Dan Bălan a fost „motorul” trupei O-Zone și a compus melodii ca „Dragostea din tei”, care au devenit șlagăre mondiale. După destrămarea celei mai de succes formații care a cântat vreodată (și) în limba română, el și-a continuat cariera în varianta solo, fiind implicat și în alte proiecte. Ani la rând, a fost antrenor la Vocea Ucrainei, unde se spune că a avut o relație cu Anastasia, o blondă superbă cu douăzeci de ani mai tânără. dansatoare în trupa lui. Nu este, însă, singura femeie frumoasă despre care s-a speculat că i-ar fi fost partenere - Vera Brejneva, Cristina Rusu sau Tina Karoll sunt alte exemple.

Presa de la Chișinău scria în 2020: „Este vorba despre Anastasia, o dansatoare din Harkov, care are doar 20 de ani. Viva.ua scrie că deține această informație de la cineva din anturajul artistului. Analizând o postare pe Instagram ne dăm seama că Anastasia a fost alături de artist chiar de ziua sa de naștere. Aceasta a publicat o fotografie din apartamentul artistului. Potrivit presei, tânăra petrece foarte mult timp în culise la „Vocea Ucrainei” și chiar ar fi fost cu Dan la București și la Bukovel. Anastasia este foarte activă pe Instagram și le răspunde fanilor la întrebări: Aceasta a fost întrebată ce se petrece între Dan și Tina la „Vocea Ucrainei”. Anastasia a oferit un răspuns foarte sugestiv: „Este un roman scris de mâna unui geniu”. Anastasia a mai fost întrebată cât de normal este ca o fată să fie într-o relație cu un bărbat cu 20 ani mai în vârsta, iar acesta a răspuns: „Nu văd nicio problemă”. Potrivit sursei, relația celor doi durează deja de un an de zile.”

Prin 2010-2011, numele vehiculat de presă era Cristina Rusu. Managerul lui Dan Bălan dezmințea însă cu fermitate: „„Este o prostie, sunt nişte aberaţii! Sunt managerul lui Dan Bălan şi ştiu foarte bine ce face el şi cine e Cristina Rusu. În primul rând, Dan Bălan nu are iubită, asta vă pot spune sigur, şi, în al doilea rând, pe Cristina Rusu o cunosc personal. Ştiu şi unde stă, şi tot, e teafără şi foarte bine, ... A fost ceva de mult între ei… se vedeau, îşi scriau, se sunau, poate fata credea că au vreo relaţie. Şi în urmă cu doi ani a apărut ceva în presă despre ea că nu ştiu ce face în SUA, dar nici atunci nu era iubita lui Dan Bălan. Cristina Rusu a fost studentă până acum, când a absolvit Medicina şi acum probabil îşi face planuri despre ce va face. Dan nici nu prea vine în Chişinău, iar când vine nu se vede cu Cristina Rusu, pentru că nu sunt împreună, combinaţi”, a declarat Dumitru Rusu pentru ring, precizând că nu este rudă cu Cristina Rusu, numele identic fiind doar o coincidență.

Tina Karoll este interpretă și compozitoare, cu 2 milioane de urmăritori pe Instagram. Ea are un fiu de 14 ani din relația cu fostul ei spț, Evgheni Ogir. La Vocea Ucrainei a fost jurat, colegă cu Dan Bălan, care a punctat la un moment dat: „„Prieteni, unde este minciuna? Noi nu am spus niciodată că între noi există o legătură, alta decât una de prietenie. Ceea ce ați văzut la Vocea Ucrainei a fost o simpatie sinceră… mai departe oamenii au tras concluziile și singuri și-au imaginat… și singuri au decis că a fost o minciună. Ceea ce-a spus producătorul emisunii despre „istoria inventată”… el a avut în vedere că de la început și-a imaginat că ar fi bine pentru show ca între noi să apară o legătură romantică și ne-a împins și pe noi spre asta. Totuși, până la urmă a ieșit de la sine o simpatie foarte puternică, ceea ce s-a și văzut la tv. Nu a existat nicio minciună. Am decis că este nevoie să explic asta”, scris artistul.
Amintim că la filmările „Vocea Ucrainei” Dan și Tina păreau foarte apropiați, astfel publicul a crezut că este vorba de o relație de iubire. Cei doi artiști au lansat și o melodie împreună.

Cântăreață și fotomodel de succes, Vera Brejneva s-a remarcat, acum câțiva ani, cântând în duet cu Dan Bălan. Videoclipurile lor adună și în prezent milioane de vizualizări pe Youtube. La cei 40 de ani ai săi, Vera este o divă sexy, impresionându-și fanii cu o siluetă de invidiat. Vera Brejneva a făcut furori în câteva videoclipuri, unde interpretează melodii de dragoste, împreună cu Dan Bălan. Ipostazele intime în care apăreau cei doi au creat reacții aprinse printre fani, considerând că și în realitate artiștii trăiesc o poveste de dragoste. Dar, totuși, se pare că inima Verei bate doar pentru un singur bărbat, soțul ei, compozitorul Konstantin Meladze. Nu odată Vera Brajneva și-a etalat corpul dezgolit pe rețelele sociale, dar și în revistele pentru bărbați. Ea face mult sport, dovadă sunt fotografiile în care își etalează abdomenul bine lucrat.

După ce unii fani au criticat-o pentru pozele prea îndrăznețe de pe Instagram, Vera i-a asigurat că, pentru fiecare fotografie în care apare nud, are aprobarea soțului. „Soțul meu îmi spune că sunt cea mai frumoasă dimineața, când părul meu este nearanjat și nu am niciun gram de machiaj pe față. Îi place când suntem singuri, iar eu sunt dezbracată, și lui nu-i pasă deloc dacă am pătrățele pe abdomen. Recent mi-a trimis o fotografie cu mine pe care a semnat-o așa: «Această fotografie trebuie trimisă în spațiu, pentru ca extratereștrii să se îndrăgostească imediat de oameni». După astfel de cuvinte, chiar mă simt ca fiind cea mai frumoasă din lume și nu contează dacă am riduri sau nu”, a scris cântăreața pe Instagram. Vera are o fiică în vârstă de 21 ani pe nume Sonia și alta de 13 ani, pe nume Sara. Cele două au tați diferiți. În octombrie 2015, cântăreața s-a măritat în secret cu producătorul și compozitorul Konstantin Meladze (59 de ani). Nunta a avut loc în Italia, într-un cerc restrâns de persoane dragi. Vera are propria sa linie de cosmetice și continuă să cânte.

Dan Balan (alternativ scris și Bălan, născut pe 6 februarie 1979, la Chișinău) este un faimos cântăreț, compozitor, producător, instrumentist și textier. Este primul și unicul artist din Republica Moldova nominalizat pentru Premiile Grammy, în calitate de co-autor al hitului „Live Your Life”, interpretat de cântăreața americană Rihanna și rapper-ul T.I.. A câștigat numeroase premii internaționale din industria muzicală, printre care Echo Awards și MTV Video Music Awards. Este fondatorul faimosului trio O-Zone și, de asemenea, este autorul și producătorul hitului mondial „Dragostea din tei”, situat în topul chart-urilor din mai bine de 30 de țări, vândut în mai mult de 12 milioane de copii pe tot mapamondul. Autor și interpret a hiturilor internaționale "Chica Bomb" sau "Freedom".

Dan Balan este fiul vedetei de televiziune Ludmila Balan și al lui Mihai Balan, diplomat, fost ambasador al Republicii Moldova în Israel, iar în perioada 2012 - 2017, șef al Serviciului de Informații și Securitate al Republicii Moldova. Are o soră, prezentatoarea de televiziune Sanda Balan. Când împlinise 11 ani, părinții îi dăruiseră primul instrument muzical, un acordeon la mâna a doua, pentru că nu-și permiteau să-i cumpere unul nou. După absolvirea unei școli muzicale, părinții, chiar dacă își dau seama că fiul lor are talent muzical, îl îndeamnă pe Dan să aleagă o altă cale în viață și să studieze dreptul. Dan nu se opune și, în 1996, se înscrie la Facultatea de Drept a Universității de Stat din Moldova.

Deși acceptă să le facă pe plac părinților, Dan nu-și abandonează visul de a deveni muzician. Părinții promit să-i cumpere un sintetizator nou-nouț în cazul în care reușește să se înscrie la facultate. Dan nu-i dezamăgește, însă arde de nerăbdare să se ocupe de muzică la modul serios. Fondează prima sa trupă, Inferialis, care promovează stilul gothic doom metal. Dan lucrează cu pasiune, alocând câte nouă ore pe zi repetițiilor și creației. Pe parcursul timpului, se convinge definitiv că vocația sa nu este Dreptul, ci muzica.

Abandonând studiile la facultate, Dan se concentrează în întregime pe activitatea muzicală, promovându-și propriul grup rock, axat pe muzica undergound. Încearcă, prin muzica sa, să cucerească tot mai mulți fani. La primul concert susținut de trupa sa Inferialis într-o sală de spectacole a unei fabrici din Chișinău, Dan își invită întreaga familie. Mama și bunica rămân șocate de cele văzute și auzite. În schimb, tatăl apreciază eforturile fiului și-i cumpără acestuia un sintetizator nou și scump.

Cu ajutorul acestui instrument, Dan realizează primul album al trupei O-Zone și începe astfel o nouă etapă de creație în activitatea sa muzicală. Dan își dă seama că e timpul să se detașeze de stilul undergound. La momentul respectiv, mulți dintre prietenii săi muzicieni nu l-au înțeles, acuzându-l că ar fi dat muzica de suflet pe cea comercială. Dan nu s-a considerat însă niciodată adept doar al muzicii rock/metal, ci s-a văzut mai degrabă atras de activitatea de producător, dispus să abordeze diverse stiluri în muzică.

În 1999, Dan fondează un nou proiect muzical, formația O-zone. I se alătură Petru Jelihovschi, ex-vocalistul trupei Inferialis, care interpretează partiturile rap in trupa nou fondată. În această componență, O-Zone lansează primul album, „Dar Unde Ești”, care conține 11 cântece și două bonus-track-uri. Albumul s-a bucurat de un succes mare în Moldova. Șapte dintre piesele incluse pe noul album au devenit super-hituri și s-au aflat pe primul loc în topurile tuturor posturilor de radio din țară.

În scurt timp, Petru Jelihovschi părăsește formația pentru a se dedica activității de televiziune și a face carieră în acest domeniu, iar Dan decide să nu se oprească aici și anunță un casting pentru formarea unui nou proiect sub aceeași titulatură O-Zone, însă cu o nouă componență. În ciuda selecțiilor îndelungate, Dan nu a reușit să aleagă un artist potrivit să-l înlocuiască pe Petru în rolul de solist al trupei - niciun candidat nu întrunea exigențele impuse de noul proiect. Atunci, profesoara de canto a lui Dan îi recomandă să facă o probă cu unul dintre elevii săi, Arsenie Toderaș. Acesta trece cu succes această probă și devine noul solist al proiectului O-zone. În scurt timp după aceea, trupa s-a întregit cu încă un membru, Radu Sîrbu, care aflase despre casting după ce acesta se încheiase. Totuși, a hotărât să-și încerce norocul. L-a sunat pe Dan, a dat proba și astfel a devenit cel de-al treilea solist al formației.

Instinctul de producător îi spune lui Dan că ar trebui să schimbe ceva în activitatea sa muzicală și astfel alege căi neexploarate până atunci de alți reprezentanți ai pieței muzicale din România, iar rezultatele nu au întârziat să apară. Cel de-al doilea single al trupei, piesa "Despre Tine", devine un adevărat fenomen al industriei muzicale din România. Piesa ajunge super-hit, plasându-se imediat pe prima poziție în chart-ul principal al țării Romania Airplay Top 100, menținându-se pe primul loc timp de 17 săptămâni consecutiv. În 2003, la ceremonia decernării premiilor MTV Romania Music Awards grupul O-Zone câștigă două trofee, Best Song și Best Dance. În același an, formația este nominalizată la categoria Best Romanian Act în cadrul ceremoniei premiilor MTV Europe Music Awards. 
În 2004, trupa lansează în România single-ul "De ce plâng chitarele", o versiune cover a faimoasei piese din repertoriul legendarei formații Noroc, din anii '70.

Succesul mondial al trupei O-Zone vine în 2003, odată cu lansarea piesei "Dragostea Din Tei" (cunoscută și ca "Numa Numa song"), care aduce recunoaștere mondială trupei, dar și lui Dan personal, în calitate de lider al trupei, care compune și produce toate piesele O-Zone. Datorită efortului și talentului său, apare super-hit-ul "Dragostea din Tei", care devine cel mai vândut single din Europa și Japonia în anii 2004 și 2005.Piesa se situează pe locul întâi în top-chart-urile din peste 30 de țări, ocupând locul trei în topul vânzărilor în Marea Britanie, și se vinde în peste 12 milioane de exemplare pe întreg mapamondul. Astfel, începe o adevărată "ozonomanie". Single-ul primește statut de "Disc de Platină" și "Disc de Aur" în majoritatea țărilor europene, precum și în țări din Asia și America Latină. Piesa a fost reinterpretată de peste 200 de artiști, în 14 limbi diferite. De asemenea, super-hit-ul "Dragostea Din Tei" a fost inclus pe lista celor mai vândute single-uri din istoria mondială a muzicii. În 2005, la Berlin, în cadrul ceremoniei de decernare a celor mai prestigioase premii muzicale din Germania, Echo Awards, trupa O-Zone este câștigătoarea premiului Single of the year.

Albumul DiscO-Zone, lansat în anul 2004, devine cel mai vândut album al trupei și obține statut de "Disc de Platină" și "Disc de Aur" în diverse țări, cu vânzări de peste 3,5 milioane de exemplare, devenind, conform bilanțului de final de an, cel mai vândut album din Japonia în 2004 și, totodată, unul din cele mai vândute albume în Europa și America Latină. În total, albumul s-a menținut în topurile mondiale timp de 188 de săptămâni. 2 single-uri, "Dragostea Din Tei" și "Despre Tine" de pe albumul DiscO-Zone au ocupat primele poziții în chart-urile din diverse țări, menținându-se în topuri, în total, peste 350 săptămâni. În ianuarie 2005, în perioada de vârf a popularității sale, formația O-zone își încetează oficial existența. Trupa a dat ultimul său spectacol în septembrie 2005, în cadrul festivalului Cerbul de Aur din România.

După desființarea proiectului O-zone, Dan adună o nouă echipă de instrumentiști și începe să lucreze la piese noi. La începutul anului 2006, își stabilește reședința la Los Angeles, unde, împreună cu muzicienii săi, înregistrează, în faimosul studio Ocean Way, un nou album rock. Co-producător al albumului, alături de Dan, este Jack Joseph Puig, cel care, în trecut, lucrase cu artiști precum The Rolling Stones, John Mayer, No Doubt, Eric Clapton etc. La începutul anului 2007, după ce revine din SUA, Dan decide să producă un nou proiect experimental. Toate partiturile vocale ale noilor piese sunt interpretate cu falset, ceea ce nu a fost specific artistului până la acel moment. Aceasta este motivul pentru care se decide să lanseze noul material muzical sub un alt nume decât Dan Bălan. Proiectul a fost lansat sub pseudonimul Crazy Loop. Crazy Loop a fost conceput ca un alter-ego a lui Dan Bălan. Într-un interviu, artistul a descris acest nou personaj ca fiind "un altfel de-a fi al meu, mai hazliu, mai nebun, mai ironic decât sunt eu de fapt în viața de zi cu zi, însă o parte din ‘Crazy Loop’ trăiește în mine". Noul proiect este prezentat în octombrie 2007, concomitent cu noul single "Crazy Loop (Mm Ma Ma)". Piesa a intrat treptat în chart-urile din Germania, Austria, Polonia, România, precum și în chart-ul european Euro Hot 200.

În primăvara anului 2008 este lansat cel de-al doilea single de pe albumul The Power of Shower, piesa "Johanna, shut up!", de altfel și ultima piesă lansată oficial sub pseudonimul Crazy Loop. Pentru ambele single-uri, au fost filmate la Los Angeles videoclipuri de către regizorul american Marc Klasfeld care a lucrat pe parcursul timpului cu artiști precum Bon Jovi, Avril Lavigne, Backstreet Boys, Jay Z, N'Sync, Enrique Iglesias și alții. În 2008, Dan este din nou nominalizat la premiile "MTV Europe Music Awards", la categoria "Best Romanian Act", însă de această dată ca solist.

În februarie 2009, Dan Bălan devine primul compozitor din Moldova nominalizat vreodată la Grammy, cel mai important și prestigios premiu din industria muzicală mondială, în calitate de co-autor al superhit-ului "Live Your Life", în interpretarea cântăreței Rihanna și a rapper-ului T.I.

Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro