Era o vreme când sâmbăta seara televizoarele din România treceau automat pe postul național, acolo unde Andreea Marin prezenta „Surprize, surprize”, formatul pe care i-l încredințase magicianul Valeriu Lazarov. Venită de la televiziunea locală din Iași, unde avusese roluri minore, trecută apoi pe la Știri, devenise vedeta absolută, diva al cărei rol nu-l putea nimeni contesta. Cu toate astea, în viața personală lucrurile nu stăteau tocmai pe roze. Frumoasă și extrem de populară, ea, înainte să își găsească liniștea în brațele unui bărbat, a trecut, totuși, dintr-o relație nefericită în alta. De ce?

Andreea Violeta Marin s-a născut pe 22 decembrie 1974, la Roman. Este fiica lui Dan și a Violetei Marin. Are o soră, Cristina, și un frate vitreg, Ionuț, ambii mai mici decât ea. În 1984, la vârsta de nouă ani, Andreea și-a pierdut mama într-un accident rutier. Liceul l-a urmat în Roman, la "Colegiul Național Roman-Vodă". A urmat cursurile Facultății de Informatică din cadrul Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași. După o impresionantă carieră în televiziune, acum este președinte fondator al Fundației „Prețuiește Viața” care derulează campanii umanitare, pe teme de sănătate, educație și jurnalism de calitate. De asemenea, este un prețuit speaker motivațional la diferite evenimente corporatiste.

În 1995, pe când avea 21 de ani, s-a căsătorit cu Cristian Gheorghiță, care ulterior a devenit director de marketing la Prima TV. Cei doi au divorțat în anul 2000. După un mariaj de câțiva ani, Andreea Marin și Cristian Gheorghiță au divorțat, iar vedeta a suferit enorm. Se pare că distanța a fost cea care le-a destrămat căsnicia, după ce bărbatul s-a înscris la un master peste hotare. Puțini sunt cei care știu că prezentatoarea a fost la un pas de depresie după aceea, așa cum afirmă presa (Bzi.ro). „Această despărțire a noastră a venit într-un moment în care eu eram prea fragedă, nu eram destul de matură și în același moment am început munca nebună la ‘Surprize’, am simțit o singurătate. M-am simțit singură. N-am făcut față acestei distanțe. De iubit ne iubeam în continuare, dar aveam nevoie de omul acela lângă mine. El n-a făcut nimic rău, dar a avut niște studii, un master de urmat, cu care am fost amândoi de acord și, practic, n-am făcut față.”, a mărturisit celebra prezentatoar de televiziune.

Ulterior, pe baza unor fotografii de paparazzi, presa a speculat intens pe baza unei presupuse relații cu miliardarul Ion Țiriac, însă vedeta a ținut să precizeze că, în fapt, era vorba doar de o relație comercială, bazată pe un contract de imagine legat de afacerile magnatului.

În ianuarie 2006 Andreea s-a recăsătorit, cu Ștefan Bănică Junior, iar pe 15 decembrie 2007 a născut-o pe Ana Violeta, primul lor copil. După șapte ani de căsnicie, cuplul a plecat într-o ultimă vacanță împreună cu fiica lor în Dubai și și-a anunțat divorțul pe rețeaua de socializare Facebook. Interesant este că Bănică Jr. fusese anterior căsătorit cu Mihaela Rădulescu, marea ei rivală în televiziune.

Un episod uluitor s-a petrecut în iunie 2012. Atunci presa a speculat, nu de mult, că Ştefan Bănică Junior ar fi făcut un copil cu o fostă componentă a baletului emisiunii "Surprize, Surprize", Adriana Nicolae. Într-o seară, aceasta s-a aflat pentru prima oară faţă în faţă cu soţia actorului, Andreea Marin Bănică. Cele două s-au întâlnit pe scena Galei Premiilor VIP, unde Adriana Nicolae, fosta soţie a lui Florin Piersic Junior, a fost prezentatoare, iar Andreea Marin a primit premiul pentru eleganţă. Aceasta din urmă a profitat pentru a lămuri lucrurile cu presupusa amantă a soţului ei. „Adriana, spune-mi, soţul meu este tatăl copilului tău?", a fost întrebarea pe care Andreea Marin i-a adresat-o Adrianei. Complet surprinsă de întrebarea fostei „Zâne a surprizelor", Adriana Nicolae a răspuns evaziv, afirmând că, din respect pentru familia sa şi pentru copil, preferă să nu comenteze în niciun fel subiectul.

Andreea Marin a explicat, pentru Agentia Mondenă de Presă, de ce a recurs la acest gest surprinzător. „Nu a răspuns niciodată unei întrebări simple care ar fi stins «dezbaterea naţională pe această temă: este Ştefan Bănică tatăl copilului său ori nu? Da sau nu?» E simplu. Aşa că am întrebat-o eu simplu şi direct, în această seară, dacă tot am întâlnit-o dupa atâta timp, de aceea am şi spus că viaţa le rezolvă pe toate până la urmă. Un răspuns fără sens, e clar că a fost surprinsă de atitudinea mea fără ocolişuri: «din respect pentru copilul meu, nu voi deschide acest subiect». Am spus mulţumesc pentru eleganţa în atitudine şi am coborât de pe scenă. A fost atât de clară reacţia ei, că nu mai era nevoie de alte cuvinte. Din respect pentru copiii noştri şi familia noastră, care a trecut nemeritat printr-o perioadă cumplită de hărţuire din pricina refuzului ei de a clarifica aşa-zisul zvon, eu aveam datoria să pun această întrebare. E problema ei că aşa ştie să facă lucrurile în viaţă. Pe mine nu mă interesează cine e tatăl copilului altcuiva, oricine ar fi, dar, dacă o astfel de situaţie se transformă în profit de pe urma numelui nostru şi ne face copiii să sufere, asta schimbă lucrurile.

Şi sunt destui oameni maturi care cred că soţul meu e un om pe care eu, ca femeie care ţine cu orice preţ la familie, îl tolerez orice ar fi. Poate e bine să clarific şi asta: nu, nu aşa stau lucrurile. Sunt stăpână pe mine, trăiesc din venituri proprii şi am independenţă financiară. Nu am vreo reţinere în a rezolva prin divorţ o situaţie dacă eu consider că este sub demnitatea mea să continui o căsnicie, dar nici nu sunt în poziţia de a-mi trăi viaţa după cum vor alţii. Întreb, aflu, judec, acţionez. Şi nu vă aşteptaţi să divorţez la initaţiva oricărei «artiste» care îşi doreşte publicitate pe spatele nostru. Din păcate, nu a fost un singur caz şi vor mai fi şi altele. Sunt convinsă că industria «zvonurilor» şi a fetelor care nu sunt în stare să-şi construiască cariera prin talent şi muncă nu va da faliment peste noapte", a declarat Andreea Marin pentru Adpm.ro.

„Știi că se spune că într-o relație există greșeală și din stânga, și din dreapta. Îmi pare rău, eu n-am greșit. Dimpotrivă, am făcut tot ce mi-a stat în putere să fie bine. Dar până la urmă, în relațiile pe care le avem de-a lungul vieții, e vorba și de potrivire. Nu înseamnă că unul e alb, celălalt e negru, unul greșește, celălalt nu greșește. Pur și simplu, ți se poate părea că e bine la început și, înaintând în relație, să vezi că există nepotriviri peste care nu poți trece”, a declarat Andreea Marin, în emisiunea online „În oglindă” a lui Mihai Ghiță.

Cu câțiva ani în urmă, unul dintre cei mai vechi prieteni ai lui Ștefan Bănică Jr a făcut declarații șocante despre mariajul celor două vedete. Aflați în litigiu, la acea vreme, din pricina unui bloc de locuințe, afaceristul Sabin Ivanof, soțul Simonei Pătruleasa, a comentat zvonurile care circulau în spațiul public. „Toată lumea, toţi prietenii noştri apropiaţi, care au fost măcar o dată cu Bănică în vacanţă, nu cum am fost noi de şapte ori, şi am făcut nu ştiu câte Revelioane şi Crăciunuri împreună, ştiu că o jignea şi o umilea pe Andreea Marin pe unde apuca. El, când nu mai avea replică în faţa ei, începea şi o umilea. Şi dacă ea îi răspunde la jigniri, pac! (...) Am văzut-o plânsă. Săraca, era o victimă. Plângea de faţă cu noi, am văzut-o de nenumărate ori plânsă şi când venea acasă spunea că divorţează. Problemele cu agresivitatea faţă de Andreea au fost dintotdeauna. Am fost într-o vacanţă la Madrid în 2007. Ei s-au căsătorit în 2005. Eu cu Simona /Pătruleasa/ am fost la muzee şi Andreea era singură pe stradă, plângea. El era la sală. Era la începutul căsniciei, nu zic să fie lapte şi miere, dar măcar un pic de respect”, a mai povestit Sabin Ivanof, pe care Ștefan Bănică l-a considerat extrem de subiectiv...

Au circulat zvonuri și despre posibilele relații pe care cei doi soți le-ar fi avut în paralel spre finalul mariajului. Cert este, însă, că dincolo de orice bârfe și speculații, ambii s-au recăsătorit după aceea cu persoanele despre care s-au emis aceste ipoteze: Ștefan Bănică cu manechinul și interpreta de muzică pop Lavinia Pârva (fostă componentă a trupei Spicy, care i-a dăruit un fiu, Alexandru), iar Andreea Marin cu un fizioterapeut turc, întâlnit pe malul Bosforului și pe care ea l-a adus la București, ajutându-l să-și construiască aici o carieră.

Pe 22 decembrie 2013, în ziua în care a împlinit 39 de ani, Andreea s-a căsătorit civil cu Tuncay Öztürk, un medic turc, fizioterapeut și osteopat, care a fost apoi preparator fizic al lotului național de gimnastică feminină al României și care, acum, deține o clinică de recuperare și kinetoterapie în București. Pe acesta îl cunoscuse anterior la istanbul, unde urmase anumite tratamente medicale. Nici această relație nu a funcționat prea mult timp. Andreea Marin a divorțat după numai trei ani de al treilea ei soț, care era mai tânăr ca ea cu 11 ani. 

Potrivit presei din acea epocă, Andreea Marin și Tuncay Ozturk ar fi divorțat din cauza infidelității lui atunci când la acea vreme fizioterapeutul a fost surprins într-un supermarket în ipostaze tandre alături de asistenta lui, Sandra. „Toți bărbații din viața mea m-au luat deja ca o femeie de carieră. Nu am avut mari probleme din cauza asta. Nici cele bune, nici cele rele nu s-au întâmplat din cauza carierei. Nu au avut legătură cu asta. Ba chiar dimpotrivă, au ajutat pe unul dintre foștii soți. Mă refer la cineva mai dornic să iasă în față, ca să spun așa. Nu o putea face prin propriile forţe, așa că a făcut-o căţărându-se pe umerii mei. Se întâmplă și aşa ceva. Sunt și relații în care nu observi că celălalt are un interes care întrece sentimentele. Ți se pare normal până la un punct”, a declarat Andreea Marin potrivit Libertatea.

„Cred în relațiile în care simți cum crești alături de celălalt. Dacă asta nu se întâmplă, relația e disfuncțională. Eu îmi doresc mereu să știu mai mult. Sunt o persoană curioasă, mă plictisesc dacă nu fac ceva. De aceea pentru mine este important să învăț ceva de la partener, să descoperim împreună lucruri noi, să avem ce discuta. S-a întâmplat să vreau să învăț lucruri din meseria partenerului. Vrei să te pricepi, să existe o comunicare între tine și partener despre domeniul pe care îl iubește. Vrei să ai puncte comune”, a explicat Andreea Marin.

În prezent, Andreea Marin are o relație mai puțin tumultuoasă cu diplomatul Adrian Brâncoveanu, care a fost consul în țări ca Siria, LIbia și Sultanatul Oman, iar din octombrie 2023 este consul general la Haifa, în Israel. Și acesta este mai tânăr ca ea, cu zece ani. Adrian Ionuț Brâncoveanu s-a născut în 1985, la Focșani, unde părinții lui dețin mai multe proprietăți, printre care și ocasă cu vie și livadă. Vedeta mărturisește că nu a fost dragoste la prima vedere, dar că i-au unit două evenimente dureroase. „Cred că, de fapt, pe noi ne-a unit suferința. Fiecare pierduse un om drag extrem de apropiat. Eu, pe tatăl meu. Și în felul ăsta ne-am apropiat, vorbind despre lucruri dureroase și grele pentru noi. N-a fost dragoste la prima vedere. Lucrurile au venit în timp și, cred eu, într-un mod sănătos”, a spus Andreea.

„Trăim împreună și ne construim o viață unul alături de celălalt și e tare frumos. Nu vreau să intru în detalii, pentru că vreau să păstrez intimitatea noastră, dar, pe de altă parte, a meritat așteptarea. Construim și fizic și construim o viață împreună. (...) „În momentul în care va fi cazul voi spune /despre o posibilă nuntă/. Nu există un astfel de plan. Da, locuim împreună. Nu trebuie să fiu măritată pentru asta!”, a explicat Andreea Marin, care pare să își fi găsit, în sfârșit, liniștea.

Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro