Frumoasa actriță Ioana Ginghină, cunoscută din mai multe producții de televiziune, părea că și-a găsit în sfârșit liniștea după primele două divorțuri. Dar cea de a treia nuntă, desfășurată recent într-un cerc minimal de prieteni (40 de persoane), a fost marcată de mai multe incidente, Poliția fiind nevoită să intervină de fiecare dată. Apoi, mirele a suferit un accident grav și a ajuns la spital.

Ioana Ginghină a făcut furori, cu două decenii în urmă, în prima telenovelă românească de imens succes - „Numai iubirea” - în care juca rolul provocatoarei ildiko. Imediat, s-a remarcat și pe coperta revistei Iepurașului cu Papion, cu un pictorial foarte reușit. Au urmat alte seriale dar și roluri în teatru sau în filme (producții internaționale, inclusiv Katia Dashkova din „Ecaterina cea Mare”, în regia lui Paul Burgess și a lui John-Paul Davidson, în 2005).

Pe site-ul propriu, Ioana (născută pe 21 septembrie 1977, la Copșa Mică) își descrie meandrele carierei: „Adolescenta = mi-am petrecut-o in oraşul Sibiu pana la 18 ani, când am plecat la facultate si am rămas in Bucuresti pana in ziua de azi. (...) De când mă ştiu doar actorie am vrut sa fac. Asa ca pe la 14 ani am intrat in trupa de teatru de amatori din Sibiu, trupa Puck condusă de Maestrul Constantin Chiriac. Aici am jucat primele personaje si am participat la festivaluri de teatru .Microbul actoriei intrase bine asa ca in anul 1996 , după ce am terminat Liceul Gh. Lazar din Sibiu, am venit la Bucuresti sa mă fac actrita cu acte. Am absolvit Academia de Arte Luceafarul și am dat Licenta la Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografica I.L. Caragiale in anul 2000.

Au urmat doi ani in care am încercat sa îmi gasesc un loc in aceasta lume. Nu de putine ori am facut figuratie in spectacole ca: „Boabe de Roua pe Frunza de Lotus in Bataia Lunii” regia Gelu Colceag , ” Ondine” regia Horia Popescu , „Generatia de sacrificiu” regia Dinu Cernescu. 
Apoi in urma unui concurs, am ajuns sa fiu angajata cu carte de munca la Teatrul pentru copii „Ion Creanga” din Bucuresti , unde am jucat in spectacole ca ” Motanul Incaltat” regia Boris Petroff , ” Inima Rece” regia Sorana Coroama Stanca ,” Pinocchio” regia Cornel Todea , ” Hainele cele noi ale Regelui” regia Beres Laszlo, ” Carabusii” in regia Cornel Todea, ” Taina orasului invizibil” regia C-tin Dicu, “Carolina si Poneiul” regia Cornel Todea, “Tara lui Paparin” regia Vasile Manta, “Amintiri din copilarie” regia Peter Kerek.

Am facut parte din echipa de clowni Cliniclown, unde alaturi de colegii mei, mergeam prin spitale si printr-o terapie bine pregatita de traineri olandezi, distram copii bolnavi, internati pentru diverse probleme de sanatate. A fost o experienta lunga de zece ani in care am invatat foarte multe si care a pus bazele experientei mele in lucrul cu copiii. Datorita acestui proiect, am invatat ca teatru poate fi o alternativa la invatamant si sanatate si am inceput sa pun bazele proiectului meu de suflet MiniArtShow by Ioana Ginghina”.

Pe plan personal, frumoasa brunetă a fost căsătorită, până în 2004, cu actorul Daniel Tudorică (din „Marfa și banii”), apoi, în perioada 2006-2019, cu alt actor, Alexandru Papadopol (cu care are și o fată, Ruxandra), însă ambele mariaje au avut finaluri triste, soldându-se cu divorțuri. („Daca sotul isi doreste sa fie cowboy, asa cum mi-a spus el mie, atunci nu ai ce sa ii faci. Lasa-l sa fie cowboy!”) Apoi, l-a întâlnit pe Cristi Pitulice, consultant de turism, care, ca și ea, suferise din dragoste. Bărbatul trebuia să meargă în fața altarului alături de femeia pe care o ceruse în căsătorie, însă s-au despărțit doar cu puțin înainte de a avea loc aceste evenimentRelația lor a evoluat frumos și, după aproape trei ani, cei doi s-au căsătorit. 

Au vrut o nuntă fără tam-tam și au invitat doar prietenii apropiați, în grădina casei Ioanei, de la marginea Bucureștiului. Numai că unii vecini invidioși au chemat Poliția de trei ori (prima oară la ora 16.00), acuzând gălăgia de la petrecere, care, însă, era una destul de liniștită, ceea ce, de altfel, au constatat și organele în drept, care s-au scuzat pentru deranj, după ce au înțeles situația.

Ulterior, mirele - Cristi - a suferit un accident casnic, când o sticlă de șampanie efectiv i-a explodat în mână și i-a provocat o rană urâtă, fiind nevoit să ajungă la Urgență! Fire pozitivă, totuși, Ioana consideră că astfel s-a spart definitiv - la propriu! - ghinionul din viața ei și a treia căsnicie, chiar dacă a debutat cu mai multe evenimente neplăcute, va fi una cu noroc!

..Așa că și-au planificat deja luna de miere (în trei, împreună cu Ruxandra, fiica actriței), care va avea loc într-un peisaj exotic din Thailanda. Casă de piatră!

Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro