Stela Popescu a fost cea mai iubită artistă de revistă din epoca postbelică, strălucind în faimoasele ei duete cu Ștefan Bănică (Senior) și, apoi, Alexandru Arșinel. Dar a jucat și în vreo două mii de reprezentații teatrale de comedie, făcând roluri principale memorabile, precum cel din „Preșul” de Ion Băieșu. ..„Eu am iubit bărbaţii care mi-au plăcut mie, nu pe cei care m-au plăcut.” O femeie asumată și o fire pasională, a avut parte de câteva povești de iubire tumultuoase și, chiar, la un moment dat, a fugit de acasă, divorțându-l și pe iubitul ei, cu care a rămas apoi toată viața, alcătuind un cuplu extraordinar de artiști.

În 1953 susţine examenul de admitere la facultate şi este repartizată la Facultatea de Limbă Rusă „Maxim Gorki”, la care renunţă după un an şi jumătate când intră în echipa Teatrului Ministerului de Interne.La primul examen de actorie a căzut cu brio. „Când eram mai tânără mă îmbrăcam prost, mă pieptănam prost, eram grăsuţă, venită din provincie. Eram un băiețoi. (...) N-am fost prea slabă niciodată, fiincă sunt pofticioasă și îmi place să gătesc”, a mărturisit actriţa.  În 1956 e admisă la Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică, iar în paralel continuă să susţină spectacole de teatru. La sfârşitul facultăţii, este repartizată la Teatrul din Braşov, acolo unde ajunge să susţină 400 de spectacole pe an. A avut o carieră prodigioasă, deținând și câteva recorduri greu de egalat vreodată. Multă vreme a jucat la «Boema» de la Grădina Boema.  La Teatrul de Comedie a jucat din 1969 până în 1993, când revine la Teatrul de Revistă «Constantin Tănase», unde a lucrat până la finalul carierei.

Pe scena Teatrului de Revistă „Constantin Tănase” şi pe cea a Teatrului de Comedie, Stela Popescu a strălucit în piese precum «Omul care a văzut moartea», «Mama Boema», «Boema, slăbiciunea mea». Timp de 18 ani a jucat în «Preşul» (peste 800 de reprezentații), 12 ani în «Peţitoarea» şi 10 ani în «Plicul». La Teatrul de Comedie a jucat din 1969 până în 1993, când revine la „Tănase”. În 1968, a prezentat prima ediţie a festivalului «Cerbul de Aur» de la Braşov, împreună cu Iurie Darie. Cei doi au prezentat în franceză şi română. A jucat și în 25 de filme, între care Nea Mărin miliardar” (1979) și a fost o populară vedetă de televiziune. La Paris, în anii 60, a apărut într-un spectacol de succes la Sala Olympia, alături de Gică Petrescu, care era atunci comparat cu Maurice Chevalier.

Puțină lume știe asta, dar a fost o mare iubitoare și colecţionară de opere de artă. Ultimul tablou semnat de Ion Pacea i-a aparţinut lui Toma Caragiu, pe care actriţa l-a cumpărat după moartea lui, de la soţia acestuia, Elena. Deținea şi câteva tablouri lucrări pictate de Ştefan Luchian. 

„Eu am iubit bărbaţii care mi-au plăcut mie, nu pe cei care m-au plăcut. Eu nu concept viaţa fără bărbaţi, mie mi-au plăcut dintotdeauna bărbaţii. Dar am avut întotdeauna măsură.Cât priveşte partenerii mei de cuplu de scenă, aceştia nu m-au tentat niciodată.” În ceea ce privește relațiile cu bărbații, a rămas celebră o butadă a ei: „Când pune un bărbat mâna pe talia mea, vreau să mă trateze ca pe o femeie, nu ca pe un sac de cartofi!”. Deşi era căsătorită cu Dan Puican, când l-a întâlnit pe Mihai „Puiu” Maximilian, care era și a rămas autorul spumoaselor sale cuplete, a fost iubirea vieţii ei. Cei doi au decis să se despartă de partenerii lor şi să fugă împreună în lume.(A rămas, însă, prietenă cu primul soț și cu a doua soție a acestuia. În 1969 s-a căsătorit cu Maximilian, pe care l-a luat de soţ după ce a divorţat de Dan Puican.  A rămas prima oară însărcinată în facultate, însă nu a păstrat copilul. Mai târziu, a adoptat o nepoată a soțului ei, adusă din Cehoslovacia la vârsta de 15 ani. Doinița i-a dăruit o nepoată, Stanca Radu, regizor de film. Contrar unor zvonuri, nu avea micio legătură de rudenie cu actrița Emilia Popescu.

Superba artistă a recunoscut că marea ei dragoste a fost Puiu Maximilian, cel de-al doilea soț. „Pur și simplu am fugit de acasă. Am fugit de la primul soț călare pe un Renault 16. Așa s-a întâmplat. Fostul soț era un bărbat extraordinar, dar nu simțeam chimia pe care am avut-o cu Puișor. (...)Ca iubit era un bărbat pudic, delicat. Îmi spunea „te iubesc” din privire. Lucrurile astea îmi e greu să le spun…Îmi spunea: „Tu eşti norocul meu!”. Decât să moară, mai bine se încurca cu una de 20 de ani şi plecă în lume. Aş fi acceptat. Pentru el aş fi acceptat acest lucru”“, a povestit Stela Popescu. „Când ne-am cunoscut, eu aveam 33 de ani, iar Mihai 35 de ani. Dragostea este o chimie inexplicabilă, dar pot spune că era teribil de inteligent, îmi inspira încredere şi avea un simţ al umorului foarte dezvoltat. La început a fost şi puţin introvertit şi mai tăcut, dar cu timpul a ajuns să vorbească mai mult ca mine.“

Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro