I s-a spus „Văduva albă”, după ce, în ianuarie 2013, când l-a condus pe ultimul drum pe Sergiu Nicolaescu, la indicația testamentară a acestuia, nu a purtat doliu cernit, ci a îmbrăcat un palton de culoare deschisă aparținând regizorului dispărut. După un deceniu, Dana Nicolaescu, o prezență altminteri discretă, și-a refăcut viața și s-a recăsătorit cu un apropiat al familiei, medicul neurochirurg care-l operase pe fostul ei soț în 2008. Viața merge înainte...

„Le-am respectat pe toate femeile din viaţa mea, chiar dacă de iubit n-am iubit decât câteva. Le-am iubit pentru frumuseţea, misterul, independenţa lor, le-am iubit pentru că mă iubeau...” Sergiu Nicolaescu a avut, incontestabil, o vocație de cuceritor. Spunea el însuși că s-a îndrăgostit prima oară la grădiniță. O iubire candidă, împărțită între două colege de grupă pe care le ținea, pe rând, de mână. Mai târziu, adolescentul Sergiu ancora, cu o privire pătrunzătoare, toata atenția feminină din jur. A fost, însă, doar ieșirea la rampă a celui care avea să devină bărbatul șarmant de pe ecran și din viața reală. Sergiu Nicolaescu, un bărbat înalt (1,85 metri) și seducător, era efectiv adulat de publicul feminin din România. A fost căsătorit de mai multe ori și a avut și alte relații cu actrițe, sportive etc. (Între acestea, Erika Braedt, handbalistă, singura soțe a lui Ion Țiriac, dar și actrița Ileana Popovici, ale cărei celalte mari iubiri s-au numit Dan Pița, Richard Oschanitzky, Mihai Tatulici și Tudor Gheorghiu.) ) Prima soție a lui Sergiu Nicolaescu era Mariana, o frumoasă coafeză, însă cei doi au divorțat după numai trei luni, când erau foarte tineri. Deși Mariana era însărcinată, au hotărâțt să nu păstreze copilul, fiindcă la 24 de ani Sergiu nu era pregătit să devină tată.

A doua soție a fost scenografa și creatoarea de costume Gabriela Moldovan, care anterior fusese măritată cu pictorul Adrian Bubă, coleg de facultate la Arte Plastice. Ea i-a stat alături cineastului în viaţa personală şi profesională. Era cu 21 de ani mai tânără decât regizorul. S-au căsătorit la trei ani după ce s-au cunoscut, au divorţat zece ani mai târziu. Marea i-a unit şi după despărţire. El își aleses loc de refugiu la 2 Mai, iar ea stătea la Constanţa. „Ne-am întâlnit la pregătirile pentru primul meu film, Duelul. Era 1980. Atunci am debutat. Am fost asistentă, apoi m-am ocupat de costume, ca pictor de costume. M-am îndrăgostit foarte tare şi l-am urmat peste tot. Am făcut parte din echipa de lucru la toate filmele lui. A fost o iubire sinceră şi frumoasă din partea mea. În 1983, relaţia noastră s-a materializat în căsătorie. Am continuat să lucrăm împreună, dar am realizat curând că trebuie să separăm foarte bine lucrurile. Nu puteam continua relaţia profesională şi în viaţa particulară. Aşa că am stabilit o regulă: atunci când ajungem acasă, să lăsăm la uşă toate problemele şi conflictele de pe platou. Altfel ar fi fost un dezastru după doar câteva luni”, povestea ea.

A treia soție, Dana Ionică, îl iubea în taină încă din prima copilărie (la nouă ani!) și avea un afiș imens cu regizorul-actor în camera ei. Declara întotdeauna colgelor ei: „Eu cu el am să mă mărit neapărat! Va fi soțul meu!”. Dana, o elevă model, nu a avut ochi pentru vreun alt bărbat şi s-a păstrat fecioară pentru idolul ei: „Nu a avut nici un iubit în timpul liceului, şi s-a păstrat neatinsă pentru Sergiu. Era o fată retrasă, discretă, de familie bună, foarte cultă, studioasă, genul care nu chiulea niciodată. Era comandant de detaşament şi învăţa cel mai bine din clasă. Citea mult, foarte multă literatură, şi avea o atitudine maiestuoasă, care impunea respect.”.Și. când încă era elevă de liceu, la 16 ani, i-a bătut la ușă și nu s-a mai dat dusă de acolo niciodată. Sergiu Nicolaescu era cu 47 de ani mai în vârstă (!) și, firesc, avea mari ezitări înaintea începerii unei noi relații de acest gen. Totuși, Dana nu s-a dat bătută până și-a văzut marele vis cu ochii. În 2005, după nouă ani, Sergiu Nicolaescu - care avea deja 65 de ani - chiar a luat-o de nevastă!

...Dr. Dan Cristian Voinescu, șeful Clinicii de Neurochirurgie de la Spitalul „Elias”, l-a operat în 2008 de un hematom pe creier pe Sergiu Nicolaescu, care se lovise după ce căzuse pe o scară în vila în care locuia. Atunci a început prietenia cu soția artistului, relație care în timp a evoluat și s-a transformat în dragoste. Reputatul medic, la rândul său, a mai fost căsătorit și are copii mari, una dintre fetele lui fiind născută în Kuweit, unde medicul a lucrat cinci ani. După multe vreme, Dana Nicolaescu s-a căsătorit cu el și s-au mutat împreună în vila de la Șosea, moștenită de la regizor. Dr. Voinescu a fost în echipa medicilor care l-au consultat pe Traian Băsescu și l-a tratat pe Gigi Becali. Inițial, chirurgul se specializase pe neurochirurgie pediatrică și a profesat la Spitalul „Bagdasar-Arseni”. Eminent specialist, a apucat să lucreze în tinerețe cu Constantin Arseni, întemeietorul școlii moderne românești de neurochirurgie, și este fascinat de complexitatea creierului, acest mare Necunoscut, care încă mai are atâtea secrete de dezvăluit.

Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro