Pe cât de mare a fost ca muzician - fiind considerat de mulți drept cel mai bun solist vocal din România, cu o voce caldă, beneficiind de un tremolo superb - pe atât de nefericit a fost în viața personală, de care publicul nu avea habar... Aurelian Andreescu, ce destin nedrept, atât de trist!

Aurelian Andreescu a început să cânte abia la vârsta de 21 de ani, o dată cu ediția de început a Festivalului de Național de Muzică Mamaia, din 1963. A cântat melodia „În tot ce e mai frumos pe lume” a lui Elly Roman. Solistul a urmat cursurile Facultății de Arhitectură, însă n-a avut niciodată o pregătire formală în muzică, ceea ce îl face și mai remarcabil ca artist. A doua sa soție, Mariella, spunea că „singur a învățat, singur și-a format un stil.” A fost prezent la diverse festivaluri internaționale de muzică, reprezentând cu mândrie și cu succes România, împreună cu Aura Urziceanu și Mihaela Mihai. Deși Aurelian avea deja 20 de ani vechime în muzică - ... dar nu avea „studii de specialitate”! -, mașinistul care trăgea cortina la spectacolele sale avea un salariu mai mare....

Aurelian Andreescu (12 mai 1942, București – 22 iulie 1986, Constanța) era fiul lui Spiridon Andreescu și al Mariei Andreescu. A fost căsătorit de două ori, cu Ana Ciumetti, în anul 1968 și cu balerina Mariella Annie Dumitriu în anul 1976. „I-am luat un interviu când era căsătorit cu prima soţie, Ana. Aurică chiar avea un cântec care se intitula «Ana» şi era scris special de George Grigoriu pentru soţia lui. Îmi aduc aminte că Aurică avea un motan pe care l-a introdus astfel in discuţie: «Uite, avem tot felul de animale, motanul Costică, Ana...» Uneori era ironic. Ana era o femeie mai rece. El suferea foarte mult din cauza asta. O iubea foarte mult, dar ea nu prea îi răspundea. Mulţi spuneau că Ana îl chinuia foarte mult. Era un dispreţ reciproc. Ea îi vorbea de sus, iar el îi răspundea cu umor. ", povestea George Stanca.

Divorțul de prima soție, după șapte ani de conviețuire, s-a datorat și faptului că marele cântăreț suferea de sterilitate, neputând face copii. Cu cea de-a doua soție, mai tânără cu 11 ani, membră a corpului de balet de la „Tănase”, a înfiat un băieţel în vârstă de doi ani, abandonat la Leagănul de copii.

„Ne-am dus la Casa de Copii nr. 1, unde directoarea ne-a arătat toţi copiii pe care îi avea. Se întâmpla înainte de Crăciun, în 1980. L-am ales pe Mirel din prima clipă. I se pusese o dată de naştere în funcţie de analizele fiziologice şi anume 20 decembrie 1978. Ne-am rugat la Primărie, la Poliţie să se urgenteze, ca de ziua lui, la 20 decembrie, să fie în căminul nostru”, a povestit Mariella. Acum, moştenitorul direct al lui Aurelian Andreescu, Mirel, trăieşte în Canada, unde lucrează la o companie de mobilă. După moartea lui Aurelian Andreescu, în 1991, Mariella a plecat cu copilul în Canada, unde s-a recăsătorit, iar în 2013, la numai 60 de ani, a încetat din viață.

Când era încă în putere, soacra lui Aurelian avea grijă şi de mormântul ginerelui ei, omul pe care l-a considerat un frate mai mic. „Aurelian era un om deosebit. Un gentleman. O respecta pe Mariella, era un familist convins şi un om foarte modest. A ţinut la casă. Era o diferenţă de vârstă între noi de 11 ani şi îl priveam ca pe un frate mai mic. De câte ori pleca în turnee, mai ales la mare, mă suna să merg şi eu să mă odihnesc. Avea grijă de mine. După moartea lui, Mariella a renunţat la balet. Erau amândoi la Teatrul Constantin Tănase şi după ce s-a stins el, fiica mea nu mai putea să treacă pe lângă cabina lui. A suferit mult. Era în trupa lui Cornel Patrichi, dar a renunţat la balet şi s-a angajat metodistă. După Revoluţie a murit şi fiul meu şi atunci ea a plecat în Canada cu Mirel, nepotul meu, şi s-a recăsătorit”, a povestit femeia pentru presă.

...„Aurelian Andreescu a fost probabil cel mai valoros interpret pe care l-a avut muzica ușoară românească din timpul său, și nu numai. Cânta pentru satisfacția sa. Avea vocea tremolată, viguroasă, încânta publicul, pe care l-a iubit și respectat totdeauna. Era echilibrat și avea sufletul nobil”, afirma compozitorul Temistocle Popa.

Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro