Dan Bălan, a dezvăluit că nu depune eforturi excesive pentru a-și menține aspectul impecabil. Vedeta a mărturisit, însă, că adoptă un regim alimentar în care mănâncă doar o dată pe zi. 

De asemenea, pentru a-și menține pielea în stare perfectă, folosește lămâie în rutina sa de îngrijire. „Nu prea am secrete. Sport fac, dar nu forțez, eu în general nu forțez nimic în viața asta, las lucrurile să meargă de la sine. Important e că tot ce fac, fac cu plăcere. Chiar și când mănânc, mănânc cu plăcere. Chiar dacă mi-e foame și ceea ce mi se oferă nu-mi place, atunci nu mănânc. Să mănânc pur și simplu așa, de foame, nu pot. Eu trebuie să mănânc cu plăcere. Mănânc foarte, foarte încet, o singură dată în zi. Iar pentru față folosesc lămâie. De la altceva nu am văzut efecte, dar de la lămâie, da, am văzut. Exfoliază și ajută să scăpăm mai repede de celulele moarte, care cu vârsta nu se mai desprind atât de ușor”, declara Ludmila , în cadrul unei emisiuni de televiziune.

În 2013 „Tanti Ludmila” s-a lansat și în muzică, cu prima piesă înregistrată, intitulată „Pentru o sărutare”. Totuși, aceasta nu a fost prima sa apariție vocală - ea a mai cântat vocal și în piesa „Sărbătorile de iarnă” de pe primul album al trupei O-Zone, din care a făcut parte fiul ei, Dan Balan. În februarie 2014 ea a lansat o piesă, intitulată “În ochii negri”, care este un cântec popular gitan, textul fiind tradus și adaptat din limba rusă de Radmila Popovici-Paraschiv, iar muzica semnată de Veaceslav Daniliuc. La aniversarea sa din 2015, în cadrul emisiunii „Deșteptarea de week-end” de la Jurnal TV, Ludmila Balan și-a prezentat noua sa piesă „Dor de noi”.

Ludmila Balan este căsătorită... de 45 de ani cu diplomatul Mihai Balan (care, în 2012, a fost numit șeful Serviciului de Informații și Securitate din Moldova) și împreună au doi copii: cântărețul Dan Balan și prezentatoarea TV Sanda Balan.

Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro