În cazul ei, viața chiar bate filmul: fosta contabilă de la Hidromecanica, Mihaela Tatu (născută pe 7 aprilie 1963, la  Mediaș), după 16 ani de căsătorie a divorțat și, la 38 de ani, a venit să facă televiziune la București, pentru ca, doar zece ani mai târziu, confruntată cu o problemă de sănătate, să renunțe la micul ecran pentru a-și (re)găsi liniștea. Între timp, a deschis și închis un restaurant. A făcut de toate, ea fiind „de 3xFemeie”!

Mihaela Tatu a început ca „muncitor în formare”, la Întreprinderea Hidromecanica Brasov. Are specializare in contabilitate, 2 ani de psihologie si muncește de la 18 ani. „Mi-am dat seama că oamenii chiar au nevoie de o perioadă de respiro la un moment dat. Eu am 30 de ani de muncă în spate, 19 ani de mass-media, dintre care 11 petrecuţi în Bucureşti. Aveam nevoie de o pauză, dar nu conştientizam. Însă Dumnezeu le aranjează pe toate şi nimic nu e întâmplător. Eu îmi făcusem planuri pentru această vacanţă, dar, înainte să plec, am fost la un control, pentru că nu mai fusesem de multă vreme. Când a văzut domnul profesor ce e acolo, nu m-a mai lăsat să plec, iar în săptămâna următoare m-am şi operat”, spunea - pentru Adevarul.ro -prezentatoarea de televiziune în 2011, după ce trecuse prin acea mare încercare.

„ Un timp am stat şi am pus lucrurile în balanţă. Mi-am zis că Ioana, fiica mea, este aşezată la casa ei, eu cu serviciul sunt bine, aşa că trebuie să-mi acord un pic de timp mie. Singura bilă neagră din existenţa mea este problema cu sănătatea, care se rezolvă însă uşor-uşor, pentru că încep să-mi revin. Din cauza acestei probleme mi s-a tot zis ba că m-am îngrăşat, ba că arăt nu ştiu cum. Dar lumea nu ştia că toate acestea erau un rezultat a ceea ce am avut eu în mine.”

„Schimbarea mea a început de acum cinci ani / în 2006/, de când am avut o operaţie grea la genunchi. Atunci simţeam că pot să răstorn munţi, că nimic nu-mi stă în cale, că toţi oamenii sunt prea înceţi pentru mine. Şi mi s-a întâmplat să fac o ruptură de ligament încrucişat şi menisc la un antrenament de dans sportiv. A fost un moment greu în viaţa mea, pentru că a trebuit să renunţ la activităţile mele preferate: sportul extrem, parapantă, căţărare, schi. Şi nu numai asta. Am avut o perioadă de şase-opt luni în care nu mă puteam mobiliza să încep recuperarea. Psihic, am clacat. Au existat săptămâni în care nu făceam altceva decât să stau în faţa televizorului, să butonez fără să văd nimic, să mânânc şi să fumez. A fost foarte greu”, mărturisea populara vedetă tv.

Confesându-se jurnalistei Andreea Marinescu de la Adevărul, Mihaela Tatu explica traseul neconvențional al carierei ei; „Eu am lucrat 11 ani la întreprinderea Hidromecanica, dintre care 9 am fost contabil-şef de atelier. La un moment dat am avut un declic şi am plecat din uzină. Am conştientizat că nu mai puteam să fac meseria aia, pentru că simţeam că mă sufoc. Am vrut să mă duc la radio şi să spun poveşti copiilor. Când a auzit tatăl Ioanei, fostul meu soţ, a înnebunit. Dar, până la urmă, decizia a fost a mea. Şi toată viaţa eu aşa am fost, când am simţit că trebuie să fac ceva, am făcut. În mass-media lucrez din 1993. Am început la radio, după aceea am făcut televiziune la un post local, iar printr-un concurs am ajuns la Pro TV Braşov şi de acolo la Bucureşti”.

În 2014, îi explica Danei Dorian de la revista Tango - Marea dragoste, de ce preferă să fie o femeie singură: „Sunt un om liber si accept cu tot dragul un partener. Nu-mi place ideea de stapin si, mai devreme sau mai tirziu, rabufnesc. Sunt toleranta, intelegatoare, ma straduiesc sa iau oamenii asa cum sint, sunt respectuoasa si docila, accept si suport multe, pina la un punct. In momentul in care vad ca stradania mea nu da roade, ca incep sa sufar, iar toata toleranta mea este luata drept prostie, am rupt totul sec si fara cale de intoarcere”.

Acum, fosta prezentatoare TV a devenit trainer pentru vorbitul în public și pune voce la poveștile pentru copii: „Într-o zi mi-am dat seama că eu sunt un comunicator foarte bun, aveam informații, lejeritate și experiență în toate suporturile media, adică eram pregătită pentru ceea ce se numește Comunicare. În ultimul timp citisem și învățasem mult în acest domeniu. Și am găsit nișa: public speaking în mediul de business. Asta la început. Am fost și am vorbit cu doamna mea dragă profesoară de dicție, Ileana Cârstea Simion, și mi-a dat undă verde. Pe lângă psihologie am studiat logopedie, metalimbaj și logoterapie. Am învățat cum să fac un om timid și lipsit de încredere să reușească să vorbească liber și destins în fața unui auditoriu, fără jenă sau stânjeneală. Acreditată ANC, am devenit trainer în tehnica și arta livrării discursului”, a declarat Mihaela Tatu pentru Fanatik, în 2022.

Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro