Pe străzile din București, au apărut afișe legate de un concert al lui Adrian Enache. În colțul din stânga jos, apare o mențiune: „Regia artistică: Daniel Iordăchioaie”. De fapt, nu e primul spectacol în care cântărețul - de meserie chiar regizor! -  îndeplinește acest rol! Și nu e singura sa transformare din ultimii ani! De fapt, puțină lume știe prin ce încercări a trecut în această perioadă artistul care, la un moment dat, ajunsese, din curiozitate, să cânte într-o groapă....

Daniel Iordăchioaie s-a născut pe 9 iulie 1968, la Ștefănești, în județul Argeș) și încă din copilărie a primit o educație muzicală: de la cinci ani lua lecții de chitară. În perioada 1973-1980, urmează cursurile Școlii Populare de Artă din Pașcani. În 1980, își face debutul în formația Gramofon. În 1987, devine cunoscut după ce participă la Festivalul Național muzică ușoară de la Mamaia, unde obține Premiul al II-lea, pentru ca la ediția următoare să câștige trofeul cu o compoziție a lui Ion Cristinoiu. Participă la diferite concursuri muzicale de la Sibiu, Pitești, Costinești etc. În 1987, reprezintă România la concursul Intertalent de la Praga. Tot la Praga, doi ani mai târziu, participă la concursul muzical „ORDA”. În 1989 participă la Festivalul Tineretului și Studenților din Coreea de Nord. Tot în același an face mai multe turnee în Germania.Începând din anul 1992 timp de un an participă în mai multe turnee din Finlanda, Suedia, Norvegia. La Teatrul National de Opereta a interpretat rolul Printului din Verona in spectacolul „Romeo si Julieta".

A absolvit la Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografica „I. L. Caragiale" din Bucuresti, la Facultatea de Film, specializarea Regie de Film si TV. Din anul 1994 este angajat la Teatrul „Toma Caragiu” din Ploiești unde a apărut în peste 10 premiere. Este momentul în care îi cunoaște pe colegii săi de geberație  Adrian Enache și Aurelian Temișan. Pentru Adrian Enache scrie chiar compoziții muzicale. Fapt mai puțin cunoscut, semnează versuri pentru muzica lui Viorel Gavrilă, Elena Cârstea, Mihai Vanica, Petre Geambașu. Prezintă mai multe emisiuni la TVR: Album duminical (1996); Ba da ba nu (1997-2000), Seara porților deschise (1998, împreună cu Adrian Enache și Aurelian Temișan), Bucureștiul de altădată (1998), Tip-top minitop (1998), Prietenii lui Piticot (2000-2001).

Dar biografia lui nu a fost ocolită de impasuri. Timp de 13 ani (2000-2013), a fost căsătorit cu actrița Nouria Nouri (care a studiat la IATC, clasa profesorului Gelu Colceag), cu care are doi copii: un băiat, Darius (23 de ani) și o fată, Salma Nicole (14 ani). Deși s-au despărțit, foștii soți s-au înțeles să păstreze custodia comună a copiilor lor. Actriță, profesoară de actorie și implicată în numeroase proiecte pentru copii, Nouria Nouri, care este pe jumătate persană (după tată), a împlinit 48 de ani pe 24 iunie. „Sunt îndrăgostită, iubesc, nu pot să trăiesc fără să fiu iubită (…) Sunt într-o relație frumoasă cu cineva, suntem doi oameni maturi, de-o vârstă, suntem trecuți prin viață. Sunt foarte îndrăgostită de el”, a declarat Nouria, fără să dezvăluie, însă, și identitatea noului ei partener. Nu este din lumea showbiz-ului și își dorește să păstreze discreția, însă pe pagina ei de Facebook Nouria a publicat fotografii cu bărbatul de care e îndrăgostită.

Nouria Nouri are vești bune și în ceea ce îi privește pe cei doi copii ai ei și ai lui Daniel Iordăchioaie. „Fiica mea este în clasa a șaptea. Darius locuiește momentan lângă mine, suntem vecini, fiecare la casa lui. Are 23 de ani, vrea să stea singur, ca orice tânăr. A absolvit Liceul Gheorghe Lazăr, iar acum este student la Drept. Lucrează, e trainer, cu jumătate de normă, are și bănuții lui de buzunar. După divorțul de Daniel, copiii sunt în custodie comună, că doar i-am făcut amândoi”, a mai declarat Nouria Nouri pentru Ego.ro.

Despărțirea din 2013 a lăsat urme pentru cântăreț: „Boala, la pancreas, s-a declanşat într-un anumit moment. Chiar în perioada divorţului. Divorţul nu este un eveniment fericit, chiar dacă te-ai despărţit pentru că nu mai mergea sau sufereai, oricum nu ţi-ai fi dorit nici o clipă să ajungi să divorţezi. Este un factor de stres în plus, normal. Şi toată agitaţia, toată suferinţa, gândurile şi nopţile nedormite se adaugă şi declanşează boala. Unii sunt rezistenţi, alţii pot muri din cauza asta”, povestea Daniel Iordachioaie la Antena Stars.

Neconvențional, în tinerețe a trăit aventura vieții lui profesionale într-un mod incredibil. A fost să cânte la o înmormântare, în Ferentari. Însă nu oricum, ci chiar în groapa celui dispărut! Întâmplarea s-a petrecut în urmă cu aproape două decenii. „M-am dus, dar nu pentru bani, ci din curiozitate. A fost aventura vieții mele profesionale… Priviți povestea asta ca pe un film. În dreapta imaginii, se vede un cort, în care avea loc o nuntă. La intrarea în cort, sunt unii cu săbii. Lângă cort, este ieșirea din curte. Lângă poartă, în curte, exact lângă intrare, e un mormânt. Lângă mormânt, e o groapă pentru unul ce urma să fie băgat acolo a doua zi. Eu, în groapă, cântând! Vă place imaginea asta? Facem tablou din ea? Așa ceva nu vreau să mai trăiesc vreodată… La un moment dat, unii se iau la bătaie în curte și eu o iau la fugă. Afară, însă, dau de cineva care mă întreabă, pe un ton grav: „Unde pleci?” „Ăăăă… vreau apă!”. „Vino încoa’, că-ți dau eu apă!” Ăla era nașul de la nunta din cort, dar eu n-aveam nicio legătură cu nunta, pentru că fusesem chemat pentru altcineva, cel plecat dintre noi fiind un fan de-al meu, din câte am înțeles. Și uite-așa, după ce am cântat, am ajuns în cort, să beau și să mănânc...”, a povestit Daniel Iordăchioaie pentru Libertatea...

Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro