Elena Baltagan (născută pe 28 februarie 1984, la Buzău), cunoscută mai mult după numele de scenă Ellie White, este o cântăreață de muzică dance și house. Cariera ei muzicală a început în 2003, moment în care a fost solicitată să colaboreze cu trupa DJ Project (Gino Manzotti și DJ Max), devenind solista proiectului. Împreună, cei trei au reușit să impacteze puternic muzica românească a acelor ani, fiind formația care a staționat cel mai mult timp (40 de săptămâni) în topurile radiourilor din România, cu o singură melodie, intitulată “Lumea ta”. În anul 2005, varianta în limba engleză a single-ului “Lumea ta” a fost promovată de Ministry of Sound, (una din cele mai importante case de discuri din Europa) sub numele de “Elena – Before I sleep”. În anul 2006, Elena, împreună cu DJ Project, au câștigat premiul “Best Romanian Act” în cadrul galei MTV Europe Music Awards, care a avut loc la Copenhaga.

Elena s-a născut în orașul Buzău, iar de la vârsta de 7 ani a urmat Liceul de Arte din Buzău, clasa de muzică. Încă din clasa a noua Elena a participat la multe festivaluri naționale importante, de muzică ușoară și populară (Trofeul Amara, Festivalul de la Callatis, Festivalul “Ursulețul de aur” din Baia Mare), obținând nenumărate premii. Din toamna lui 2003, Dj Gino Manzotti și Dj Maxx au cooptat-o în proiectul lor pe Elena Baltagan și au scos primul album, în noua formulă, „Lumea ta”. În anul 2004, DJ Project a fost formația românească ce a staționat cel mai mult în topurile radio din România, cu o singură melodie - 40 de săptămâni în Romanian Top 100, cu piesa „Lumea ta”. A urmat apoi „Printre vise”, piesă care a fost și ea îndelung difuzată de posturile de radio. În 2005, single-ul „Lumea ta” și-a început cariera europeană, fiind promovat de Ministry of Sound, cea mai importantă casă de discuri din Europa, specializată pe euro-dance. La posturile de radio din multe țări europene s-a difuzat atât melodia de bază, în română sau engleză, cât și o mulțime de remixuri.

În Europa, proiectul DJ Project a fost promovat sub numele de „Elena”. Tot în anul 2005, DJ Project se întorc la Media Services cu un nou album, intitulat „Șoapte”. Acest album a beneficiat de o triplă lansare: prima în Timișoara, în clubul Heaven, a doua la MTV Live, într-un concert în Piața Constituției din București și a treia la club „Bamboo” din Capitală. Ellie White și Dj Project Primul single de pe acest album a fost „Privirea ta”, un superhit care, nu doar că dominat topurile și playlisturile radio, dar a devenit reprezentativ pentru mii de povești de iubire ai căror protagoniști își jurau că: „Nu pot uita…privirea ta”. „Privirea ta” a fost nu doar piesa verii 2005, ci unul dintre hiturile anului, alături de cel de-al doilea single de pe album, piesa „Șoapte”. Anul 2006 a început în forță pentru formație. Distinsă cu premiul „Best Romanian Dance”, în cadrul MTV Romanian Music Awards - Cluj 2006, trupa DJ Project a filmat, la solicitarea casei de discuri Universal Music, un videoclip pentru străinătate, la piesa “Before I Sleep”, varianta în limba engleză a superhitului lor „Privirea ta”, videoclip care în 2007 a putut fi vizionat și pe televiziunile muzicale românești. Pe 29 iulie 2006, DJ Project au lansat cel de-al cincilea album din carieră, intitulat „Povestea mea”. Acesta conținea 15 piese, printre care și versiunea în limba engleză („Before I Sleep”), a superhitului „Privirea ta”. Celelalte 14 piese sunt prime audiții, între care 3 sunt extended-uri, una este club version, iar alta este un featuring cu Jazzy.

Pe 4 august 2006, trupa a primit premiul „Best Dance Group” la premiile Romanian Top 100 desfășurate la Bacău. În septembrie 2006, primul extras pe single de pe noul album, intitulat „Încă o noapte” ocupă locul întâi în Romanian Top 100, clasamentul topurilor de radio. În noiembrie 2006, formația primește la Copenhaga premiul pentru BEST ROMANIAN ACT în cadrul MTV Europe Music Awards, trofeu care consfințește cea mai puternică ascensiune din muzica românească a ultimilor ani și impune definitiv un brand muzical , DJ PROJECT, a cărui sonoritate devine echivalentă cu performanța artistică. Tot în noiembrie 2006 este lansat un nou single, „Ești tot ce am”, piesă ce mai poate fi încă auzită și acum pe posturile de radio. În mai 2007 formația primește, pentru al doilea an consecutiv, titlul de cea mai bună trupă dance, la premiile MTV România. Cu “Lacrimi de înger”, Dj Project câștigă în 2008 trofeul “Best Group” la RMA, iar în 2009, în cadrul aceluiași eveniment, trupa primește același premiu, pentru single-ul “Hotel”.

În 2009, Elena Baltagan decide să părăsească DJ Project și să se axeze pe o carieră solo. În octombrie 2010, ea lansează primul single sub numele Ellie White, intitulat “Nu te mai caut”, la care a lucrat alaturi de producătorii Play&Win. Piesa a primit reacții pozitive din partea ascultătorilor, clasându-se pe primele 10 locuri în topul MediaForest, cu 162 de difuzări încă din primele săptămâni de la lansare. Videoclipul piesei a fost regizat de Dragoș Buliga și filmat în studiourile din Buftea, în două variante, respectiv în limba română și în limba engleză și are la bază o poveste de dragoste aflată între vis și realitate. Piesa a rămas în Top 10 timp de 6 săptămâni, începând cu data de 23 ianuarie 2011. În luna mai 2011, Ellie White menține succesul dobândit în formulă solo și lansează un nou single numit “Power of Love”. Piesa a fost produsă de Laurențiu Duță și promovată de casa de discuri Roton. Videoclipul pentru piesa “Power of love” a fost regizat de Alex Ceaușu și filmat în mai multe locații din Sicilia: orașul Taormina, Vulcanul Etna și plaja de argilă albă din Agrigento.

Artista are o relație stabilă de la finalul anului 2007 cu Doru Tinca. Cei doi au împreună au un băiat pe nume Mihai - Andrei (28 noiembrie 2012) și o fetiță, Alexis Maria (31 mai 2015). În 2023, la vârsta de 39 de ani, Ellie White s-a căsptorit religios cu partenereul ei, după șaisprezece ani de relație.

Una din influențele majore, din punct de vedere muzical asupra lui Ellie White, a avut-o Whitney Huston, pe care a admirat-o încă din copilărie datorită timbrului vocal deosebit, precum și abilității de a alege piese care să îi pună în valoare talentul. Sting și trupa Queen, sunt alți artiști de referință, care au influențat-o, de-a lungul timpului pe Ellie White; polivalența, expresivitatea, dublate de talentul nativ sunt calitățile care au făcut-o pe Ellie White să colecționeze toate albumele Sting și Queen. Alți artiști dragi inimii lui Ellie White sunt Rihanna, Robbie Williams și Lady Gaga “Îmi plac oamenii care știu să se reinventeze și care surprind cu ceva nou și spectaculos de fiecare dată. Ei sunt modele pentru mine”.

Personalitatealui Ellie White se observă cu ușurință și din stilul ei vestimentar, aceasta jonglând cu ușurință atât cu ținute casual, cât și elegante. Ținutele ultra chic și alura elegantă fac din Ellie White una din favoritele creatorilor și stiliștilor din România. Ellie White este unul din cei mai activi artiști din punct de vedere social, implicându-se cu tot sufletul în soluționarea cazurilor copiilor bolnavi sau a animalelor abandonate sau abuzate. Ellie a fost printre primii susținători ai proiectului Casa Speranței. “Nu fac un titlu de glorie din implicarea în cauze caritabile, ci vreau doar să inspir și alți oameni să se implice și să facă ceva”

Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro